Google Drive for Desktop se sincronizează cu mai multe conturi

joi, iulie 15, 2021 16:10
Posted in category IT

Google Drive for DesktopCei care nu ştiu cu ce se mănâncă Google Drive pot vedea acest tutorial pentru începători.

Google Drive are două aplicații desktop diferite: Backup and Sync şi Drive for Desktop (anterior Drive File Stream). Google intenționează să îmbine aceste aplicații într-un Drive for Desktop unificat până la sfârșitul anului și lansează o actualizare majoră care îmbunătățește foarte mult utilizarea și viteza aplicației desktop.

Cea mai notabilă îmbunătățire va fi suportul pentru mai multe conturi. În versiunile anterioare ale Drive for Desktop, utilizatorii trebuiau să se conecteze și să deconecteze manual din fiecare cont pe care doreau să îl acceseze. Versiunea 49 a Drive for Desktop acceptă până la patru conturi, între care puteți sări, făcând click pe imaginea de profil din aplicația Drive for Desktop.

Dar Drive for Desktop are şi unele îmbunătățiri în funcționalitatea sa de bază (adică backup-ul și sincronizarea fișierelor). Puteți alege fișiere sau foldere selectate pentru a se sincroniza automat cu Drive, iar acum, toate fotografiile încărcate în Drive for Desktop vor intra automat în contul vostru Google Photos. În trecut, fotografiile încărcate erau așezate în Drive ca orice alte fișiere. Desigur, acest lucru se întâmplă exact în momentul în care Google încheie spațiul de stocare nelimitat pentru serviciul său Google Photos.

De asemenea, Google Drive for Desktop oferă acum posibilitatea de a transmite în flux fișiere din cloud.

O alte îmbunătăţire adusă de Google Drive for Desktop este compatibilitatea crescută cu sistemele de operare Windows și MacOS. Aplicaţia actualizată are viteză mai bună pe ambele sisteme de operare și, de asemenea, la backup-ul fișierelor din macOS iCloud și Photo Library. În acest sens, este recomandabil să faci backup pentru date de pe unități externe.

Google lansează în prezent versiunea 49 a Drive for Desktop, deși poate dura ceva timp să ajungă utilizatorii obişnuiţi. Începând din septembrie, cei care utilizează în prezent Backup and Sync vor fi rugați să treacă la Drive for Desktop. Google va întrerupe oficial Backup and Sync în luna octombrie și, dacă nu treceţi backup-ul automat pe Google Drive, Backup and Sync va înceta să funcționeze de pe desktop.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu