Filme ce merită văzute (XVI)

marți, decembrie 13, 2022 19:51
Posted in category Educatie

Alien 1 (1979)Alien (1979); regia: Ridley Scott; cu: Sigourney Weaver, John Hurt, Tom Skerritt, Ian Holm etc.

Note. Cinemagia.ro: 8,6 (1.110 voturi); IMDB: 8,5 (881.421 voturi).

Un film cu un premiu Oscar (pentru cele mai bune efecte vizuale) şi o nominalizare Oscar (pentru cea mai bună scenografie). Mai are 2 premii şi 3 nominalizări BAFTA, plus o nominalizare Globul de Aur.

Unul dintre cele mai bune filme SF, cu multe continuări, dar originalul, adică acest film, rămâne reperul.

Considerat un film SF clasic, cu un scenariu absolut original la data apariţiei filmului, 1979, un film ce a revoluţionat genul SF.

Povestea este captivantă, iar regizorul Ridley Scott, cel care în 2000 va regiza un film de Oscar, Gladiatorul, reuşeşte să dea acestui film toate calităţile unui film mare.
Dacă facem o listă scurtă cu 100 de filme ce merită văzute în această viaţă, cu siguranţă Alien este unul dintre ele.

117 minute veţi trăi alături de eroii filmului, veţi aştepta fiecare moment cu sufletul la gură, veţi savura una dintre cele mai palpitante poveşti cinematografice.

Dacă nu aţi văzut încă filmul, ar fi momentul să-l vizionaţi. Un film mare nu trebuie ratat.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.
Tags: ,

Adauga un comentariu