Dumitru Căruntu – postări pe Facebook (XLIV)

sâmbătă, aprilie 29, 2023 13:01
Posted in category Mass-media

Dumitru Căruntu – postări pe Facebook

„Mândri că suntem români”: 35% dintre români nu au citit niciodată vreo carte. Tot 35% este procentul PSD la alegeri.

N-ar trebui uitat că legile cu ieşirile la pensie la vârste „fragede” le-a început regimul KGB-istului criminal Ion Iliescu.

Dacă ceri „Pace” în Rusia, ajungi la puşcărie sau eşti ucis. Dacă ceri Ucrainei „Pace”, în România, mii de hăbăuci te aplaudă.

Evident, toţi ăştia care cer „Pace” Ucrainei, adică victimei (să mai fie ucisă o dată victima, să mai fie violată o dată victima, ce comunismu’ meu!), n-ar avea curajul s-o facă în Rusia dictaturii criminalului Putin.

Da’ aşa, au curaj, trolii plătiţi, oamenii criminalului de război Putin, inculţii care n-au citit vreodată despre istoria plină de crimele ruşilor la adresa obiditului popor român.

Oriunde în această lume, martorii Şoşoacei erau puşi la zidul infamiei, la figurat sau propriu, şi tras în ei cu flegme, ouă sau ceva mai solid.

Ce „curajoşi” sunt martorii Şoşoacei când cer bucăţi din teritoriul Ucrainei, o Ucraină în lacrimi, o Ucraină care-şi plânge copiii, fetele şi băieţii ucişi de dictatura criminalului de război Putin. Dacă Ucraina devenea colhoz rusesc, cum a fost până în 2014, mucles, martorii Şoşoacei uitau total de teritorii ce trebuie recuperate de la Ucraina.

În fotbal, există o zicere: joci atât cât îţi permite adversarul. Martorii Şoşoacei fac ceea ce fac în România, deoarece martorii lui Muianis, PNL-aripa Bode, jegul plagiator, chiar infractor, plus PSD = ciuma roşie (da’ de la ăştia nu ai alte aşteptări), le permit rusofililor să-şi trâmbiţeze ura şi intenţiile criminale.

„Nobilul” şi „măreţul bobor” român, reprezentat de PSD + PNL + AUR, n-ar avea nicio jenă să se lase penetrat de dictatura lui Putin din toate poziţiile: social, economic, drepturile omului, libertatea presei etc. De ce? Doar aşa oligarhii, care ne-au furat tot după 1989 şi au obligat peste 6 milioane de români să emigreze, se pot bucura în linişte de averile furate şi pot fura în continuare fără probleme.

Ca să citez un vers dintr-o piesă rap pentru care am fost blocat pe Facebook 30 de zile, aş putea spune aşa: România e o ţară de ţărani, de ciobani şi de ţigani, unde echipa unui puşcăriaş, Becali, mai are fani, iar Ilici Iliescu a domnit vreo 11 ani.

Răul făcut Justiţiei de Cătălin Predoiu, pus acolo de Iohannis, este mai mare decât cel făcut de Dragnea şi Ciordache.

Ce ar fi putut spune dictatorul criminal Ceauşescu la un eventual proces corect? Cu siguranţă ar fi repetat acealeaşi texte comuniste cu care ne-a terorizat 25 de ani: cum „agenturili” i-au scos în stradă pe oameni, adică pe românii înfometaţi, ţinuţi în frig şi întuneric, terorizaţi de Securitate, fără posibilitatea de a pleca din ţară (doar era ţara lu’ mă-sa sau moştenită de la beţivanu’ de taică-su, care l-a fugărit de acasă), fără program TV (cele două ore de lins fundurile Odiosului şi Savantei nu pot fi numite „program TV”).

Cel mai mare dar pe care îl poţi da cuiva este să-l/s-o iubeşti necondiţionat.

Sintagmele/feţele corupţiei

Din 1989 încoace, se observă un fenomen extrem de nociv, care reflectă faptul că furtul intelectual este înrădăcinat în ADN-ul „boborului” român.

Niciodată sindicatele din învăţământul, comitetele (şi comisiile, neicusorule) părinţilor, elevilor etc. nu s-au revoltat împotriva fraudării examenelor de final de ciclu (Evaluare Naţională şi Bacalaureat), înainte de introducerea camerelor de supraveghere (în 2011). Au tăcut toţi care porcu-n cucuruz, când era vorba de hoţie intelectuală.

Da’ vrem o ţară fără politicieni corupţi (hăăă, hăăăă, hăăăă).

Aici e ca la forbal. Vrei să ai un fotbal performant, începi de la copii şi juniori: selecţie, baze de antrenament, antrenori dedicaţi profesiei. Vrei să ai o ţară fără corupţie (între limite rezonabile, deloc-deloc este imposibil), începi asanarea morală a societăţii, mai precis începi tot de la copii, pe care-i înveţi că fără muncă (studiu) nu poţi avea note mari.

Dar de ce să vorbim de funie în casa spânzuratului. Nu mai bine privim la Antena 1, Kînal TV etc. la filme ţigăneşti (indiene), la Bahmuţeanca (ţigăneala întruchipată), la Ciutacu (da, ăla negru, care minte şi dezinformează cum respiră etc.).

Educaţie de calitate? Să fie la ei acolo, în Occidentul care produce ce consumă locuitorii Rromâniei.

Ceea ce n-a îndrăznit regimul Iliescu, face regimul Iohannis (Muiannis): Religie = forţa întunericului la Bacalaureat.

Dictatorii de azi, Putin şi Erdogan, organizează şi un simulacru de alegeri. Nu se simt bine, nu pot ucide ziarişti şi opozanţi în linişte, nu pot să-i bage la puşcărie, dacă nu oferă populimii sentimentul că ei au fost aleşi de „bobor”, că ei sunt reprezentanţii legitimi ai „boborului”, fiind votaţi, nu-i aşa, în mod liber (hăăă, hăăă, hăăă) de popor.

Religia este, probabil, probă de examen la Bacalaureat doar în Iran, acolo unde există cea mai abjectă dictatură religioasă.

Cea mai periculoasă mafie este mafia religioasă, cea care ţine omenirea în întuneric şi comite crime de mii de ani.

Ăştia din PNL sunt pe invers cu valorile liberalismului: general premier, adepţi ai îndoctrinării religioase, jupuirea privaţilor.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu