Extremiştii unguri din Harghita şi Covasna sunt finanţaţi de Moscova

miercuri, ianuarie 6, 2016 12:05
Posted in category Basarabia

Extremisti unguriDeși rușii obișnuiți trăiesc în sărăcie și lipsuri, criminalul KGB-ist Vladimir Putin finantează cu bani mulți mișcările extremiste din Europa

De la Frontul National din Franta la miscările antiromânești din Basarabia, toate aceste insulițe KGB-iste sunt finanțate de Moscova. Nu puteau să lipsească din acest tablou extremiștii unguri din Harghita și Covasna. De exemplu, Mișcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM) este înfrățită cu o organizatie rusofilă și antiromânească din Basarabia (Republica Moldova). Putin folosește tineri naivi pentru a crea conflicte pe criterii etnice, slăbind astfel potențialul țărilor europene. Planurile secrete ale lui Putin pentru România şi Republica Moldova, prin care se încearcă cultivarea unor tensiuni etnice încep să fie tot mai vizibile pe măsură ce apar noi informaţii legate de organizaţiile extremiste naţionalist-şovine care incită la ură în cele două ţări.

Cele două organizaţii, Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM) şi Mişcarea Naţional-Democrată (MND) au organizat împreună mai multe manifestaţii, ceea ce dovedeşte o legătură maghiară-moldovenească extremistă foarte clară, informează descoperă.md.
Ştiut interesul Rusiei în Republica Moldova şi mai departe în estul Europei, dar şi acţiunile care indică faptul că se doreşte refacerea URSS, este clar că aceste mişcări nu sunt întâmplătoare şi poartă ampreunta Kremlinului.

HVIM militează pentru refacerea Ungariei Mari prin alipirea Transilvaniei, iar organizaţie similară din Republica Moldova, cere, printre altele, cere refacerea Moldovei lui Ştefan cel Mare prin alipirea mai multor judeţe româneşti.

În 2013, organizaţia antiromână Mişcarea Naţional-Democrată (MND) din Republica Moldova, înfiinţată şi condusă de avocatul Viorel Furtună, a încheiat un acord de colaborare cu gruparea HVIM, din care face parte şi Beke Istvan Attila, arestat pentru 30 de zile după ce SRI şi DIICOT i-au dejucat tentativa de atentat terorist la Târgu Secuiesc. Tot atunci, MND se înfrăţea şi cu partidul de extremă dreapta Jobbik din Ungaria, despre care se speculează că ar finanţa HVIM şi alte mişcări similare pe teritoriul României.

Recent, MND a precizat că are o colaborare şi cu Garda Secuiască, organizaţie paramilitară înfiinţată de extremistul Csibi Barna şi interzisă de o instanţă românească în 2010., conform deschide.md. (Sursa)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

2 Responses to “Extremiştii unguri din Harghita şi Covasna sunt finanţaţi de Moscova”

  1. GIM says:

    ianuarie 7th, 2016 at 14:56

    Daca extremistii sunt finantati de MOSCOVA, atunci nu inseamna ca sunt de partea lui Ponta, adica „de stanga”, fosti comunisti, asa cum sunt cei mai multi dintre ei acum, in PSD?

  2. Rahatul James Pettit, ambasadorul SUA (?) la Chisinau, are pareri staliniste despre Basarabia, pamant romanesc | A șaptea dimensiune says:

    august 29th, 2016 at 14:40

    […] Extremistii unguri din Harghita si Covasna sunt finantati de Moscova […]

Adauga un comentariu