După ani în Purgatoriu, Google+ se va odihni în sfârșit în pace

sâmbătă, februarie 12, 2022 18:22
Posted in category IT

Google+
Credeți sau nu, Google+ este încă în viață. Platforma eșuată de socializare s-a transformat într-un instrument exclusiv pentru afaceri, numit Currents, după ce s-a „închis” în 2019. Dar acum, Google spune că este gata să elibereze Google+ (sau Currents) din purgatoriul său chinuitor.

Restul Google+ se va închide treptat în primele luni ale anului 2023, potrivit unei noi postări pe blog a Google. Unele dintre funcțiile sale vor ajunge pe Spaces, cel mai recent instrument de rețea Google și un derivat al funcției „Rooms” din Google Chat (fostul Google Hangouts).

Când a fost lansat în 2011, Google+ a fost a patra încercare de a crea o rețea de socializare Google. A fost destul de ambițios – un fel de MySpace care s-a integrat cu servicii Google precum Docs și Drive.

Din nefericire pentru Google, platforma inovatoare de socializare n-a prins la publicul larg. Era mai puțin intuitivă decât Facebook și nu avea un scop clar. Ca să nu mai vorbim de faptul că Google+ a apărut într-un moment în care oamenii abia începeau să înțeleagă practicile îndoielnice de colectare a datelor din rețelele sociale. Ideea unui colector de date notoriu, cum ar fi Google, care rulează propria sa platformă de socializare a atras foarte puțini oameni.

Cei care erau îngrijorați de confidențialitate au răsuflat uşuraţi atunci când Google+ s-a „închis” din cauza lipsei de securitate în 2019. Deși, desigur, închiderea nu a fost deloc bună. Istoricii au fost dezamăgiți de faptul că Google a aruncat aproape un deceniu de istorie a internetului, și anume datele utilizatorilor. O mare parte din conținutul distribuit de Google pe Google+, inclusiv răspunsul său la programul PRISM 2013 al NSA, este arhivat.

Via ReviewGeek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags:

Adauga un comentariu