Nostalgia ucide România

sâmbătă, martie 23, 2013 14:59

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniEste vorba, desigur, despre nostalgia comunistă. O lege a lui Murphy spune că dacă prostia este o explicație suficientă nu este nevoie să cauți alta. Așa si cu idioții, suficient de mulți, ce plâng după dictatura comunistă. “Ne-a murit tătucul și noi, țiganii Europei, avem nevoie de un bulibașa care să ne conducă la sărăcie și înapoiere.” Tot ce se întâmplă rău în România de azi se datorează absenței comunismului. Aceasta este logica nostalgicilor dicaturii roșii. “Mă doare-n pu…ă de crimele comunismului”, afirma un bolșevic de pe aici. Așa-i, eroii care și-au dat viața pentru libertate nu așteaptă să fie cinstiți de ciobanii ignoranți sau țiganii cerșetori, hoți etc. Și de-ar fi numai aceștia.

Din păcate si cei așa-zis luminați își imaginează că un cizmar precum Ceașcă este indispensabil pentru România. “Pe vremea lui Ceaușescu” este sintagma cea mai întâlnită în România democratică (hă, hă, hă), o dovadă clară că bolsevicii au spălat creiere cu eficiență maximă. Există însă multe alte sintagme ce pot descrie suficient de exact realitatea de atunci: “pe vremea când exista cenzură”, “pe vremea când pâinea era la cartelă”, “pe vremea când era întrerupt curentul electric” etc.

Ceea ce nu realizează acești cretini este un fapt elementar: nu un tătuc sau altul fac o țară dezvoltată, civilizată și liberă, ci cetătenii acestei țări, fiecare la locul lui. Oare acești idioți nu se întreabă dacă Barack Obama este, sau nu, tătucul datorita căruia lucrurile se mișcă în SUA sau poate regele Spaniei face astfel încât spaniolii să fie cine sunt. Proștii nu-și pun întrebări inutile. Este mai simplu să fii o bocitoare nenorocită și să acuzi absența bâtei tovărășești în toate împrejurările.

Una din multele dovezi că lucrurile stau exact așa am găsit-o aici, într-un material despre starea drumurilor din județul Botoșani. Nostalgicul ‘Andrei’ scrie următorul comentariu: “Ar trebui sa ne intoarcem in comunism sa le i-a toate averile alesilor si fostilor alesi asa poate se mai uita si la noi ,muritori de rand ca murim pe drumuri ,tara lui papura voda”. Lăsând la o parte că scrie ca o cizmă, corect este „ia”, nu „i-a”, pentru acest specimen nu contează defel cum se trăia în comunism. Ori a uitat, ori nu a prins. Prostovanul își imaginează că prin confiscarea averilor, din care tiganii și prostanii ca el ar putea trăi fără să muncească vreo câteva luni, toate problemele ar dispărea. Adică românul ar deveni german și și-ar face bine treaba. Dar haideți să vă povestesc „binele” comunist trăit de mine. Era prin octombrie 1987, eram student în Iași, și am hotărât sa vin până acasă. Ajung cu trenul în orașul Dorohoi, de unde mai aveam aproximativ 30 km de parcurs cu autobuzul sau cu vreo mașină. Cum Moldova nu-i Banat, mașinile erau o raritate în acea vreme. Ajung la autogara Dorohoi, întreb despre un eventual autobuz, dar mi se răspunde sec: „Autobuzele sunt suspendate din cauza lipsei motorinei. Toată motorina a fost dirijată spre campania agricolă de toamnă.” Și, atenție, nu era nici o zăpadă în octombrie. Atunci am parcurs cei 30 km pe jos, având și o geantă de aproximativ 10 kg. Așa se trăia în comunism, spre știrea idioților care plâng după acea perioadă. Ca să nu mai spun că dacă era zăpadă stăteai săptămâni întregi până când cineva catadicsea să desfunde drumurile. Numai că atunci nu puteai înjura pe nimeni, precum acest prostovan ‚Andrei’, cel care dovedește cât de sărac cu duhul este acest județ roșu, ce l-a adus, în trecut, pe criminalul IliciKGB la putere, iar azi pe USLamiștii care au reușit să izoleze România. Adică țiganul și ciobanul de pe aici votează USL-ul, apoi se plânge că stă izolat. Păi, dragi tovarăși și ‚preteni’, nu ați vrut binele USLamist? Acum îl aveți.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Nostalgia ucide România”

 1. De ce comunismul trebuie să moară | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2014 at 19:28

  […] Nostalgia ucide România […]

 2. Ce înseamnă școala în gulagul bolșevic Havârna (sau Havîrna) | A șaptea dimensiune says:

  august 20th, 2015 at 8:56

  […] Nostalgia ucide România […]

 3. De ce comuniștii nu trebuie să aibă drepturi | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 29th, 2015 at 10:05

  […] Nostalgia ucide România […]

 4. Ioana Vasilachi, o elevă de nota zece | A șaptea dimensiune says:

  februarie 10th, 2016 at 20:42

  […] Nostalgia ucide România […]

Adauga un comentariu