În timp ce un sfert dintre turci mor de foame, Erdogan are trei palate și sute de milioane de euro

joi, august 11, 2016 14:26
Posted in category Mass-media

Palat ErdoganPreședintele turc Erdogan și soția sa, Emine, trăiesc în lux, în timp ce un sfert din populația turcă suferă de sărăcie extremă

Pretinde că trăiește o viață „modestă și umilă” potrivit legilor stricte musulmane și petrecând ore în șir în bucătărie. În realitate însă, soția președintelui turc, Erdogan, se lăfăie în lux.

De când soțul său, Recep Tayyip Erdogan, a devenit președintele Turciei și a acumulat o avere de peste 170 de milioane de euro și deținerea a trei palate, Emine Erdogan este cunoscută pentru obsesia ei pentru cumpărături, cheltuind mereu sume enorme de bani.

Ea deține propriul avion care o duce în cele mai scumpe călătorii unde își poate exprima pasiunea pentru cumpărături, haine ale marilor designeri și antichități foarte scumpe, după cum relatează DailyMail.co.uk.

Soția lui Erdogan, Emine, are propiul avion care o duce în cele mai scumpe călătorii

În timp ce un sfert din populația turcă trăiește în sărăcie extremă și aproape două milioane de turci câștigă mai puțin de patru euro pe zi, soția lui Erdogan se delectează cu cel mai scump ceai verde pe care-l savurează din cești placate cu aur care valorează fiecare peste 300 de euro.

Un mall din Bruxelles a fost închis atunci când a dorit să participe la un zaiafet organizat de un renumit designer, iar într-o vizită oficială alături de soțul ei în Varșovia, în Polonia, a cheltuit peste 46.000 de euro într-un bazar de antichități, conform sursei citate.

Palatele deținute de Erdogan se află în afara capitalei turce Ankara; construcția unuia dintre ele a costat mai bine de 600 de milioane de euro, acoperind o surpafață enormă. Pereții interiori ai palatului sunt acoperiți cu tapet de mătase, iar camerele sunt prevăzute cu uși duble.

Palatul Alb, cea mai scumpă reședință deținută de Erdogan

Unii critici au spus că această clădire monstruos de luxoasă l-ar fi făcut invidios chiar și pe dictatorul irakian Saddam Hussein, cunoscut pentru obsesia sa pentru aur și bijuterii. Se numește Palatul Alb, iar Erdogan se apără spunând că a construit masiva clădire pentru a spori prestigiul Turciei în lume. Când a fost întrebat de ce a dorit un nou palat, el a afirmat că în vechiul său birou, pe când era prim-ministru, a găsit gândaci și a dorit să nu mai aibă parte de o asemenea experiență.

Când au început lucrările la palatul său, el a pretins că toate materialele folosite provin doar din Turcia. Opozanții săi însă au afirmat că planurile arhitecturale indică faptul că acoperișul e de orgine germană, iar marmura verde a fost adusă din India. De asemenea, alte materiale provin din Regatul Unit, Franța și Italia.

În mod ironic, criticii regimului Erdogan rareori devin prea vocali în public, iar când o fac, întâmplarea face că aceștia ajung în închisoare. (Sursa)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu