Umilintele indurate de romani in dictatura comunista

marți, iunie 21, 2016 17:38
Posted in category Dictatura comunistă

Coada la paine in comunismElena Ceaușescu, “savanta de renume mondial”, absolventă a 3 clase primare (în clasa a IV-a a rămas repetentă) stabilea cine apare la televizor și cine nu

Pupincuriștii lui Ceașcă se pare că au uitat minciuna, mizeria, lipsurile, corupția și toate celelalte, specifice dictaturii comuniste. De exemplu, în comunism o emisiune rezista în grila TVR numai dacă era pe placul Elenei Ceausescu. Câteva seriale americane erau prezentate la TVR deoarece placeau Cabinetului 2 al familiei fanariote care stăpânea România. Îmi amintesc de serialele Dallas (scos ulterior din grilă fiind izbitoare deosebirea dintre America dezvoltată și bogată și România comunistă) și Kojak, film despre care Pacepa spunea că este unul din filmele favorite ale Elenei Ceaușescu. Bun, toate acestea erau prin anii ’70, atunci când TVR avea un program ceva mai suportabil. În anii ’80, se difuzau doar filme de propagandă comunistă, la fel ca în Germania lui Hitler, acolo unde erau acceptate doar filmele care făceau elogiul Partidului Muncitoresc Național Socialist.

Povestea UMILITOARE a unei crainice celebre ÎN EPOCA DE AUR! Ascunsă de şefi de FURIA ELENEI CEAUŞESCU

Celebra prezentatoare de la Televiziunea Națională, Cristiana Bota a vorbit, astăzi, în emisiunea „La Radio”, cu Andreea Esca despre viața ei, dar și despre cariera sa îndelungată în televiziune. Seducătoarea prezență blondă, cu voce caldă și zâmbet luminos, de pe micile ecrane, în anii comunismului, a rămas în amintirea publicului drept una dintre cele mai frumoase crainice ale televiziunii de stat.

Prezentatoarea a povestit și cum a fost pedepsită de Elena Ceaușescu pentru că a purtat, într-o zi, o pereche de cercei, care nu au fost pe placul Conducătoarei supreme.

„Era un aparat special pe birourile din regie și Elena Ceaușescu se uita la televizor și suna imediat. I-a picat pe mine necazul pentru că, într-o zi, am purtat o pereche de cercei un pic mai mari și nu i-au plăcut. A sunat imediat și a zis „Scoateți-o pe asta, cu talăngile alea în urechi!”. Am stat vreo două luni pe programul 2, pedepsită. Acolo m-au ascuns, ca să nu mă mai vadă”, a povestit Cristiana.

Ce mâncau românii pe vremea lui Ceauşescu: o jumătate de pâine pe zi, un litru de ulei, un kilogram de zahăr pe lună şi pui de mărimea porumbeilor

O jumătate de pâine pe zi, un litru de ulei şi un kilogram de zahăr pe lună. Aceasta era porţia românilor, stabilită sub regimul lui Ceauşescu. Puii vânduţi la alimentarele comuniste aveau greutatea unui porumbel. Românii îşi făceau pile şi relaţii pentru a căpăta marfa ”pe sub mână”. Proviziile de alimente erau considerate speculă şi se pedepseau cu închisoarea.

Aproape un deceniu, sub dictatura lui Ceauşescu, românii au supravieţuit mâncând cu porţia. Pentru că economia socialistă nu funcţiona prea bine şi Ceauşescu se încăpăţânase să achite în avans datoria externă, s-a impus găsirea unor soluţii pentru a se face economii la buget, iar marea economie s-a făcut luându-se de la gura poporului. Pâinea, zahărul şi uleiul se cumpărau numai pe cartelă şi doar de la alimentarele de cartier. Raţionalizarea pâinii a fost introdusă în 1982 şi a fost pregăitită treptat de comunişti prin adoptarea mai multor legi menite să oficializeze reducerea porţiilor de mâncare.

Sursa (citeste materialul integral)

Nostalgici comuniști, de ce va bateți joc de suferințele românilor în comunism? De ce aruncați cu flegme în memoria celor care au murit în temnițele comuniste, de la Iuliu Maniu, unul din creatorii “momentului” 1 Decembrie 1818 și până la mareșalul Ion Antonescu, cel care a fost vândut de bolsevici, acești trădători de neam și țară, rușilor care l-au torturat și l-au umilit?

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

5 Responses to “Umilintele indurate de romani in dictatura comunista”

 1. Gavriil Stiharul says:

  iunie 21st, 2016 at 18:54

  Nostalgicii? Ciudata specie! Sunt indignati de jaful tarii ce a urmat dupa 1989. Cine a jefuit-o? Nu tot baronii rosii? Lenin i-a numit „burghezii rosii”. Unii baroni rosii s-au metamorfozat in baronii locali. Altii, in baroni cu blazon de ministru. Securistii s-au metamorfozat si ei. Si atunci, ca si acum, tot ei au dus-o bine. Cine sunt nostalgicii? Unii care aduc totul in derizoriu. Care zic ca erau mai tineri si au nostalgia acelor vremuri, cand puteau sa o faca fara Viagra. Sau unele doamne care astazi sunt la menopauza si au bufeuri. Stiti ce a facut Dumnezeu cu nostalgicii Egiptului, cei care carteau impotriva lui Dumnezeu si a lui Moise si voiau sa se intoarca la sclavia egipteana? „Pentru ce ne-ai scos din Egipt, ca sa ne faci sa murim de sete aici cu copiii si turmele noastre?” Cititi Biblia, poate mai invatati ceva!

 2. GIM says:

  iunie 22nd, 2016 at 15:08

  Atentie la urmasii fostilor comunisti din PSD (Ponta, Corlatean) care sunt razbunatori (fata de DNA si Diaspora) si nu cedeaza! (nu demisioneaza)

  Pentru ca azi politicienii sunt mereu speriati,

  Ca pot fi usor inlaturati si chiar, incarcerati,

  Asteptam, ca de-acum tinerii sa ia azi, puterea,

  Sa nu mai fim mintiti si sa supotam…durerea!

 3. Comunismul a pierdut partida, comunistii, insa, sunt stapanii Romaniei | A șaptea dimensiune says:

  iunie 22nd, 2016 at 17:18

  […] Umilintele indurate de romani in dictatura comunista […]

 4. Romania tiganizata de azi se trage din comunism | A șaptea dimensiune says:

  iunie 27th, 2016 at 16:14

  […] Umilintele indurate de romani in dictatura comunista […]

 5. Comunismul a insemnat o agresiune fara precedent impotriva naturii umane | A șaptea dimensiune says:

  iulie 13th, 2016 at 14:05

  […] Umilintele indurate de romani in dictatura comunista […]

Adauga un comentariu