Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (CXXXII)

luni, mai 27, 2024 19:42
Posted in category Mass-media

Ceas matematicCuriozităţi despre Casa Albă

De-a lungul istoriei, Casa Albă a fost cunoscută cu denumirile: „Palatul Prezidenţial” sau „Casa Preşedintelui” sau „Reşedinţa Executivului”.

Cel care i-a dat oficial numele său actual a fost preşedintele Theodore Roosevelt, în 1901.

Ca să vopseşti exteriorul Casei Albe este nevoie de 2.157 litri de vopsea (sau 570 de galoane).

Casa Albă oferă rezidenţilor ei nenumărate oportunităţi de recreere, printre care se numără un tern de tenis, o pistă de jogging, o piscină, un cinematograf, un salon de biliard şi o pistă de bowling.

Casa Albă primeşte zilnic aproape 6.000 de vizitatori.

Cei cinci maeştri bucătari cu normă întreagă pot pregăti, în bucătăriile Casei Albe, cina pentru 140 de oaspeţi şi aperitive pentru mai mult de 1.000.

Există 132 de camere, 35 de băi şi 6 etaje care îi găzduiesc pe cei care lucrează , locuiesc sau vizitează Casa Albă. Totodată, există 412 uşi, 28 de şeminee, 8 scări şi 3 lifturi.

Dintre cele şase etaje ale Casei Albe, două niveluri sunt la subsol, două etaje sunt rezervate familiei prezidenţiale, iar pe două etaje este permis accesul publicului.

Sursa informaţiilor: factmonster.com

„La un moment dat, orice acţiune ai întreprinde vei răni pe cineva. Ai posibilitatea să faci doar lucruri care îi vor împlini pe ceilalţi şi atunci rămâi tu neîmplinit.

Oamenii te iubesc atâta timp cât le este bine lângă tine. Când ai nevoie de iubire cu adevărat, când eşti căzut, când te simţi deprimat, atunci nu se găseşte nimeni să te iubească. Tu eşti acelaşi om, dar nu mai poţi oferi nimic în schimbul iubirii.

Eşti iubit când eşti puternic!” (Adrian Cutinov)

„Nu mai îmbrăca amintirea unor fiinţe nepăsătoare într-o hârtie colorată pe care o numeşti în mod greşit iubire.” (Adrian Cutinov)

Am ieşit din comunismul criminal şi ne-am trezit într-un stat religios, care nu construieşte spitale, ci zeci de mii de biserici.

Religie la Bac, droguri, manele/ţigăneli la TV, circ în Parlament, legi pentru infractori, adică România = Columbia anilor ’80.

Degeaba cei care conduc au şcoală, dacă cei care votează (PSD) sunt nişte târâtoare, fără şcoală, educaţie, moralitate.

Oare criminalul preşedinte al Iranului se va întâlni în Paradis cu eleva ucisă în bătaie de regimul său teroristo-religios?!

Ar trebui interzis prin lege folosirea foştilor domnitori români şi simbolurilor naţionale în campanii electorale.

AUR-olacii şi şoşocarii, în loc să vină cu idei/soluţii pentru binele acestei ţări, vin cu poveşti, circ şi maimuţăreală ieftină.

Sclavia ceauşistă/comunistă: periodic, eram luaţi cu arcanul la mitingurile ceauşiste, să aplaudăm un cizmar analfabet.

Pentru analfabetul ce votează corupţi, Crăciunul = petarde şi îmbuibare, 1 Decembrie = fasole la cazan şi mici oferiţi gratuit.

România USL-amistă este o ţară ce funcţionează pe bază de găşti = trib (tribul PSD, tribul PNL etc.), nu pe bază de legi.

Dictaturile au conducători care sunt ascultaţi/urmaţi de frică. Democraţiile au lideri care sunt ascultaţi/urmaţi din convingere.

În general, de când oamenii au ieşit din peşteri, deştepţii şi şmecherii îi manipulează pe proşti, folosind religia şi politica.

Cei mai mari duşmani ai libertăţii, inclusiv a celei religioase, sunt popii, aceşti îmbuibaţi care huzuresc pe seama fraierilor.

Pupincuriştii dictatorului criminal Ceauşescu, dacă nu era „lovitura de stat” din ’89, şi astăzi făceaţi foamea comunistă.

AUR şi Şoşoacă sunt chintesenţa prostiei şi răutăţii din mintea şi sufletul nostalgicilor dictaturii ceauşiste/comuniste.

Criminalul Putin este rezultatul „comunismului biruitor”, al KGB-ismului criminal şi al învăţăturilor lui Marx şi Lenin.

O turmă, numită impropriu ţară, care urăşte libertatea de după ’89, aşa infirmă cum e ea, merită să fie colhoz rusesc.

Până nu scăpăm de fantoma ceauşismului criminal, această ţară nu va avea o clasă de politicieni curaţi, care să pună binele public pe primul loc.

AUR-olaci/şoşocari, România va trăi în viitor, veniţi cu soluţii pentru viitor, nu cu domnitori şi poveşti despre trecut.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu