Ce se va modifica la platforma Google Classroom destinată educaţiei online

sâmbătă, februarie 20, 2021 18:10
Posted in category Educatie, IT

Google ClassroomÎntr-o postare pe blogul Google, Melanie Lazare, manager de program al platformei Google Classroom, anunţă modificările platformelor educaţionale ale gigantului Google, ce se vor produce în 2021.

Din cauza pandemiei, învăţământul online a evoluat extrem de rapid. Dacă la începutul anului 2020 platforma educaţională Google Classroom era folosită de 40 de milioane de utilizatori, la începutul anului 2021 numărul elevilor, studenţilor şi profesorilor care folosesc Google Classroom ca instrumente al educaţiei online a depăşit 150 de milioane.

Echipa Google care se ocupă de proiectul Google Classroom intenţionează să introducă noi funcţionalităţi care să-i ajute pe elevi şi studenţi să înveţe de oriunde, iar profesorilor să le simplifice munca.

Astfel, platforma Classroom va putea fi folosită împreună cu alte instrumente care vor apărea în decursul acestui an calendaristic. Iată câteva dintre aceste noi instrumente oferite de cei de la Google.

  • Un prim instrument este EdTech, destinat profesorilor care utilizează Google Workspace for Education Plus sau Teaching and Learning Upgrade. EdTech este un program de completare Classroom care va permite profesorilor să aloce elevilor şi studenţilor, direct din Classroom, instrumente şi conţinuturi destinate învăţării. De asemenea, administratorii vor putea să instaleze programe de completare pentru profesori în domeniile lor.
  • Student Information System (SIS) va permite configurarea cursurilor în avans. Administratorii care utilizează Education Plus vor putea crea clase și sincroniza listele direct din Classroom.
  • Grade Export, care este disponibil pentru clienții eligibili Skyward și Infinite Campus, va putea fi folosit şi în Aspen SIS. Acest lucru va permite profesorilor să urmărească notele și să le treacă din Classroom’s Gradebook în SIS, eliminând necesitatea de a pune note în două locuri.
  • Administratorii vor putea obţine informaţii mai detaliate folosind jurnalele de audit Classroom. Cu jurnalele de audit, administratorii pot ajunge la cauza problemelor legate de Classroom și pot identifica evenimente precum: cine a eliminat un elev dintr-o clasă sau cine a arhivat o clasă la o anumită dată. Informațiile de audit vor fi disponibile în curând direct din Admin Console.
  • Administratorii care utilizează Education Standard sau Education Plus pot obține, în curând, informații mai profunde despre adoptarea și implicarea în clasă. Administratorii vor putea programa cu ușurință exporturile de jurnale de audit Classroom către BigQuery, unde pot obține informații despre adoptare și implicare. De asemenea, va fi construit un șablon de Studio de date personalizabil, pentru a ajuta administratorii să vizualizeze datele Classroom.
  • Pentru a oferi profesorilor posibilitatea de a vedea gradul de implicare al elevilor şi studenţilor, va fi lansat un instrument care va permite urmărirea implicării studenților şi elevilor. Educatorii vor putea vedea statistici relevante despre modul în care elevii interacționează cu Classroom.
  • Va fi actualizată aplicația Android Classroom pentru a funcționa offline sau cu conexiuni intermitente. Studenții şi elevii își vor putea începe munca offline, să revizuiască sarcinile, să deschidă atașamente Drive și să scrie proiecte în Google Docs – totul fără conexiune la internet.
  • Vor putea fi trimise imagini mai bune cu temele elevilor. Va fi facilitată ataşarea şi trimiterea fotografiilor în aplicaţia Classroom pentru Android, precum şi revizuirea acestora de către profesori. Elevii vor putea să combine fotografiile într-un singur document, să decupeze sau să rotească imaginile și să regleze iluminatul.
  • Mulți profesori folosesc dispozitive mobile pentru a oferi feedback din mers. Va fi îmbunătăţit modul în care este utilizat Classroom pentru a nota pe Android, inclusiv posibilitatea de a comuta între trimiterile elevilor, de a nota în timp ce se vizualizează o sarcină și de a partaja feedback-ul.
  • Profesorii și studenții (pe web, iOS și Android) vor putea, în curând, să personalizeze sarcinile și postările Classroom folosind formatarea textului – inclusiv bold, cursiv, subliniat și marcatori.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu