Filme ce merită văzute (XIV)

luni, noiembrie 14, 2022 21:29
Posted in category Educatie

Leonardo DiCaprio, Kate Winslet in TitanicTitanic (1997); regia: James Cameron; cu: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Bill Paxton, Billy Zane, Gloria Stuart etc.

Note. Cinemagia.ro: 8,9 (6.535 voturi); IMDB: 7,9 (1.166.221 voturi).

Un film cu 11 premii Oscar (pentru cel mai bun film, pentru cel mai bun regizor, James Cameron, pentru cel mai bun montaj, pentru cea mai bună imagine, pentru cea mai bună scenografie, pentru cele mai bune efecte vizuale, pentru cele mai bune costume, pentru cel mai bun cântec original, pentru cel mai bun sunet, pentru cele mai bune efecte sonore, pentru cea mai bună coloană sonoră).

Mai are 3 nominalizări la Oscar (pentru cea mai buna actriţă în rol principal, Kate Winslet, pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, Gloria Stuart, pentru cel mai bun machiaj).

Mai deţine 4 premii şi 4 nominalizări Globul de Aur, 4 nominalizări BAFTA, un premiu şi o nominalizare Academia Europeană de Film.

Este filmul situat, în 2022, pe locul 3 în clasamentul all time al încasărilor, generând încasări de 2,187 miliarde de dolari. În urmă cu câţiva ani, era pe primul loc în privinţa încasărilor.

Se spune că s-a cheltuit foarte mult pentru realizarea acestui film, nava fiind construită în mărime naturală. Dar filmul şi-a scos banii investiţi.

Tot în acest film a fost lansat unul dintre cele mai cunoscute hit-uri din toate timpurile, piesa My Heart Will Go On, interpretată de Celin Dion.

Filmul prezintă, pe fondul unei frumoase poveşti de dragoste, drama pasagerilor de pe Titanic, într-o viziune aparte, specifică unui mare regizor, James Cameron (un regizor uriaş).

Filmul lansează şi un mare actor, Leonardo DiCaprio, cel care va confirma în viitoarele filme alegerea sa pentru rolul principal, într-unul din cele mai mari filme din istoria cinematografiei.

Un film despre iubirea dusă până la sacrificiul suprem, un film despre laşitate versus onoare, despre putere şi bani, despre umilinţă şi acceptare.

Un film pe care, dacă nu l-ai văzut în această viaţă, ar fi momentul să-l vezi, pentru a trăi alături eroii săi povestea inegalabilă a Titanicului.

Un film ce-ţi taie respiraţia şi-ţi rămâne în memorie toată viaţa. Doar este unul dintre cele mai premiate filme din istorie.

Celine Dion – My Heart Will Go On

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu