Istoria jafului PSD-ist în România: astăzi, Dan Ioan Popescu

miercuri, iunie 30, 2021 14:09

PSD = ciuma rosie = mafiaCum ne-au furat PeSeDeii la factura de energie electrică

Dan Ioan Popescu: lecţia de negociere (articol din august 2004)

Pentru guvernările din ultimii 8 ani (1996-2004, n.m.), Porţile de Fier I şi II au fost Felu’ 1 şi Felu’ 2. Felu’ 1 s-a împărţit între echipa Tăriceanu-Berceanu şi Dan Ioan Popescu, Felu’ 2 a rămas meniul principal al actualului ministru (ministrul din august 2004, adică Dan Ioan Popescu – n.m.).

Să ne strecurăm în intimitatea bucătăriei acestui maestru al preparatelor din euro şi franci elveţieni. Compania VA Tech a fost invitată să prezinte o ofertă pentru PF 2 în anul 2001. Deşi scriem de ani de zile despre megaescrocheria Porţile de Fier, abia acum ne-a parvenit un document care ne face să căutăm o unitate de măsură care să depăşească prefixul mega.

Este vorba despre oferta financiară a grupului VA Tech pentru Porţile de Fier II. Suma cu care grupul austriac a intrat în bucătăria jupânului Dan Ioan Popescu a fost de 87,817 milioane de euro. O sumă cu care te prezinţi la o negociere este ca o găină pe care o prezinţi bucătarului cu tot cu penele care vor fi, normal, jupuite. Putem presupune că austriecii erau pregătiţi să ia vreo 75 de milioane. Ei bine, găina n-a ieşit fără pene, ci cu blană: contractul pe care l-a aprobat guvernul României (guvernul mafiotului PSD-ist Adrian Năstase – n.m.), după negociere, avea valoarea de 122,150 milioane de euro. Deci mai mare cu 35 de milioane. Din banii noştri, să nu uităm. (N-am uitat, mai ales cei care strângeam cureaua pentru a plăti hoţiile PeSeDeilor din sistemul energetic naţional – n.m.).

Hei, staţi aşa, nu vă enervaţi: nici n-ar fi fost rău ca Dan Ioan Popescu să se lăcomească doar la atât. Dar bucătarii de euro sunt gurmanzi. După ce preparatul semnat de premierul Adrian Năstase a aterizat aburind pe biroul lui Dan Ioan Popescu, s-a trecut la faza a doua: gogoşile. Hai să vedem, cam cât credeţi că şi-a mai încărcat? Hai, dom’le, licitaţi şi voi, că e contribuţia voastră financiară, doar de aceea plătiţi factura la energie electrică! Încă 10-15 milioane de euro? Halal! Avem în faţă un al doilea document: “Eşalonarea investiţei pentru Porţile de Fier II şi Gogoşu” (Gogoşu este o centrală mică, de două grupuri, pe unul dintre braţele Dunării). Găina iniţială plus gogoaşa cu Gogoşu (despre care n-a fost vorba în Hotărârea de Guvern) au ridicat totalul afacerii la 280 de milioane de euro (la valoarea din 2004, mult mai mare decât cea de astăzi – n.m.), băieţi.

Foame mare! Iar foamea se cere să fie astâmpărată prompt: eşalonarea plăţilor împinge ultima rată până în 2013. Rate a căror grijă va fi integral a noastră şi a facturilor noastre de curent. Pentru că grija lui Dan Ioan Popescu şi a lui Adrian Năstase nu va fi să plătească, ci să le cheltuiască pe ale lor pe plajele din Tahiti. Banii pe care credem noi că şi i-au tras ei pentru exoticele lor bătrâneţi au plecat din ţară primii. Avansurile pentru contractul cu VA Tech au fost plătite încă din 2003: 63 de milioane de euro. (“Academia Caţavencu”, nr. 661/2004)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu