Ce înseamnă școala în gulagul bolșevic Havârna (sau Havîrna)

duminică, iulie 7, 2013 11:48
Posted in category Educatie, Locale

Gard distrus de retardati; Tataraseni, Havarna, BotosaniNu înseamnă mare lucru. Credeți că este cineva de pe aici interesat de democrație, stat de drept, respectarea valorilor? Nu. Este cineva interesat pe aici de ce 1 Decembrie e Ziua Natională a României și nu 1 august sau 1 octombrie? Nu. Este cineva interesat pe aici de marile descoperiri științifice, ce au marcat lumea de azi? Nu. Este cineva interesat pe aici de corectitudinea unui examen? Nu. Contează ce știi și cât știi în gulagul bolșevic Havârna (sau Havîrna)? Nu. Dovadă și notele de la Evaluarea Națională 2013, pe niște subiecte foarte ușoare, pentru retardați, cum spunea cineva, despre care vom vorbi ceva mai la vale.

Dar de vină pentru generațiile tot mai aplecate spre furt și corupție sunt și cei care, vorba aia, (de)formează generații. Una din marile probleme ale educației de azi, de care nu prea vorbește nimeni, este numirea directorilor pe criterii politice. Poți fi cel mai competent manager și să ai titlul de doctor în disciplina pe care o predai, dacă partidul nu te vrea nu vei fi niciodată director. Așa a făcut și PDL-ul, așa face și USL-ul. La școala gimnazială ‘Ioan Cernat’ Havîrna, era numit director pe criterii politice, pe vremea PDL-ului, prof. Ioan Stan, cel care avea gradul didactic ‘definitiv’, cel mai mic, plus institut pedagogic, cursuri scurte de 3 ani, cum era înainte de 1989, dar avea ‘calitatea’ de a fi prieten cu parlamentarul PDL de atunci, ‘vorbitorul’ de limbă română Stelică Strugaru. Odată cu schimbarea puterii la București, se schimbă și conducerea școlii, în functia de director ajungând consiliera locală PSD, prof. Rodica Baltă. Aceasta are ‘meritul’, atât cât o cunoaște subsemnatul, că la examenul de sfârșit de ciclu gimnazial din 2007, când se dădea examen și la Istoria românilor, trimtea bilețe în centrul de examen Darabani, acolo unde eram supraveghetor, pentru anumiți elevi, incapabili să învețe niște lecții extrem de ușoare la un obiect accesibil precum această poveste numită ‘istoria’. Aceasta este tovarășa directoare, numită de USL, Baltă Rodica, despre care puteți citi mai mult aici.

Dar să trecem la notele obținute pe aici, note pe care le puteți găsi, sunt publice adică, pe site-ul https://admitere.edu.ro/. Subiectul dat la proba de matematică, la care vom face referire mai încolo, este aici. Să trecem acum la viitorii locuitori ai acestei zone, cei care vor face proiecte pentru a atrage bani europeni, vor lucra la firme importante, vor alimenta bugetul cu bani pentru infrastructura României etc. (hă, hă, hă).

Așadar, pe un subiect pentru retardați, avem notele (câteva exemple din cele peste 75% din numărul total de note, acesta-i procentul elevilor ‘capabili’):
Școala gimnazială ‘Ioan Cernat’ (?) Havîrna:
Boingeanu Andreea-Iuliana: 3,55 (limba română); 2,50 (matematică)
Bordeianu Dumitru-Andrei: 1,30 (limba română); 1,00 (matematică)
Este cea mai mică notă la matematică din județ, acest elev nu a reușit să efectueze nici măcar un calcul de clasa a III-a (4×4 + 10), dat la primul punct, dar, mulțumită tovarășei USL-amiste Ecaterina Andronescu, cea care a introdus intrarea la liceu indiferent de nota obținută la examen, acest elev poate ajunge în clasa a IX, acolo unde va rezolva (hă, hă, hă) probleme matematice mult mai complicate decât acel calcul elementar. Dar să mergem mai departe cu notele.
Brumă Ionela-Vasilica: 4,55 (limba română); 1,50 (matematică)
Brumă Sebastian-Marian: 4,40 (limba română); 2,30 (matematică)
Catal Monica: 2,70 (limba română); 3,50 (matematică)
Căruntu Iuliana: 3,70 (limba română); 3,25 (matematică)
Chițac Nicolae-Ștefa: 3,60 (limba română); 2,95 (matematică)
Ciubuc Beniamin: 1,60 (limba română); 3,75 (matematică)
Dănilă Mădălina-Claudia-Bianca: 4,35 (limba română); 2,45 (matematică)
Dumitrașcu Bogdan-Adrian: 2,00 (limba română); 3,25 (matematică)
Gherasim Alexandru-Robert: 1,50 (limba română); 1,70 (matematică)
Gologan Ștefan-Costel: 3,40 (limba română); 1,50 (matematică)
Hegher Alexandru-Paul: 5,65 (limba română); 2,25 (matematică)
Isac Mădălina-Gabriela: 5,95 (limba română); 4,25 (matematică)
Maftei Narcis-Constantin (Școala Tătărășeni): 4,45 (limba română); 2,40 (matematică)
Maxim Gheorghe-Florin (Școala Tătarășeni): 3,25 (limba română); 1,95 (matematică)
Neculai Sebastian-Marian (Școala Tătărășeni): 4,60 (limba română); 2,75 (matematică)
Răileanu Florentina: 1,40 (limba română); 2,00 (matematică)
Rotariu Ana-Maria: 4,20 (limba română); 4,15 (matematică)
Sava Iulian-Andrei (Școala Tătărășeni): 6,60 (limba română); 4,95 (matematică)
Sava Viorel-Ciprian: 5,00 (limba română); 4,30 (matematică)
Ștefan Daniel: 3,60 (limba română); 3,50 (matematică)
Teliban Costel-Dănuț: 3,85 (limba română); 2,65 (matematică)
Ungureanu Cristina (Școala Tătărăseni): 6,95 (limba română); 2,55 (matematică)
Ursache Ștefan (Școala Tătărășeni): 5,30 (limba română); 2,60 (matematică)
Vițelaru Iosif-Teodor-Adrian: 6,10 (limba română); 3,90 (matematică)
Zaharia Paul-Sebastian: 2,80 (limba română); 2,60 (matematică)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

9 Responses to “Ce înseamnă școala în gulagul bolșevic Havârna (sau Havîrna)”

  1. Cornel Căruntu says:

    iulie 7th, 2013 at 17:16

    Cu ocazia postării acestui material, am mai făcut rost de ceva înjurături, de la ‘educații’ care au coborât din copac direct pe net. De altfel, am o întreagă colecție de înjurături, pe care s-ar putea să le postez într-o bună zi.
    De data aceasta, comentează ‘logaritm’. Acesta nu înjură la propriu, dar mă ia cu texte. De exemplu, îmi spune ‘logaritm’ că ‘folosesc zvonistica’. Domnu’ ‘logaritm’, adică băi lașule ce te ascunzi în spatele anonimatului, nu-i nici o zvonistică, în cele scrise de mine. Prof. Stan Ioan chiar are gradul didactic cel mai mic, ‘definitiv’, chiar a terminat Institutul Pedagogic de 3 ani, profilul matematică-fizică, un fel de școală profesională pentru studenții din acea perioadă și chiar a ajuns director cu ajutorul PDL-ului, partid din partea căruia a fost și consilier local, adică a mai luat niște bani, dacă tot avem bani de nu mai putem în România.
    Prof. Baltă Rodica este un vechi membru PSD, consilier local de zeci de ani, adică îi mai intră lunar în buzunar 200 de lei cel puțin, pentru moțăiala de la ședințele Consiliului local, chiar a trimis un bilețel în 2007, la examen, proba de istorie, în clasa la care supravegheam și stiu asta de la cea care aducea biletul și care, în momentul în care i-am luat biletul și am anunțat-o că voi da în vileag fapta ilegală, mi-a spus că a trimis-o Baltă Rodica. Așadar tovarășa PSD-istă chiar a făcut așa ceva. Nu-I nici o zvonistică în cele scrise de mine, dar ‘logaritm’ nu logaritmează deloc un text banal.
    Același specimen îmi mai spune că ‘atacurile la persoană le fac oamenii marunți’. Nu-i nici un atac la persoană, stimabile, respectivii nu merită nici măcar scuipați. Am alte informații mult mai ‘grele’, dacă aș dori să scriu ceva care se încadrează la ‘atacul la persoană’. Erau două exemple despre frauda masivă din învățământ, ce avea loc în anii trecuți, și despre directori numiți pe criterii politice, despre care ‘logaritm’ nu suflă un cuvânt.
    Tot ‘logaritm’ mă mai invită la o dezbatere. Cu lașii nu se poate dezbate nimic, tovarășe.
    ‘Apelul la autoritate este o eroare de logică’, mai spune ‘logaritm’. N-am înțeles despre care apel la autoritate vorbește, dar lașii au o singură autoritate: propria flegmă aruncată spre cei care spun adevărul incomod pentru ei.
    O singură problemă are postarea: personajele și subsemnatul suntem în aceeași barcă și poate nu e foarte moral să spui un adevăr incomod. Dar conștiința mea este curată: Baltă Rodica m-a denigrat în ultimul hal de față cu inspectorii ISJ veniți în inspecție la Școala Havîrna și nu pot fi moral cu imoralii. Stan Ioan a fost și primar într-o perioadă, pe când DNA-ul nu era, iar un articol scris de subsemnatul și apărut în presa locală l-a determinat de PDL-istul Stan Ioan să apeleze la ceea ce se pricepe cel mai bine: bâta. La o lună după publicarea acelui articol am luat singura bătaie mai zdravănă din viață. Și ar trebui să fiu moral cu un asemenea individ despre care se pot spune lucruri mult mai grave decât cele scrise în această postare?

  2. Glenda Callahan says:

    iulie 7th, 2013 at 20:49

    Mulți elevi preferă să copieze însă după metoda tradițională, dar pentru asta au nevoie de complicitatea dascălilor, așa cum s-a întâmplat la Bacalaureatul din 2012. „Proful s-a pus într-un unghi mort pentru cameră şi ne-a dictat în şoaptă. Oricum, nu prinde sunetul!”, spunea, anul trecut, Cosmin C., fost elev la un liceu din Botoşani. Practica a fost confirmată până şi de dascăli. „N-o să verifice fiecare înregistrare, să vadă cum se copiază, cum vorbesc”, a mărturisit Cristina D., profesoară de matematică.

  3. M says:

    iulie 8th, 2013 at 9:32

    Rezultatele slabe au o justificare: faptul că „sistemul” îi lasă pe elevi să ajungă la liceu (mai precis în clasa a IX-a) şi fără a obţine o notă mai mare decât 5. Practic asta a făcut şi Bordeianu – a dat foaia goală, în afara datelor personale nescriind NIMIC.

  4. Cornel Căruntu says:

    iulie 9th, 2013 at 16:14

    Revin la acelasi personaj ‘logaritm’, care, in lipsa de altceva mai bun, tot insista cu flegmele. Bai, gunoi uman, adresa de mail, cu care postezi, este falsa, adica nu exista (am incercat sa-ti raspund pe mail la unul din comentarii). Nici macar nu ai curajul sa-ti treci o adresa de mail reala. Ce spui tu este apa de ploaie. Oare in mintea ta putina chiar iti imaginezi ca ma umpli cu flegme si astepti sa-ti aprob comentariile?! Daca ai chef de predici, tine-i o predica tatalui tau, poate chiar are nevoie si oricum e genul de betivan care bate campii si este dispus sa asculte toate tampeniile. Ce spui tu sunt banalitati, valabile pana la 14 ani. Ca sa ‘dezbati’ ceva cu mine mai trebuie sa ajungi la tablia mesei. A mesei cu carti, nu a mesei cu alcool. Te rog sa nu ma faci sa pierd niste minute din viata citindu-ti tampeniile. Mama ta tocmai asteapta sa vada ce fiu inteligent are, asa ca poti sa-i spui ei teoriile tale despre viata. In rest, ramane cum am stabilit: este un nimeni pentru mine, din momentul in care ai aruncat prima flegma (din spatele anonimatului, ca orice las veritabil).

  5. În Educație, ca și la fotbal, vinovați sunt arbitrii says:

    iunie 28th, 2014 at 18:25

    […] la fel). Evident că nu-l va controla nimeni. De exemplu, ce-am aflat de la un copil de pe aici: la Școala Gimnazială nr. 1 Havîrna, la matematică, la clasa a VIII-a, nu s-a dat niciun test de evaluare în timpul semestrului al […]

  6. Guvernul socialist Ponta a dat liber la fraudat examenele naționale says:

    iulie 8th, 2014 at 17:09

    […] se obține o notă. Și, probabil, peste tot a fost la fel. De exemplu, la o școală de pe aici, Școala Gimnazială nr. 1 Havîrna, la proba de matematică, a plouat cu note mari, în condițiile în care, în anii trecuți, […]

  7. Polițiștii, partenerii infractorilor din România | A șaptea dimensiune says:

    decembrie 31st, 2014 at 19:41

    […] Ce înseamnă școala în gulagul bolșevic Havârna (sau Havîrna) […]

  8. Ne așteaptă 25 de ani de dictatură USLamistă | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 11th, 2015 at 17:09

    […] Ce înseamnă școala în gulagul bolșevic Havârna (sau Havîrna) […]

  9. Normal în România: un șpăgar în Parlament | A șaptea dimensiune says:

    martie 26th, 2016 at 10:51

    […] Ce înseamnă școala în gulagul bolșevic Havârna (sau Havîrna) […]

Adauga un comentariu