Conul Zoso faţă cu reacţiunea

luni, octombrie 10, 2011 21:11
Posted in category Mass-media

ZosoFoarte mulţi ştiu, probabil, că unul din cele mai citite bloguri din România, dacă nu chiar cel mai citit, este zoso’s blog (blog românesc). Mai ales subtitlul ‘blog românesc’, este ‘interesant’. Altfel, cine ştie, ar putea crede cineva că e vorba de un blog din altă regiune a lumii.

Însă, dacă îl citeşti, realizezi că este românesc, prin educaţia făcută celor care-l citesc. Am ales un material sugestiv, care a determinat, nici mai mult, nici mai puţin, 123 de comentarii. Iată şi cele cinci rânduri din postarea SlutWalk şi realităţile din teren (pentru cei care nu ştiu limba engleză, ‘slut’ înseamnă ‘curvă’, iar ‘walk’ înseamnă ‘plimbare’, adică se poate traduce ‘plimbarea curvelor’):

Azi a avut loc SluWalk, marşul femeilor pentru atragerea atenţiei asupra violurilor care se întâmplă în România.

Chestia asta e relativ simplă: când se dă la tine unu’ care îţi place, e bine, când nu, vai, dar ce, eu sunt o curvă?

În timp ce ţiganii fac ce vor în România (ucigaşul baschetbalistului american Chauncey Hardy este ţigan, cu porecla ‘Gypsy Gypsanu’, iar ‘gipsy’ înseamnă ‘ţigan’), domnul Zoso are treabă cu femeile care, dacă ies în stradă, sunt etichetate drept ‘curve’.

Cam aceasta-i România, ţara unde domină spaţiul public două categorii clare: foştii securişti şi comunişti care fac politica de cacao pe care o simţim pe propria piele şi ţiganii care fac legea în România, având în această ţară o poliţie castrată, care face pe ea atunci când este vorba de apărarea legii, adică a fraierilor care muncesc şi pentru ca interlopii să aibă pe cine ucide.

Romania, the country of death. Until the suffering and death will resemble gypsies in Romania?

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

12 Responses to “Conul Zoso faţă cu reacţiunea”

 1. unu' says:

  octombrie 10th, 2011 at 23:46

  Mda. Numai ca postul lui zoso e din 6 octombrie iar baschetbalistul a murit in 9 octombrie. Probabil ca zoso nu mai trebuia sa scrie nimic cu 3 zile inainte de moartea americanului, ca nu cumva sa simti tu ca Zoso are treaba cu femeile ce ies in strada si ignora chestii mai importante.

  Tocmai ai facut dovada ca esti un bou. Da’ nu-i nimic, ai link pe site (pana nu-ti sterge backlink-ul) si ai facut putin trafic. Si cine stie, daca-l si injuri o sa ai trafic si mai mare.

 2. Cornel Căruntu says:

  octombrie 11th, 2011 at 9:09

  Iniţial m-am gândit să nu public ce vedeţi mai sus. Se pare că mediul online este dominat, în România, de needucaţi, frustraţi, dezaxaţi etc. Minerii din anii ’90 au trecut în mediul virtual. Bâta a fost înlocuită cu înjurătura. Venitul la Bucureşti a fost înlocuit cu tigăneala. Şi ne mai mirăm că francezii ne consideră ultimele gunoaie.

 3. Cornel Căruntu says:

  octombrie 11th, 2011 at 16:21

  Pe un site cu adevarat bun, exista urmatoarea regula: ‘Cand intri in casa cuiva si in loc de buna ziua, injuri stapanul casei, asteapta-te “sa-ti rupa capul”, nicidecum sa-ti intinda un covor rosu la picioare si sa te pofteasca la masa.’ Daca-ti imaginezi ca am sa cobor la nivelul tau de educatie, te inseli. Traim intr-o tara libera si am dreptul sa-mi exprim o opinie legata de un site. Iar cuvintele folosite au fost dintr-un limbaj civilizat. Voi, oltenii, care l-ati dat pe cel mai feroce dictator al Romaniei, ar trebui sa lasati tiganeala si sa mai puneti mana pe o carte. Nu am zis ca Zoso e rau sau bun, pur si simplu scrie banalitati. In caz ca acest cavant nu face parte din cele 50 de cuvinte pe care le ai in vocabular, poti apela la limbajul suburban, dar sa stii ca este ultimul comentariu pe care ti-l public. Ceilalti care intra pe site nu sunt obligati sa-ti suporte cuvintele urate. Si nici administratorii site-ului. Poate-ti gasesti ceva mai bun de facut decat sa-i injuri pe unii pentru opiniile lor.

 4. Mihai says:

  octombrie 11th, 2011 at 17:15

  unu’ .. eu te suspectez ca esti fix Zoso. Acel bloggeras este un mare frustrat care sterge comentarii, modereaza blogul lui la greu, si are multi „adepti” pupincuristi care comenteaza pe blog, zoso cel mai tare, zoso cel mai plm …
  El saracul zoso, e atat de prost, si mai e si lovit de mama natura, e uratel foc

 5. Optimvs says:

  ianuarie 2nd, 2012 at 20:53

  Mihai a nimerit-o la fix, cel care a postat cu nickname-ul unu’ este, bineinteles, zoso. In schimb, Mihai greseste grav cand isi inchipuie ca amaratul de Petcu are vreo gasca de aplaudaci: vreo 90% dintre comentariile din cocina virtuala a lui Petcu sunt postate chiar de el, unele cu numele altor persoane mai mult sau mai putin cunoscute.

  Sunt mult mai multe de spus, dar limbricul nu merita efortul. Primul link explica de unde vin frustrarile individului, iar al doilea ii demonstreaza indubitabil prostia aproape incredibila.

 6. De ce să (nu) îl înjurăm pe Băsescu | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 14th, 2015 at 16:55

  […] Conul Zoso faţă cu reacţiunea […]

 7. Ce propune bulibaşa Dan Diaconescu pentru viitorul României | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 14th, 2015 at 16:59

  […] Conul Zoso faţă cu reacţiunea […]

 8. Ţiganiada împotriva lui Nicuşor Dan | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 14th, 2015 at 17:05

  […] Conul Zoso faţă cu reacţiunea […]

 9. Ce trebuie să facă un tătar pentru a deveni ţigan | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 14th, 2015 at 17:12

  […] Conul Zoso faţă cu reacţiunea […]

 10. De ce Zoso e doar un cocalar | A șaptea dimensiune says:

  iulie 27th, 2015 at 15:47

  […] Conul Zoso faţă cu reacţiunea […]

 11. Primele şapte bloguri din România | A șaptea dimensiune says:

  iulie 3rd, 2016 at 20:44

  […] Conul Zoso faţă cu reacţiunea […]

 12. România infracţională în două filme celebre | A șaptea dimensiune says:

  iulie 4th, 2016 at 10:50

  […] Conul Zoso faţă cu reacţiunea […]

Adauga un comentariu