Intr-o tara civilizata, populatia isi tine banii in banci

joi, iulie 16, 2015 16:19
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniCat de civilizată este România? Iată o întrebare la care fiecare dintre noi are propriul răspuns. Acum, depinde și cu cine ne comparăm. În privința tranzacțiilor financiare, ale formei acestora, România a făcut progrese considerabile în ultimii 10 ani. Chiar dacă, prin comparatie cu alte țări din UE, stăm ceva mai puțin bine, în România se dezvoltă cu rapiditate metodele moderne de economii și de plăți.

80% dintre persoanele care au economii își țin banii la bancă

Într-un studiu relativ recent, din 2014, se afirmă că 80% dintre persoanele care au economii le dețin la bănci, majoritatea acestora fiind clienți ai unei singure bănci. În mediul rural, suficient de tradiționalist și puțin receptiv la nou și la schimbări, 80% dintre cei care au economii și le țin la o singură bancă, pe când în mediul urban numai 58% dintre deponenți au economii la o singură bancă. Principalul motiv pentru care unii deponenți aleg să și păstreze economiile la mai multe bănci îl reprezintă siguranța.

40% dintre români consideră că sistemul bancar din tara noastră este unul stabil

Cea mai mare doză de încredere o au persoanele informate cu privire la sistemul bancar, cele care știu că depozitele sunt garantate, iar în cazul unui faliment bancar vor primi compensații. Cel mai scăzut nivel de încredere în bănci îl au persoanele puțin informate despre sistemul bancar. Se știe doar că ignoranța este mama neîncrederii.

Românii care fac economii finanțează deficitul bugetar și datoria publică a țării

Cu alte cuvinte, atunci când depunem bani la o bancă se pot „lua” din acei bani (Guvernul, în principal) pentru tot felul de proiecte. Banii fiecărui deponent fiind astfel folosiți pentru a acoperi anumite nevoi interne. Adică facem și un bine public atunci când ținem banii la bancă.

Banca Transilvania are oferte avantajoase pentru fiecare dintre noi

Atunci când facem alegerea băncii în care ne ținem economiile, analizăm cu atenție multe detalii. Banca Transilvania, de exemplu, are oferte de carduri, credite, economii, asigurări extrem de avantajoase pentru nevoile nostre prezente și viitoare. Dacă luăm conturile de economii, acestea sunt: la vedere, cu acumulare în euro, pentru copii și mărit în euro. La fiecare din ele avem o serie de facilități la care este imposibil să rămânen nereceptivi. Până la urmă, o bună parte dintre noi derulează operațiuni bancare prin Banca Transilvania, iar acest adevăr este cel mai important argument în favoarea alegerii acestei bănci pentru a păstra economiile noastre.

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu