Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (XLVIII)

marți, mai 23, 2023 18:07
Posted in category Mass-media

Dumitru Căruntu – postări pe Facebook

Ca-n orice ţară bananieră, în România sunt comune în care încasările sunt mai mici decât cheltuielile administraţiei locale.

Cum să nu ai analfabetism funcţional într-o ţară unde o analfabetă funcţională, Dăncilă, ajunge prim-ministru. E adevărat, votată şi de unii aşa-zişi profesori.

Ce nu ştiu cei care acuză exclusiv şcoala de eşecul educaţiei din România? Păi, nu ştiu un adevăr clar: succesul în educaţie e rezultatul a trei factori: şcoală, ereditate, mediu. Cu alte cuvinte, şcoala are o treime din vină. Celelalte două treimi, poate chiar mai importante, sunt ereditatea şi mediul.

Şcoala nu poate elimina, dintr-un retardat, analfabetismul funcţional. Dacă Sfânta Natură l-a dat cum l-a dat, asta e, creşte procentul analfabeţilor.

Apoi, mediul în care trăieşte respectivul elev poate contribui decisiv la eşecul educaţiei. Şcoala nu poate înlocui o familie responsabilă, care-şi pune odrasla să înveţe, care chiar este interesată de viitorul şcolar al copilului.

Şi ar mai fi ceva: nu poţi avea succes în domeniul educaţiei într-un stat ratat ca România, acolo unde, vorba cântecului, olimpicii emigrează, iar analfabeţii guvernează.

Şi încă ceva: şi în comunism existau, poate chiar mai mulţi, analfabeţi funcţionali (Dăncila, imbec*la mileniului, este cel mai corect exemplu, aceasta studiind în dictatura comunistă, fiind şi absolventă de facultate), doar că în comunism nu exista Facebook-ul „imperialist” să-şi dea cu părerea toţi neaveniţii despre educaţie.

Românaşul are orgasm când vede tricolorul, dar în secunda următoare este gata să dea o şpagă sau să primească şpaga.

„Oculta mondială” a oferit gratuit, copiilor României, tablete. Naţional-comunismul oferea copiilor României munci agricole.

Chiar îşi imaginează cineva că „boborul” cu limba în fundul dictatorului criminal comunist Ceauşescu poate elimina corupţia?!

Chiar îşi imaginează cineva că „boborul” votant de PSD, urmaşul PCR, va avea o ţară comparabilă cu ţările Vestului civilizat?!

Proiect de ţară pentru România: pupat cadavre (moaşte). Proiect finanţat de statul român, un stat eşuat, un stat ratat.

Unii, când vorbesc de muncă, pun poze cu munca brută, ori asta era valabilă în urmă cu 5.000 de ani. Între timp lumea a evoluat. Nu mai săpăm şanţuri cu braţele, nu mai dăm cu sapa manual etc. Adică nu mai e nevoie să avem mâinele bătătorite, pentru a dovedi că muncim.

Dar, se pare, unii n-au evoluat deloc şi înţeleg prin „muncă” doar munca aia infectă, pentru sclavi, din gulagurile comuniste sau lagărărele naziste, o aşa-zisă muncă „menită” să-i extermine pe cei ajunşi acolo.

Este, totuşi, explicabil. Într-o ţară unde se pupă cadavre (moaşte) şi unde proiectele de ţară sunt corupţia, jocurile de noroc şi ţigăneala, nu te poţi aştepta la informatizare, robotizare, inteligenţă artificială etc., adică instrumentele muncii anului 2023.

Şi când te gândeşti că această ţară vrea în spaţiul Schengen (hăăă, hăăă, hăăăă), cea mai liberă zonă a planetei. Şi una dintre cele mai dezvoltate economic.

România poate scăpa uşor de AUR: românaşii îşi mişcă fundurile la vot. Doar că românaşii, în ziua votului, au dureri în fund.

Cristi Berea (pe Twitter): „Cum devin ruşii cetăţeni europeni? Fac rost de paşaport românesc.” Trăiască şpaga rusofilă!

Cine votează mafioţii şi corupţii din PSD? România lui „Facem copii şi trăim din alocaţii şi ajutoare sociale. Că putem!”

Democraţia românească – aşa bolnavă, cum o percepem noi – este Raiul pe lângă Iadul dictaturii comuniste criminale.

Să dai ţara pe mâna PSD, după tot ce-a făcut PSD-ul în perioada 2017-2019, asta înseamnă să fii Iohannis, asasinul României.

Românaşii nu se duc la vot sau votează PSD/AUR, apoi 4 ani înjură pe Facebook (pe reţele sociale) guvernanţii.

Are grijă tătuca Putin de ruşi: îi ţine în război, în izolare, în sărăcie, în Evul Mediu, în corupţie, în teroare şi teamă etc.

Liderii unei ţări trebuie apreciaţi după cât bine au făcut oamenilor din acea ţară, nu după teritorii cucerite cu jertfe umane.

Câteodată să pleci este singura opţiune, nu pentru că vrei să faci pe cineva să-ţi simtă lipsa sau să realizeze că nu te-au/te-a apreciat, ci pentru că, în sfârşit, te respecţi destul de mult încât să realizezi că meriţi mai mult.

Pentru a câştiga, trebuie să pierzi: timp, energie, bucăţi de suflet, zile libere, momente cu cei dragi, plăceri mărunte etc.

Toată lumea are probleme cu timpul. Dar ziua are 24 de ore. Şi dormim doar 6. Adică avem 18 ore libere pe zi pentru: muncă, familie, hobby-uri şi pentru a învăţa ceva nou.

Dacă vrei să fii fericit şi împăcat sufleteşte, să nu ai aşteptări de la nimeni şi să nu-ţi faci iluzii (pentru a nu avea deziluzii).

Sănătatea este cea mai importantă formă de bogătie. Toate celelalte forme depind de ea. Sănătatea face posibil restul.

Obişnuişte-te să mergi singur pe anumite căi, deoarece visurile şi idealurile tale sunt personale, nu colective.

Monica Anisie (prof. de limba română), fost ministru al Educaţiei, despre legile educaţiei: „Aceste legi este despre viitor”.

Statul american Montana interzice porcăria chinezească TikTok. În Românika USL-amistă, TikTok nu pare să aibă probleme.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu