Ce este Google One? Merită să plătim pentru mai mult spaţiu de stocare?

miercuri, august 25, 2021 16:59
Posted in category IT

Google One
Google One este un serviciu pe care s-ar putea să-l fi văzut promovat, dar despre care nu ştiţi prea multe. S-ar putea să vă întrebați care este diferența între Google One şi Google Drive și de ce Google One necesită un abonament plătit? Suntem aici pentru a răspunde la aceste întrebări.

Înainte de Google One, compania Google oferea planuri de abonament de stocare prin Google Drive. Aceste planuri ofereau mai mult spațiu de stocare nu numai în Drive, ci și în orice alte servicii Google, inclusiv Gmail și Google Photos.

Deoarece Google Drive în sine este un serviciu de stocare, acest lucru a fost puțin confuz. Mulți oameni au presupus în mod eronat că planurile erau doar pentru a obține mai mult spațiu de stocare Google Drive. În încercarea de a simplifica planurile și de a clarifica scopul lor, Google One a fost lansat în 2018.

La lansare, Google a actualizat planul de 1 terabyte al Google Drive-ului la 2 terabyte și a menținut prețul la 9,99 USD pe lună. Celelalte niveluri includeau 100 GB pentru 1,99 USD și 200 GB pentru 2,99 USD. Utilizatorii Google Drive au fost actualizați automat la Google One.

De ce Google One?

Când vă înscrieți pentru un cont Google, primiți 15 GB de stocare gratuit. Acest spațiu de stocare este partajat pe Google Drive, Gmail și Google Foto. Pentru foarte mulţi utlizatori, 15 GB înseamnă spaţiu sficient de stocare.

Cu toate acestea, dacă descoperiți că 15 GB nu sunt suficienți, acolo intră în calcul Google One. Pentru un abonament lunar, puteți obține mai mult spațiu de stocare pentru contul dvs. Google. La momentul scrierii, opțiunile de stocare includ 100 GB, 200 GB, 2 TB, 10 TB, 20 TB și 30 TB.

După cum am menționat anterior, Google One nu este doar pentru stocarea fișierelor în cloud. Spaţiul dvs. de stocare se aplică și e-mailurilor, și atașamentelor din Gmail, fotografiilor și videoclipurilor din Google Foto, și tot ceea ce stocați în Google Drive. Este un abonament pentru toate.

Practic, dacă mergeţi pe mâna Google, Google One este ceva ce vă recomandăm să luați în considerare. Vă va permite să utilizați serviciile fără să vă faceți prea multe griji privind spaţiul de stocare.

Stocarea este scopul principal al Google One, dar există și alte beneficii ale acestui serviciu. Una dintre cele mai importante este capacitatea de a partaja abonamentul cu membrii familiei. Dacă configurați un grup de familie pe contul dvs. Google, oricine din grup vă poate partaja spațiul de stocare. Deci, dacă aveți planul de 200 GB, de exemplu, acel spaţiu de stocare este disponibil pentru toată lumea din grup. Cu toate acestea, fișierele tuturor rămân private.

Membrii Google One au acces și la „Google Experts”. Acestea sunt persoane instruite pentru a vă ajuta cu oricare dintre produsele companiei. Experții Google reprezintă, în esență, un nivel mai ridicat de asistență pentru clienți, dar numai pentru membrii Google One.

Un avantaj, pentru persoanele care utilizează telefoane și tablete cu sisteme de operare Android, este Backup și Restore. Puteţi face mai uşor copii de rezervă, care să cuprindă datele dispozitivului, conținutul media din mesaje text, fotografiile și videoclipurile, apoi puteți utiliza Google One pentru a restabili configuraţia pe un dispozitiv nou.

Dacă confidențialitatea și securitatea sunt importante pentru dvs., Google One oferă, de asemenea, un VPN doar pentru membri. „VPN by Google One” poate fi activat pe dispozitivele cu sistemul de operare Android, doar pentru membrii Google One cu planul de 2 TB sau mai mare.

Există multe alte beneficii care variază în funcție de locul în care locuiți. În unele regiuni, precum SUA, puteți beneficia de 40% reducere la anumite hoteluri. Ocazional, vor exista și oferte gratuite de credit Google Play. Puteți să le verificați accesând fila „Benefits” din aplicația Google One.

Dacă cei 15 GB de stocare gratuită nu sunt suficienți, există o mulțime de planuri pentru toată lumea. Comparativ cu alte opțiuni de stocare în cloud, Google One are un preț competitiv. Este un serviciu extraordinar dacă sunteți deja un utilizator al produselor Google.

Acesta este esența a ceea ce înseamnă Google One. Acesta beneficiază de toate avantajele multor produse Google și vă oferă mai multă libertate și mai multe funcții. Gândiți-vă la asta ca la un upgrade la experiența tipică Google.

Via How-To Geek.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Ce este Google One? Merită să plătim pentru mai mult spaţiu de stocare?”

  1. Ioan says:

    august 6th, 2023 at 1:00

    Din greșeală m-am abonat o perioadă scurtă de timp la „google one”iar acum mă simt hărțuit și nu „mă lasă” să mă dezabonez. În aceste câteva zile nu s-a schimbat nimic cu telefonul.
    Vă rog să mă ajutați să scap de acest „google one.
    Mulțumesc frumos!

Adauga un comentariu