Formatori (de opinie) care deformează realitatea

luni, martie 16, 2009 19:37
Posted in category Mass-media

Antena 3Legenda spune că, invitat să asiste la lucrările Parlamentului englez, fizicianul şi matematicianul de geniu Isaac Newton a dorit, la un moment dat, să-şi spună păsul. Şi cum toţi parlamentarii britanici aşteptau cu nerăbdare spusele lui Newton acesta a afirmat: “Domnule preşedinte de şedinţă, vă rog să dispuneţi să se închidă geamurile deoarece s-a format un curent insuportabil în acest amfiteatru”. A fost singura frază rostită de Newton în Parlamentul englez.

Prafrazându-l am putea şi noi afirma că este bine să închidem anumite butoane ale telecomenzii din cauza ignoranţei, lipsei de bune intenţii, lipsei de corectitudine, lipsei de credibilitate şi alte asemenea “calităţi” ale celor care, chipurile, ne desluşesc nouă anumite evenimente.

Se spune că, atunci când un orb călăuzeşte alt orb, vor ajunge amândoi în groapă. La noi emisiunile se fac la fel de “profesionist” ca şi multe alte lucrări (repararea drumurilor, de exemplu). Şi, dacă tot plâng unii după “binele” din gulagul comunist, să le amintim nostalgicilor că se lucra de mântuială în acea perioadă.

Se făcea agricultură cu studenţii, armata şi muncitorii, pe care-i durea undeva de risipa culturilor agricole. Că România vindea tractoare în Occident, iar cei de acolo topeau metalul şi făceau altceva din el. Erau renumite, pentru calitatea foarte proastă, produsele româneşti, mai ales cele folosite în România.

Revenind la moderatori gen Ion Cristoiu, aceştia nu fac altceva decât să bată câmpii, fiind şi plătiţi pentru asta. Cei care i-au lins tălpile dictatorului Ceauşescu sau cei care ar face-o, dacă prin absurd, ar avea ocazia se dau de ceasul morţii despicând firul în patru. Pentru aceşti indivizi adevărul nu contează, atâta vreme cât ei au războiul lor cu diferiţi politicieni.

O perioadă am avut acces la posturile tv din Germania (fără a înţelege mare lucru). Am remarcat însă absenţa stupidelor emisiuni politice care se mai realizează în eterna şi fascinanta Românie. Iar cel mai bun exemplu este oferit de Năstase Adrian, anchetat penal pentru corupţie. Şi ce fac formatorii de opinie din România? Invită la emisiuni un cercetat penal, normal. Doar aşa se (de)formează realitatea.

Iar tu umil cetăţean român, victimă a infractorilor, care ai plătit din veniturile tale hoţiile lui Năstase Adrian şi a foştilor securişti şi comunişti care au ruinat Bancorex-ul, FNI-ul, …plăteşti abonamentul TV, plus abonamentul la cablu ca să ce? Pentru ei nu există opinia ta, iar tu ca individ exişti doar în statistici.

Şi dacă l-ai votat pe Băsescu la Referendum în 2007 ce s-a întâmplat? Au plătit liberalii + neocomuniştii din PSD + udemeriştii în vreun fel faptul c-au pierdut şi au cheltuit nişte bani inutil? Dacă vrei să arăţi că exişti singurul drum real este cel pe care au mers tinerii Timişoarei. “Vom muri şi vom fi liberi!” este mai actual ca niciodată. Te simţi liber de scursorile bolşevice în România lui Iliescu, Năstase, Vadim Tudor?

Citeste si articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu