Ce este Google Tensor și de ce își creează Google propriul procesor

sâmbătă, septembrie 4, 2021 14:20
Posted in category IT

Google Tensor
Dacă ați cumpărat un smartphone, probabil că știți numele „Qualcomm Snapdragon”. Marea majoritate a telefoanelor Android sunt alimentate de Qualcomm. Dar acum Google și-a creat propriul procesor și se numește „Tensor”.

Google se alătură companiei Apple – și Samsung, într-o măsură mai mică – ca producător de telefoane care produce și propriul procesor. De obicei, companii precum OnePlus, LG și chiar Samsung fabrică telefoane care folosesc procesoare de la Qualcomm sau Mediatek.

Apple a creat propriile procesoare pentru iPhone încă de la început. Compania face chiar tranziția computerelor Mac către propriile cipuri. Acest lucru permite Apple să facă lucruri cu iPhone-uri care pur și simplu nu sunt posibile dacă au folosit alte cipuri. Este un nivel foarte profund de integrare între hardware și software.

Google a fost cunoscut din punct de vedere istoric pentru software-ul său, dar telefoanele și dispozitivele Pixel precum Google Nest Mini au fost primii pași ai companiei către realizarea propriilor dispozitive fizice. Acum, urmează pașii Apple și creează o componentă importantă pentru aceste dispozitive.

În definiția cea mai de bază, Google Tensor este pur și simplu un „sistem pe cip-uri” (SoC) sau ceea ce este denumit în mod obișnuit „procesor”. Este același lucru ca un Qualcomm Snapdragon 888 sau un Apple A14 Bionic. Toate acestea sunt cipuri care alimentează dispozitivele respective.

Procesorul Google Tensor va fi folosit la prelucrarea fotografiilor și a videoclipurilor, la traducerea vocală etc. Plus că va avea mai multă “putere”. Tensor va permite dispozitivelor să ruleze mai multe activități de învățare automată și AI.

Dacă sunteți interesat de specificațiile procesorului Google Tensor, nu cunoaștem toate detaliile în momentul scrierii acestui articol. Se presupune că cipul are 8 nuclee, cinci nanometri și se bazează pe ARM. Conform 9to5Google, a fost co-dezvoltat cu Samsung.

Ce înseamnă Tensor pentru telefoanele Pixel

Am vorbit multe despre putere și integrare, dar ce va însemna Google Tensor pentru dvs. și pentru telefonul dvs. Pixel? Integrarea mai strânsă între hardware și software va permite celor de la Google să optimizeze şi mai mult dispozitivele.

Fotografia a fost întotdeauna o parte importantă a dispozitivelor Pixel, iar Tensor permite Google să facă și mai mult cu asta. Unele exemple includ fotografierea de la mai multe camere simultan, înregistrarea de la mai multe camere la diferite expuneri, viteza de expunere mai mare și mai multe procesări în timp ce înregistrați videoclipuri.

Dincolo de fotografii și videoclipuri, Tensor este, de asemenea, utilizat pentru a îmbunătăți recunoașterea vocii și a vorbirii. Acest lucru înseamnă o dictare mai bună cu aplicațiile de la tastatură, inclusiv posibilitatea de a utiliza comenzi precum „Trimite” sau „Șterge” în timpul narării mesajului. Veți putea chiar să editați greșeli de scriere cu vocea dvs.

Pe scurt, gândiți-vă la toate lucrurile pentru care sunt cunoscute dispozitivele Pixel, acestea fiind şi lucrurile pe care Google se concentrează să le îmbunătățească cu cipul Tensor.

Primele dispozitive care folosesc Tensor vor fi Pixel 6 și Pixel 6 Pro. Google a lucrat deja la aceste smartphone-uri și se așteaptă să le prezinte oficial în această toamnă. Seria Pixel 6 va fi lansată împreună cu Android 12 cândva în al patrulea trimestru al anului 2021.

Via How-To Geek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu