La Govora, odată cu inhalaţiile de iod au fost traşi în piept şi proprietarii

sâmbătă, aprilie 6, 2024 13:11
Posted in category Mass-media

The Godfather, NaşulBăsescu a fost comunist, a spus-o singur în campanie şi a câştigat cu declaraţia lui alegerile. Dar oamenii promovaţi de el, pe tipicul său, nu pot fi comparaţi nicidecum cu comuniştii. Sunt mai răi decât ei.

Comuniştii au confiscat proprietăţile oamenilor şi le-au trecut la stat, „democraţii” însă, oameni cu un alt caracter, capitalişti, de, le-au trecut frumuşel de la stat direct în proprietatea lor. Una era naţionalizarea şi altceva e furtul de proprietăţi.

Pentru o comparaţie mai la obiect ne vom servi de câteva personaje. În primul rând, o resuscităm pentru câteva secunde pe tovarăşa Elena Ceauşescu, care şi-a dorit să aibă la Băile Govora o vilă pe gusturile ei. Ca urmare, vila „Nuşa”, emblema Govorei, a trecut în administrarea PCR-ului (Partidului Comunist Român – n.m.) şi s-a pus la dispoziţia tovarăşei.

O trimitem la loc pe lumea ailaltă pe tovarăşa Elena Ceauşescu şi aducem în scenă o altă Elenă, dar cu numele de Handolescu. După revoluţie, Elena Handolescu a ocupat funcţia de preşedintă a Judecătoriei Vâlcea. Care judecătorie face intabularea vilei în 1997, adică o trece în proprietatea SC Băile Govora, deşi vila era revendicată încă din 1990 de foştii proprietari, familia Simionescu.

Ca să înţelegeţi mai bine de ce a fost posibilă atâta neglijenţă din partea Judecătoriei Vâlcea, trebuie să ştiţi că la SC Băile Govora era director, şi este şi astăzi (era în 2005 – n.m.), cumnatul Elenei Handolescu, musiu Mihai Handolescu.

În 1999, staţiunea Băile Govora se privatizează, devenind Băile Govora SA. Aici trebuie spus că domnul Mihai Handolescu, directorul staţiunii Băile Govora, a uitat să-l anunţe pe domnul Mihai Handolescu, directorul Băile Govora SA, că nu putea să includă în privatizare un imobil aflat în litigiu.

Dibaci, vila „Nuşa” a fost trecută în dosarul de privatizare cu alt nume, drept vila „Crizantema”, astfel figurând fără vreun litigiu. Scurt, s-au luat familiei Simionescu 500.000 de euro (la valoarea de atunci, mai mare decât cea de astăzi – n.m.), cât valorează imobilul respectiv.

Cu siguranţă, domnul Handolescu va da socoteală pentru această învârteală, mai ales că este în atenţia prefectului PD (Partidul Democrat, înfiinţat de Petre Roman, devenit PDL, apoi absorbit de PNL-ul de astăzi, din 2024 – n.m.) de Vâlcea, doamna Anuţa Handolescu.

Care îl poate sancţiona oricând pe Mihai Handolescu, nu fiindcă îi permite funcţia de prefect, ci fiindcă îi permite funcţia de soţie. Enervată că din cauza lui proprietarii Simionescu nu şi-au recăpătat imobilul revendicat de peste 14 ani, doamna soţie Handolescu nu îi va mai spăla, nu îi va mai găti, nu-i va mai face curat prin casa soţului ei. Şi, mai mult, va adopta, în loc de clasicul NUP, poziţia de NUF. Adică nu-l va aia la icre pe motiv că e hoţ. („Academia Caţavencu”, nr. 687/2005)

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu