Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (CXXXIV)

marți, iunie 4, 2024 18:43
Posted in category Mass-media

Rusia, stat teroristFluviul Nil are o lungime de aproximativ 6.670 km şi este cel mai lung fluviu din lume, cu un debit mediu de 3,1 milioane de litri/secundă. Deşi este asociat de obicei cu Egiptul, numai 22% din cursul Nilului străbate această ţară.

Nilul este format din Nilul Alb, care izvorăşte din Lacul Victoria, şi Nilul Albastru. Nilul Alb e mult mai mare decât Nilul Albastru, dar pentru că pierde din debit pe drum, contribuie numai cu 15% din cursul întregului Nil.

Nilul Albastru, izvorât din Etiopia, contribuie cu 85% la cursul Nilului care traversează Egiptul în drumul său către Marea Mediterană.

În Egipt, Nilul dă naştere unei văi înverzite şi roditoarea care străbate deşertul. Delta Nilului este foarte largă. Pe malurile acestui râu a înmugurit una dintre cele mai vechi civilizaţii de pe planetă.

Vechii egipteni trăiau şi cultivau solul de-a lungul Nilului, folosind pământul pentru a produce hrană pentru ei şi animalele lor. Întrucât în Egipt nu plouă aproape deloc, Nilul a constituit singura sursă de umezeală care să permită recoltelor să supravieţuiască.

Sursa informaţiilor: primaryworkhelp.co.uk

Fără vize în SUA nu se intră la braţ cu mumia dictatorului criminal Nicolae Ceauşescu, judecat şi condamnat la moarte.

De la începutul invaziei ruseşti în Ucraina, au fost ucişi 537 de copii ucrainieni, iar 1275 au fost răniţi (infirmi pe viaţă).

Ca AUR-olacii/şoşocarii să aibă sub 1%, ar trebui ca o parte a populaţiei să fie obligată să înveţe istoria jafului rusesc în RO.

De ce au eliminat PSD-iştii Istoria Românilor de la Evaluare Naţională? Deoarece o turmă ignorantă e uşor de manipulat.

Filmele realizate înainte de ’89, difuzate continuu după ’89, sunt filme comuniste de propagandă. Şi de aici răsar nostalgicii.

Nici nu ştiţi câţi români pupincurişti ar fi cu limba în fundul criminalului Putin, şi-ar trăda semenii, pentru nişte mălai în plus, la o adică. Aşa cum au fost cu limba în fundul altui dictator criminal, Nicolae Ceauşescu. Şi nu din iubire pentru un ideal, fie el şi comunist, ci din dorinţa de promovare, îmbogăţire, pentru funcţii, putere şi bani.

Cum a fost şi cazul actorului Florin Piersic, pe care niciodată nu l-am auzit să condamne hoţia şi corupţia din această ţară. Un fel de Dorel Vişan ceva mai moderat.

Înainte de 1989, limba moale a actorului Piersic Florin mângâia duios fundul dictatorului ce a împuşcat ţărani, în Vrancea, care se opuneau colectivizării, cel care şi-a făcut nevasta academician doctor inginer, deşi Elena Ceauşescu era o analfabetă cu 3 clase, cel care a înfometat acest popor, l-a terorizat cu Securitatea, l-a ţinut în frig şi întuneric, l-a obligat să-l aplaude şi să-l divinizeze mai ceva ca pe un Zeu.

Electoratul AUR-olac/şoşocar, format din repetenţii+corigenţii+analfabeţii naţiei, ar dispus oricând să ucidă elitele României.

Dacă nu lupţi pentru ceea ce vrei, meriţi ceea ce ai. Dacă nu ieşi la vot, meriţi hoţii/mafioţii votaţi de cei care ies la vot.

Oamenii merită apreciaţi după valoarea lor morală şi intelectuală, nu după prezenţa sau absenţa tatuajelor sau altor accesorii.

Doar mergând singur pe propriul drum, fără ajutorul nimănui, vei afla cine eşti cu adevărat şi de ce eşti capabil.

Cu cât stai mai mult în mizerie, cu atât te obişnuieşti cu mirosul. Iar dacă mizeria are acronimul PSD sau AUR, neom te-ai făcut.

De la începutul genocidului din Ucraina, 19.000 de copii ucrainieni au fost răpiţi de ruşi, iar 2.067 au fost daţi dispăruţi.

Olanda permite Ucrainei să folosească avioanele olandeze F-16 donate pentru a lovi ţinte militare pe teritoriul Rusiei.

Dacă şi Corneliu Coposu (17 ani în temniţele comuniste) a fost acuzat (de PSD) că a turnat la Securitate, de ce nu şi Nicuşor Dan?!

Până-n ‘89, de ce mergeau miliţienii câte doi? Unul ştia să scrie, iar celălalt să citească; unul lua şpaga, iar celălalt număra banii.

Sclavia ceauşistă/comunistă: orice elev de gimnaziu, de la ţară, era obligat să aducă la şcoală plante medicinale.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu