KaffeRoma, daca vrei capsule cafea de cea mai buna calitate

marți, iulie 12, 2016 10:06
Posted in category Diverse

Casa, gradina, Caruntu Elena, TataraseniCa un consumator de cafea ce sunt, apreciez o cafea bună, mai mult decât orice altceva. De aceea, de regulă, nu beau orice sortiment de cafea, mai ales că, în comerțul nostru românesc, sunt o diversitate de produse, multe din ele de calitate îndoielnică. Vă pot spune, însă, sau vă pot vinde gratis un pont: puteți savura Capsule Yespresso Ristretto – compatibile Dolce Gusto, o cafea Robusta, prăjită separat pentru a dezvălui notele fructate delicate care învăluiesc acest espresso. Este un amestec obţinut din soiuri de cafea Arabica din America de Sud şi Africa de Est, o alegere inspirată pentru momentele acelea în care vrem să uităm de problemele zilnice, într-un timp care să fie numai al nostru.

Istoria cafelei, drumul spre diversitatea sortimentelor de cafea de astăzi

Cafeaua are o istorie de mai bine de 1000 de ani. Chiar dacă în Occident istoria cafelei începea în urmă cu trei secole, în alte zone ale lumii cafeaua era consumată în urmă cu multe secole. Iată, mai jos, câteva repere din ceea ce se poate numi deja istoria cafelei.

  • Prima referinta la cafea, din surse inregistrate, dateaza din secolul al IX-lea, dar cu multe secole inainte, existau multe legende arabe despre bautura misterioasa si amara cu puteri stimulatoare.
  • Primele plante de cafea au fost aduse pe coastele Marii Rosii din Africa.La inceput cafeaua era considerata aliment si nu bautura. Triburile est-africane macinau boabele crude de cafea si prin amestecarea cu grasime animala obtineau o pasta pe care o modelau sub forma de bile. Acestea erau consumate de razboinicii tribului pentru a avea mai multa energie in timpul luptelor.
  • Incepand cu anul 1000 e.n., renumitul tamaduitor Avicenna, administra cafeaua in chip de medicament. Etiopienii obtineau un fel de vin din fructele de cafea, prin fermentarea in apa a boabelor uscate. Cafeaua crestea in mod natural si in Peninsula Arabiei si din secolul 11 aici cafeaua a fost preparata ca bautura calda.
  • Asa-numitele proprietati stimulative ale cafelei au fost considerate de multi in acele timpuri stravechi, generatoarele unui fel de extaz religios, iar cafeaua ca bautura si-a castigat o reputatie mistica, invaluita in mister si asociata cu preotii si doctorii. De aceea nu este surprinzator ca doua legende puternice au aparut pentru a explica descoperirea acestei boabe magice.
  • O istorie apocrifa datand de pe la 1400, povesteste despre un pazitor de capre yemenit, pe nume Khaldi, care a observat cum caprele sale deveneau neastamparate si energice dupa ce mancau fructele rosii care cresteau in tufisurile necunoscute de pe aceste meleaguri. Uimit de comportamentul lor, Khaldi a dus fructe la o manastire din apropiere, unde staretul a fiert fructele in apa. Acesta a obtinut un lichid amar dar aromat, foarte stimulator, care alunga oboseala si somnolenta.
  • Cealalta poveste este aceea a unui dervis musulman care a fost condamnat de dusmanii lui sa rataceasca prin desert si astfel sa moara de foame. In delirul sau, tanarul a auzit o voce care ii spunea sa manance fructele dintr-un arbore de cafea din apropiere. Dervisul a incercat sa inmoaie fructele in apa si cand nu a reusit, pur si simplu a baut lichidul acela. Interpretand supravietuirea si energia sa ca pe un semn de la Dumnezeu, s-a intors la ai sai si a raspandit credinta si reteta acestei bauturi.

KaffeRoma, capsule cafea de cea mai bună calitate

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu