Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (LIX)

vineri, iulie 7, 2023 13:45

Dumitru Căruntu – postări pe Facebook

O felie de realitate din regimul dictatorului criminal Ceauşescu

Petrică Ichim: „Prin 1987, în Tulcea, mergea o femeie cu celebrele sacoșe împletite în care avea un cașcaval (cei cu relații se mai aprovizionau de la hotelul partidului comunist), iar imediat în spatele ei era o femeie cu un copil de mână care a fost întrebată de fiul ei: „ – Mamă, ce este acela din sacoșă? – Cașcaval mamă, cașcaval!”, la care copilul şi mai nedumerit întreabă: „- Mamă, dar ce este ăla cașcaval?”. A fost un moment care m-a impresionat şi marcat profund!”

Ceea ce n-am să înţeleg niciodată la pupincuriştii dictatorului comunist criminal Nicolae Ceauşescu este statutul lor de creştini (auto)declaraţi. Cum dracu’, Doamne iartă-mă, să te declari creştin, ortodox, catolic, baptist, evanghelist etc., pe de o parte, iar pe de altă parte să regreţi o dictatură atee, care a demolat biserici, unele monumente istorice, a ucis elita clerului creştin (ortodox, catolic etc.) în puşcăriile comuniste, după 1947, a spălat creierele a zeci de generaţii de elevi cu imbecilitatea numită “materialism dialectic şi istoric” etc. Asemenea (ne)oameni, mai răi decât fariseii de pe timpul lui Hristos, nu merită nimic, nu merită o ţară, pe care, de altfel, nici n-o au. România lor nu este o ţară, ci o turmă care are un singur scop în viaţă: supravieţuirea prin imoralitate, furt, corupţie, pupincurism etc.!

Banca Română de Comerţ Exterior (BRCE), mai cunoscută drept Bancorex, a fost înfiinţată de dictatorul criminal Nicolae Ceauşescu în 1968, având printre acţionarii săi secreţi şi capi ai mafiei italiene, apropiaţi de Lucio Gelli şi „Propaganda Due” (P.2).

Scopul BRCE = Bancorex era acela de a derula, prin intermediul băncii, jonglerii valutare ale celor 47 de firme-căpuşe ale lui Ceauşescu, care mijloceau, contra comision, marile contracte între firmele de stat româneşti, de genul „Dunărea”, „Terra”, „Argus”, toate încadrate cu ofiţeri DIE (Direcţia de Informaţii Externe), recrutaţi din ASE (Academia de Studii Economice), instruiţi apoi în şcolile Securităţii de la Băneasa, Brăneşti, Grădiştea, şi companii străine.

Rolul firmelor căpuşe era acela de a obţine comisioane din operaţiuni valutare, prin care să fie alimentate conturile personale secrete ale clanului Ceauşescu din Austria şi Elveţia, conturi estimate în decembrie 1989 la câteva miliarde de dolari.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu