Ioana Vasilachi, o elevă de nota zece

vineri, iunie 28, 2013 11:59
Posted in category Educatie, Locale

Ioana VasilachiToamna anului 2007, Școala Gimnazială Nr.1 Mileanca, jud. Botoșani: intra în clasa a V-a o fetiță remarcabilă, un model de elevă, pe care orice profesor și-ar dori-o. Inteligentă, harnică, ambițioasă, perseverentă, iată numai câteva din calitățile ei. După patru ani în care a învățat de nota 10, în clasa a VIII-a a vut media de absolvire a clasei 10, Ioana Vasilachi ajunge la Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’ Botoșani. Iar munca și talentul ei matematic încep să-și arate roadele.

În anul școlar 2012 – 2013, câștigă Concursul de matematică ‘Euclid’, faza națională (finala concursului), etapa a III-a, după ce, în prealabil, obținu-se locul al III-lea la faza județeană a aceluiași concurs, etapele I și II. În același an școlar, 2012 – 2013, obține locul al II-lea la faza natională a Concursului de matematică ‘Năstăsescu’, etapa a II-a, precum și locul al III-lea la etapa I a aceluiași concurs, faza județeană, precum și locul al III-lea, faza județeană, etapa a III-a, la același concurs.

În anul școlar 2011 – 2012, obține, la Concursul național de matematică ‘Năstăsescu’, locul I la faza județeană a concursului, etapa a II-a, și tot locul I la etapa a III-a, faza județeană. În același an școlar, 2011 – 2012, obține, la Concursul national de matematică ‘Euclid’, locul I, faza județeană, etapa I, locul al III-lea, faza județeană, etapa a II-a, locul al III-lea, faza județeană, etapa a III-a, iar în finala concursului, etapa natională, obține locul al III-lea.

Ioana Vasilachi este unul din motivele pentru care merită să credem în copiii de azi. Nu sunt toți precum îi vedem la televizor în tot felul de ipostaze. Am remarcat-o pe Ioana încă din clasa a V-a, fiindu-i profesor de matematică în toți anii de gimnaziu. A obținut greu media 10 la matematică (doar copii cu adevărat buni au această medie), de-abia în clasa a VIII-a având media generală zece la matematică, progresul ei fiind mai mult decât evident. Ne-am întâlnit la festivitatea de premiere, de la finalul anului școlar 2012-2013. Mi-a arătat medaliile obținute prin multă muncă. Nu a apărut în presa locală din Botoșani, deoarece domnii ziariști nu au timp de elita județului, fiind preocupați cu alte subiecte, de care peste ani nu-si va aminti nimeni. Ioana, nu știu cât de mult înseamnă apariția ta pe acest site, dar este un gest reparatoriu pentru efortul tău de arăta că și în Școala Gimnazială Nr. 1 Mileanca, la țară în general, sunt copii excepționali, care merită cunoscuți. Ești un motiv de mândrie pentru toți cei care te-au cunoscut, pentru profesorii școlii unde ai început să înveți, pentru doamna învățătoare Maria Mădularu, din ciclul primar, pentru Mileanca, o localitate ce prin tine a ajuns în memoria celor din Botoșani și București. Noi toți îți dorim să ajungi acolo unde dorești, să ai succes în anii ce vor urma și, ți-am spus și la acea festivitate de premiere, ești cel mai bun produs al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Mileanca, jud. Botoșani.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Ioana Vasilachi, o elevă de nota zece”

 1. Elena says:

  iunie 28th, 2013 at 13:58

  Felicitari, Ioana! Felicitari ,domnule profesor! Astept sa te afirmi si la olimpiada de matematica. Sunt sigura ca vei reusi!

 2. Bordianu Constantin says:

  februarie 6th, 2014 at 21:46

  Felicitari atit Scco
  li cit si familiei si mai ales tineri pentru succesul obtinut.

 3. Ce înseamnă școala în gulagul bolșevic Havârna (sau Havîrna) | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2014 at 19:38

  […] Ioana Vasilachi, o elevă de nota zece […]

 4. Ne așteaptă 25 de ani de dictatură USLamistă | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2014 at 20:09

  […] Ioana Vasilachi, o elevă de nota zece You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site. Tags: havirna, invatamant, liberali, moguli, psd, revolutie, tv, usl […]

 5. Ioana says:

  martie 10th, 2015 at 23:41

  Multumesc pentru cuvintele frumoase,domnule profesor!!! Ma scuzati ca pana acum nu v-am raspuns,insa a trebuit sa imi fac putin curaj pentru a insira cateva randuri…..Vreau sa va multumesc,in primul rand,pentru ca mi-ati indrumat pasii in momentele cele mai importante din anii de scoala,pentru clipele in care m-ati ajutat sa progresez si ,in acelasi timp, va multumesc pentru faptul ca sunteti SINGURA persoana care isi mai aduce aminte de mine ,chiar si dupa 4 ani de la absolvirea clasei a-VIII-a….

 6. Polițiștii, partenerii infractorilor din România | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2015 at 14:00

  […] Ioana Vasilachi, o elevă de nota zece […]

Adauga un comentariu