Filmul de duminică: 21 grams

duminică, mai 10, 2020 12:08
Posted in category Educatie

Sean Penn in 21 grams21 grams = 21 de grame (2003); regia: Alejandro Gonzalez Inarritu; cu: Sean Penn, Naomi Watts, Benicio Del Toro; 2 nominalizări Oscar, un premiu şi o nominalizare Veneţia, o nominalizare Academia Europeană de Film; 7,7 este nota pe IMDb; 8,2 pe cinemagia.ro.

Dacă vreţi un film mai cu ştaif, aceasta ar fi alegerea. O să aflaţi din acest film cam ce înseamnă să ai cele 21 de grame de suflet. Filmul amestecă bine-bine nişte teorii bune şi haioase. Trei dintre ele ar fi:

(1) 21 de grame, cică atât cântăreşte un suflet;
(2) un puşcăriaş, oricât încearcă să umble la braţ cu Dumnezeu, tot o dă în bară;
(3) femeia care vrea să se răzbune se foloseşte chiar şi de o cârpă de bărbat.

Despre Alejandro Gonzalez Inarritu aş mai aminti că a regizat The Revenant (2015), cu Leonardo DiCaprio, un film ce a adunat 3 premii şi 9 nominalizări Oscar, şi a mai regizat Birdman (2014), cu Michael Keaton, Edward Norton, Emma Stone, film ce are patru premii şi 5 nominalizări Oscar, plus o căruţă de alte premii.

Şi încă ceva: filmele lui Alejandro Gonzalez Inarritu nu sunt pentru fanii filmelor super-idioate cu Steven Seagal (actorul cu cele mai proaste filme din univers).

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu