Hexi Pharma este o creatie a fostei nomenclaturi comuniste

marți, mai 24, 2016 18:01

Hexi PharmaCompania Hexi Pharma Co. a fost creată de un fost inspector general la Direcția Farmaceutică din Ministerul Sănătății din perioada comunistă, care a devenit, după Revoluție, primul secretar al nou-înființatului Colegiu al Farmaciștilor din România

Hexi Pharma Co. a fost înființată în decembrie 1994, sub numele de Universitar Farma SRL, de două persoane: Ion Mateescu, născut în martie 1924, și Virgiliu Condrea, tatăl celui care conduce și astăzi compania, Dan Alexandru Condrea (intre timp a murit (?) in conditii suspecte).

Cei doi au depus, în 15 decembrie 1994, cererea de înmatriculare numărul 56540, înscrierea firmei Universitar Farma realizându-se șase zile mai târziu, în 21 decembrie. Conform documentelor de la Registrul Comerțului, Mateescu avea 40 la sută din firmă, iar Condrea-senior era acționarul majoritar, cu 60 la sută.

Despre Virgiliu Condrea, presa a relatat că în anii ’90 a fost farmacist-șef la Spitalul Universitar din București, unde firma a și primit un sediu de la conducerea instituției.

Potrivit datelor obținute de EurActiv.ro, Ion Mateescu, primul asociat al lui Virgiliu Condrea, a fost angajat în poziții de conducere la Direcția Farmaceutică a Ministerului Sănătății din 1956 până în 1987, când a ieșit la pensie.

„Până în 1968, Mateescu a fost ocupat poziția de șef serviciu, iar după aceea a devenit inspector general la Direcția Farmaceutică”, au declarat reprezentanți ai Ministerului Sănătății la solicitarea EurActiv.

Șefi și înainte, și după Revoluție

După Revoluția din 1989, la înființarea Colegiului Farmacștilor din România, Ion Mateescu a devenit secretar al organizației, ocupând această poziție din 1990 până în 1992.

Actualul președinte al forului, profesorul universitar doctor Dumitru Lupuliasa, a confirmat pentru EurActiv că Mateescu a lucrat în Ministerul Sănătății în perioada comunistă, după care a fost primul secretar al Colegiului Farmaciștilor din România.

Și tatăl lui Dan Alexandru Condrea a fost o persoană importantă în lumea farmaciei românești în anii comunismului.

Sursa (citeste materialul integral)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

3 Responses to “Hexi Pharma este o creatie a fostei nomenclaturi comuniste”

 1. Umilintele indurate de romani in dictatura comunista | A șaptea dimensiune says:

  iunie 21st, 2016 at 17:39

  […] Hexi Pharma este o creatie a fostei nomenclaturi comuniste […]

 2. Comunismul a pierdut partida, comunistii, insa, sunt stapanii Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  iunie 22nd, 2016 at 17:23

  […] Hexi Pharma este o creatie a fostei nomenclaturi comuniste […]

 3. Romania tiganizata de azi se trage din comunism | A șaptea dimensiune says:

  iunie 27th, 2016 at 16:40

  […] Hexi Pharma este o creatie a fostei nomenclaturi comuniste […]

Adauga un comentariu