Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (LVI)

vineri, iunie 23, 2023 16:45
Posted in category Mass-media

Dumitru Căruntu – postări pe Facebook

Un text din 2018. PNL-iştii n-au corectat nimic din aceste aberaţii ale României medievale, deşi sunt la butoanele puterii din 2019 (de 4 ani). Şi PNL se mai declară şi partid liberal (hăăă, hăăăă, hăăăăăăăă).

„Dezastrul anului sunt salariile din cele 4.000 de comune din România. Moșna, 2.000 de locuitori, primarul are 7.500 de lei net (printr-un artificiu statistic). 20 de funcţionari consumă anual câteva sute de mii de euro. Doar salariul brut al primarului pe un an valorează cât toate veniturile proprii ale comunei în 2018! Un om cât o comună.

Sărăcie lucie, proiecte zero, o băcănie și trei crâșme. Aceasta nenorocire înseamnă milioane de lei pompate într-un comunism intrat în putrefacţie. Falimentul nedeclarat al Moșnei ne va costa milioane şi milioane de lei, ani şi ani de-acum inainte, ca industria pe butuci a lui Ceauşescu. Exact acelaşi lucru.

Înmulţiţi cu câteva mii. Toţi banii înghiţiţi de aceste comune cât un cvartal de blocuri înseamnă, după logica PSD, creşterea consumului – haine, vacanţe, nişte electrocasnice. Dar 90% dintre acestea sunt produse în afara ţării, în Vietnam, Turcia sau China.

Dacă-i aşa, Romania se va întreţine doar din haine, vacanţe şi televizoare, creşterea continuă pe subvenţie de stat: fără infrastructură, fără tehnologie, fără spitale, fără educatie, o ţară bugetofagă şi-atat. Haine, mancare, bautură; mai spuneţi-mi o ţară care trăieşte la infinit din salariile la stat.

Această nenorocire, întreţinută cu miliarde de euro imprumutate, este un faliment al inconştienţei. Dragnea speră (spera în 2018 – n.m.) la 10 miliarde de lei creştere PIB ca să dea câteva miliarde la bugetari şi câteva miliarde la pensii speciale. Nici pentru profesori nu-i mai ajung. Creşterea aia de 10 miliarde e un balon de săpun pentru ca hrăneste cateva mii de comune ca Moşna. 4,6 milioane de lei înghite anual peticul acesta de pamânt, producand anual doar 200.000 de lei. Şi nimeni nu se întreabă de unde vin banii şi până când. Ce model de succes este acesta?…” – Gabriel Gachi, 23 ianuarie 2018

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu