Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (LXVII)

miercuri, august 2, 2023 15:44
Posted in category Mass-media

Dumitru Căruntu – postări pe Facebook

Dacă scoţi din România tot ce este occidental, rămâne o ţară de şpăgari, popi, corupţi, rusofili, ţigani, nostalgici ceauşişti.

„Câinii sunt legătura noastră cu Raiul. Ei nu cunosc răutatea, gelozia sau resentimentele.” (Milan Kundera, scriitor)

Ăştia care vă plângeţi de justiţia din Românika, ieşiţi dracului la vot, dacă vreţi o altă justiţie şi o altă realitate politică.

UEFA Europa Conference League este un fel de divizia C (liga a III-a) a Europei. Cam pe acolo se află, cu fotbalul, Românika.

Inginerul Gheorghe Ursu a fost ucis de regimul dictatorului criminal Ceauşescu, de regimul ăla regretat de nostalgici.

Ca să faci din România o ţară democratică, civilizată trebuie să crezi în aceste valori: democraţie, civilizaţie. Iar românaşii …

Orice plan/proiect trebuie să aibă 4C + S: clar, concis, convingător, consecvent şi serios.

În 2023, 163 de milioane de euro = 2 spitale medii, bani publici, sunt destinaţi plăţii salariilor clerului cultelor religioase.

Noi, românii, n-am avut colonii, deoarece n-am reuşit să ieşim din bordeie şi dintr-un mod de viaţă vegetal.

Un vers dintr-o piesă rap: „Geniile-n România sunt ca florile-n weceu”.

Se face mare tam-tam că profesorii dau meditaţii, dar nimic despre popii care mai câştigă 5 salarii pe lângă cel de la stat.

Câtă vreme puşcăriaşul şi mafiotul George Becali este vedetă în România, ţara asta nu va ieşi niciodată din rahat.

Mă gândeam cât de ghinionişti au fost europenii din Vest că n-au avut un Ceauşescu al lor. Săracii… Ce-au mai suferit prin anii 1970-1980, când la noi curgea lapte şi miere.

Şi ce au suferit şi după… Pe când la noi, de bine de rău, au rămas comuniştii din eşalonul 2 la conducere, care până acum au avut grijă să nu ducem lipsă de nimic.

Asta în timp ce, în ţările din Vest, capitaliştii naibii au sărăcit populaţia. Dar nu-i nimic, sărim noi în ajutor, cum am făcut-o în ultimii ani: milioane de români se înghesuie să-i ajute, pleacă pe capete românii să le dea o mână de ajutor şi să-i salveze din criza asta capitalistă care nu se mai termină.

Noroc că la noi în Românika lumea o duce bine, e fericită şi mulţumită datorită Conducătorului iubit şi urmaşilor lui.

Cel mai sigur mod de a rămâne o ţară înapoiată (primitivă) este să investeşti bani în biserici/religie, adică în forţa întunericului.

Unii oameni sunt blocaţi în relaţii toxice pentru că le este frică să fie singuri.

„Să nu faci rău, că răul se întoarce. Fă bine, că ăla nu se mai întoarce.” (Gheorghe Dinică, actor)

Iohannis, dacă ar fi angajat la o firmă privată, la modul cum îşi face treaba, ar fi concediat după o săptămână de „muncă”.

Dacă Occidentul (Trump, Merkel) reacţiona corect la primele crime ale lui Putin, nu se mai ajungea la genocidul din Ucraina.

România: 0,3% atei, educaţia/învăţământul la pământ. Estonia: 84% atei (fără religie), educaţia/învăţământul performant.

După măcelul din 10 august 2018, Jandarmeria trebuia desfiinţată şi înlocuită cu altă structură, aflată în slujba cetăţenilor.

Cel mai riscant moment al vieţii multor jandarmi din România este să se înece cu un mic la vreo petrecere câmpenească.

Denzel Washington: „Nu-mi pot trăi viaţa bazându-mă pe ceea ce alţii cred despre mine. Aşa că nu mă pot preocupa prea mult de ce cred ceilalţi. Nu e sănătos. Nu cred că aş putea continua să fac ceea ce fac, dacă m-aş îngrijora în permanenţă de ceea ce crede cineva despre mine.”

Dacă s-ar da afară 60% dintre jandarmi, nu s-ar simţi niciun efect negativ în societate. Dimpotrivă, ar fi bani pentru altceva.

Unii: „Pe Ceauşescu l-au împuşcat securiştii…”. Da’ frigul, foamea, întunericul, teroarea Securităţii etc. chiar nu contează deloc?!

Ceauşescu în 1989: „(Sclavilor) Staţi liniştiţi la locurile voastre… (Înduraţi foamea, frigul, întunericul, minciuna, teroarea etc.!)”

Analfabetism funcţional. Unde au eşuat, după 1989, toţi scârţa-bârţa pe hârtie din colhozurile ceauşiste? În învăţământ.

Fericirea pare întotdeauna mică atunci când o ţii în mână, dar, după ce o laşi să plece, vezi cu adevărat spaţiul imens gol lăsat în suflet.

Dacă laşi percepţia oamenilor despre tine să-ţi dicteze comportamentul, nu vei evolua niciodată, vei rămâne încremenit în stadiul în care te afli.

Citeşte şi articolele:

Maratonul civic #REZIST

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu