Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (LVIII)

joi, iulie 6, 2023 6:56
Posted in category Educatie

Dumitru Căruntu – postări pe Facebook

53 de licee cu 0 promovabilitate la Bac deoarece PSD = ciuma roşie, prin Ecaterina Andronescu, a eliminat orice barieră la intrarea în liceu. Adică orice retardat incapabil să reţină tabla înmulţirii şi să conjuge verbul „a fi” în limba română mai bine decât o făcea PSD-istul Vanghelie, actualmente parcat la mititica, dacă nu mă-nşel, ajunge elev de liceu, acolo unde evident că nu poate învăţa algoritimi şi analize literare, iar de aici până la a pica examenul de Bacalaureat nu mai este decât un pas: mic pentru pramatia care nu învaţă, mare pentru galeria lu’ Peşte prăjit de pe Facebook, ce-şi dă cu părerea despre sistemul de învăţământ.

Băi ăştia care daţi vina exclusiv pe profesori, pe şcoală în general, poate vă informaţi despre cele trei condiţii ale reuşitei în educaţie, dacă nu chiar patru: ereditatea (şcoala nu poate face dintr-un retardat un olimpic), mediul (într-o familie de aurolaci, nu se pot pregăti temele şi lecţiile) şi în final şcoala. A patra condiţie ar mai fi societatea, care trebuie să ofere motivaţia învăţării. Păi, la societatea de căcat din Românika, unde o imbecilă ca Dăncilă ajunge prim-ministru, ce motivaţie a învăţării să aibă copilul şi tânărul din România?! Ca să nu mai vorbim de personajele publice groteşti foarte bogate, fără minime însuşiri educaţionale, cum ar fi puşcăriaşul George „Gigi” Becali, care poluează grav spaţiul public românesc.

„E uşor a scrie versuri, când nimic nu ai a spune”, scria inspirat poetul naţional, Mihai Eminescu. E uşor să-ţi dai cu părerea despre promovabilitatea la Bac din faţa tastaturii, în condiţiile în care nu ai niciun reper în analiza situaţiei reale.

Da’ unde erau regimentele revoltaţilor de pe Facebook, în ce priveşte calitatea actului educaţional din România, când PSD = ciuma roşie numea directori pe criterii politice şi elimina orice barieră la intrarea în liceu?! Unde erau acuzatorii profesorilor când guvernul mafiotului puşcăriaş Liviu Dragnea scoatea manuale unice, cele mai proaste manuale de când există manuale în România?! Unde erau cei înspăimântaţi de cât de jos a ajuns educaţia din România atunci când elevii, tot pe vremea când premier era imbecila Dăncilă, nu aveau manuale şcolare, deşi era sfârşitul lunii octombrie?!

Revoltaţii, mergeţi la vot, luaţi din puterea ciumei roşii, care a distrus învăţământul din această ţară, şi mai vorbim peste 20 de ani despre calitatea actului educaţional. Până atunci, daca există un minim bun-simţ, nu vorbim de funie în casa spânzuratului.

Ce motivaţie ai avea să înveţi în ţara unde o analfabetă precum Maria Grapini ajunge parlamentar european?!

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu