Dorin Florea, anchetatul penal, primar de 17 ani al ardelenilor care nu sunt, evident, moldoveni

duminică, februarie 26, 2017 18:43
Posted in category PeNaLii

Dorin FloreaMoldovenii votează infractori, iar ardelenii votează Dorin Florea, primarul municipiului reședință de județ Târgu-Mureș, aflat la al 5-lea mandat de primar (în 2020 va împlini 20 de ani de marețe furăciuni, pardon realizări). Anchetat de către DNA pentru luare de mită, alături de fiul său, Dorin Florea i-a convins repede pe românii din Mureș, plus ceva unguri probabil, că hoția nu are regiuni istorice, contrar a ceea ce afirmă domnul Sabin Gherman, cel cu manifestul “M-am săturat de România, vreau Transilvania mea”. Foarte interesant este, însă, și trecutul “independentului” Dorin Florea. Iată, mai jos, un material din vremea în care Dorin Florea era prefectul județului Mureș, perioadă în care la Cotroceni domnea Emil Constantinescu, unul din pupincurisții de azi ai mafiei PSD-iste, învinsul Securității comuniste și guru pentru Mugur Ciuvică, mâncătorul de rahat voiculescian, la pastorul minciunii și dezinformării, Gâdea răspopitul.

Prefectul de Mureș a scăpat bisturiul în propriul dosar (prin 1997)

Un medic chirurg, cu bisturiul la șold și marca (germană; pe atunci nu era euro; euro, dacă tot veni vorba, a apărut după 1999, pe atunci s-a hotărât numele monedei unice, dacă memoria nu-mi joacă feste – n.m.) la portofel, în chip inerent, stă sub semnul fatalității. Dar mai ales, dacă mai capătă și vreun dosar penal la plămâni, în același timp cu ungerea sa ca prefect, ei bine, atunci cetățeanul cu pricina se transformă brusc, dintr-un chirurg cu biografie duhnind a gazolină și picioare amputate, într-un om cu destin puternic și jilav. Concret, este vorba despre prefectul de Mureș Dorin Florea, pe care medicul cu același nume a început să îl jeneze cu dosarul penal nr. 1133/P/1997, întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureș (adică stimabilul avea dosar penal încă din vremea în care DNA-ul era doar o idee în mintea Monicăi Macovei – n.m.). Neținând seama de numele persoanei incriminate, șeful IJP Mureș, colonelul Ioan Pop, dispune, la 30.03.1997, demararea verificărilor și cecetărilor în dosarul prefectului de Mureș. Niciun polițist mureșean nu se înghesuie, însă, să dea piept cu bisturiul prefectului, afară, poate, de colonelul Ioan Megheșan. Reținerea polițiștilor este justificată: prefectul țărănist nu făcuse numai trafic cu autoturisme aduse din străinătate, ci hăcuise zdravăn la picioare mureșene, cu tije bilingve, amputând în dreapta și-n stânga, pe lei, mărci și forinți. Unii dintre pacienții săi, nu tocmai puțini, au mai și murit.

Medicul Florea le pretindea bani pacienților săi, nu pentru că ar fi fost corupt sau escroc – ceea ce nu este neapărat fals -, ci pur și simplu pentru a-și procura din străinătate diverse materiale chirurgicale: BMW-uri, Merțane si alte asemenea. Din audierea a numai 19 foști pacienți de-ai săi, au scos capul la iveală vreo 21 de fapte de natură penală ale chirurgului prefect. Mai departe, ca într-o poveste cu proști și mafioți, s-a întâmplat ca șeful IJP Mureș, colonelul Pop, să fie schimbat din funcție, iar în locul său să fie adus locotenent-colonelul Vasile Cotoarcă. Și pentru că investigațiile conduse de Megheșan riscau să-i aducă o atingere neplăcută prefectului Florea, Cotoarcă dispune preluarea cazului de către Serviciul Cercetări Penale, ocazie cu care, practic, s-au sistat cercetările. Asta, pentru că așa a fost dorința prefectului, iar în România bananieră și ruptă în fund hoții care ne conduc pot dispune oricând neaplicarea legii în cazurile care-i privesc. („Academia Catavencu”, noiembrie 1997)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu