Google anunță noi funcții de accesibilitate hands-free și speech-free pentru Android

duminică, septembrie 26, 2021 8:13
Posted in category IT

Android
Google introduce două funcții noi pentru a face Android mai accesibil pentru cei cu mobilitate sau cu dizabilități de vorbire. Ambele funcții folosesc camera frontală a telefonului pentru a urmări expresiile faciale și gesturile ochilor, permițându-vă să navigați în interfața Android, să discutați cu alții sau să scrieți mesaje fără a utiliza comenzi tactile sau comenzi vocale din Google Assistant (Asistentul Google).

Prima caracteristică, numită Camera Switches, a fost identificată pentru prima dată în versiunea Android 12 beta din august. Se bazează pe vechiul instrument Android Switch Access, o funcție de accesibilitate care vă permite să utilizați un telefon Android utilizând dispozitive de intrare externe. Comutatoarele de cameră au același scop de bază, deși înlocuiesc butoanele fizice cu gesturi ale feţei și ochilor.

La fel ca accesul la comutare, noul instrument pentru comutatoare de cameră este complet personalizabil. Puteți mișca ochii spre dreapta și spre stânga pentru a sări între elementele UI ale unei aplicații sau puteți ridica sprâncenele pentru a întrerupe și a reda muzică. Comutatoarele de cameră vă permit chiar să calibrați gesturile pentru a îmbunătăți acuratețea și a preveni falsurile.

Noul instrument Android Project Activate face gesturile oculare și faciale și mai utile. Vă permite să asociați gesturile faciale cu acțiuni programabile. Ați putea zâmbi pentru a trimite un mesaj text scris în prealabil unui membru al familiei sau unui prieten. Sau, dacă aveți un handicap de vorbire, puteți utiliza Project Activate pentru a declanșa mesaje audio obișnuite, cum ar fi numele dvs. sau comanda dvs. preferată Starbucks.

Mai mult decât atât, Project Activate vă permite să declanșați sunete cu gesturi faciale sau oculare, permițându-vă să vă exprimați emoțiile (sau simțul umorului) fără mesaje scrise. În exemplele furnizate de Google, oamenii folosesc această funcție pentru a reda sunete în timp ce urmăresc jocuri de fotbal.

Nu suntem pe deplin siguri când Google va lansa aceste noi funcții de accesibilitate. Cea mai bună presupunere a noastră este că vor ajunge incluse în Android 12, care se preconizează a fi lansat în următoarele săptămâni.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu