De ce Zoso e doar un cocalar

luni, iulie 27, 2015 15:47
Posted in category Basarabia, Istorie

ZosoVali Petcu, cel cu zoso.ro, cel mai accesat blog din România (?), că de citit nu prea ai ce citi, are un material intitulat Marele jaf din Moldova. Ca orice cocalar, nu mai spun ignorant că-i pleonasm (o fi fost corigent la istoria românilor?), acest Petcu are la un moment dat formularea: “Moldova, țară soră, ruptă din trupul nostru când Baiazid a venit și bla bla”. Domnu’ Petcu, în prostia dumitale o fi venit Baiazid și „bla, bla, bla” (ca să te citez). Doar în jegul tău de memorie istorică au loc astfel de afirmatii. Si, apropo, când spui (doar) Moldova se pot înțelege multe. Mai corect și mai precis este vorba de Basarabia, teritoriu românesc străvechi. Iar Moldova nu e țara soră decât în urma tratatului dintre doi cei mai mari criminali ai timpurilor moderne: Stalin și Hitler. O scurtă căutare pe net l-ar fi lămurit pe cocalarul Vali Petcu și nu ar mai fi scris tâmpenii.

Tratatul Molotov – Ribbentrop, dintre comunism și nazism, a însemnat furtul Basarabiei de către URSS

Iată pe scurt furtul Basarabiei de către sovieticii lui Ilici „KGB” Iliescu, spre cunoștința cocalarului Zoso. „La 23 august 1939, Germania nazistă și U.R.S.S. anunță semnarea unui pact de neagresiune. Referitor la Europa de sud-est, partea sovietică își accentuează interesul pentru Basarabia. Partea germană își declară totalul dezinteres față de acest teritoriu, deci nu are obiecții față de eventuale schimbări de graniță în favoarea Uniunii Sovietice. Acest protocol va fi considerat de ambele părți ca strict secret.”

Urmările pactului Molotov – Ribbentrop

„Pe 28 iunie 1940, România a primit un ultimatum din partea Uniunii Sovietice, prin care se cerea evacuarea administrației civile și a armatei române de pe teritoriul dintre Prut și Nistru cunoscut ca Basarabia și din partea nordică a regiunii Bucovina. În cazul în care retragerea nu s-ar fi făcut în termenul impus de patru zile, România era amenințată cu războiul. Din cauza presiunilor conjugate ruso-germane venite de la Moscova și de la Berlin, administrația și armata române s-au retras pentru a evita războiul.”

Dar de ce să studieze cocalarul Vali Petcu. Nu este mai simplu să debiteze enormități? La studiu cocalari, nu la bătut câmpii pe net!

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “De ce Zoso e doar un cocalar”

  1. Cateva trucuri folosibile pe Internet si nu numai | A șaptea dimensiune says:

    septembrie 12th, 2015 at 12:20

    […] De ce Zoso e doar un cocalar […]

Adauga un comentariu