Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (LXV)

vineri, iulie 21, 2023 19:08
Posted in category Educatie

Dumitru Căruntu – postări pe Facebook

Ciudăţenii din Românika

Persoane care abia scriu în limba română şi care, probabil, n-ar trece un test elementar de promovare, pe bune, din clasa a IV-a în clasa a V-a, fac mare tam-tam de notele profesorilor la titularizare.

Aceşti nealfabetizaţi funcţional nu ştiu, probabil, ce-i cu acest examen de Titularizare. Poate-şi imaginează că-i un fel Bacalaureat trucat în care înveţi Mioriţa, cretinătatea aia de baladă populară, şi gata, Universitatea de şmecheri şi loaze Spiru-Haret, acolo unde orice analfabet poate căpăta o diplomă, te aşteaptă cu braţele şi conturile deschise.

Examenul de Titularizare este cel mai dur Examen din România, acolo unde trebuie să ştii carte nu glumă, pentru a obţine o notă de trecere (minim 7). Din ce materie se susţine examenul de Titularizare? Din toată materia de Facultate. De Facultate, tată, nu din Cursul scurt de ortografie, picat şi ăla de cei care, pe Facebook, încep să atace viitorii profesori titulari.

E uşor să arunci cu piatra. Ştiu oare ăştia cu tam-tam-ul – „Vai, cum se poate să ia un profesor la titularizare 5?!” – că acel 5 de la titularizare face cât 1000 de doctorate semi-plagiate á la Victor Viorel Ponta?! Ştiu oare indignaţii naţiei că oamenii mai au şi alte probleme în viaţă, poate nu au avut timp să înveţe, poate au fost bolnavi, poate au avut probleme în familie etc.?!

Sau poate îşi imaginează cârcotaşii de serviciu ai şcolii că acel examen e un fel de postare pe Facebook, unde poţi bate câmpii la greu, fără a cunoaşte nici măcar câteva reguli elementare de scriere în limba română?!

Da’ ţigăneala de la tembelizor (în special de la Antena 1, Antena Star, Kînal D etc.) nu îngrijorează pe nimeni?! Da’ corupţia, legile pentru infractori, depopularea ţării, jaful din banii munciţi din greu de români nu produc niciun fior justiţiar? Da’ absenteismul de la vot, dezinformarea continuă a aşa-zişilor jurnalişti de la Mafia TV (Antena 3 + România TV + Realitatea TV + …) nu produce sentimente de revoltă?!

Avem o ţară frumoasă. Păcat că-i populată.

Argumentul fals al celor care laudă comunismul criminal, ştergându-se la fund cu memoria milioanelor de victime inocente ale dictaturii comuniste, este acela că în România acelor vremuri s-a construit, să făceau una, alta, bla, bla, bla. Dar şi Hitler a construit. Şi Stalin. Nu este nazismul un regim criminal? Sau stalinismul? Ba da, sunt regimuri criminale. Aşa că, pupincuriştii Odiosului, nu ţine abureala cu construitul şi alte astfel de bazaconii.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu