Drepturile omului – mai mici decât drepturile PeSeDistului

duminică, aprilie 28, 2019 10:16

PSDŞi cum justiţia, în perioada 2017 – 2019, a revenit la şliţul PSD-ist, haideţi să vedem ce ne aşteaptă. Cum se făcea “justiţie” pe vremea când ciuma roşie controla justiţia din România, vorbim de perioada 2001 – 2004, vedem în materialul de mai jos.

Familia Efrim a cumpărat o casă în Galaţi de la un tip, Colichi Eugen. Ghinion. Omul i-a escrocat. După ce le-a vândut-o lor, i-a închiriat-o şi subprefectului de Galaţi (din 2003 – n.m.), pesedistul Necula, un fel de subbaron local. Familia Efrem se trezeşte cu acest chiriaş periculos pe care nu-l pot goni şi cu care nu se pot înţelege în privinţa chiriei.

Până la urmă, l-au dat în judecată. La Judecătoria Buzău, familia Efrem se trezeşte cu o decizie uluitoare: trebuie să plătească 250.000.000 de lei (vechi – n.m.) despăgubire firmei DATA Consult a subprefectului pentru pretinse îmbunătăţiri aduse casei. De ce pretinse? Pentru că nu a existat nici o expertiză, nici un bon, nici o factură pentru materiale, pentru prestări servicii.

Normal, s-a făcut apel, la Tribunalul Buzău. Şi aici instanţa i-a făcut pe plac subprefectului, scăzând, ce-i drept, la jumătate suma despăgubirilor. Efremii au făcut recurs, la Curtea de Apel Ploieşti. S-a trimis cazul la rejudecare la Buzău. Aici, cum se întâmplă (se întâmpla în 2003, atunci când ciuma roşie tăia şi spânzura în România – n.m.) când te baţi cu cineva din PSD, cu funcţie, s-a întâmplat o chestie urâtă.

Familia Efrem a făcut o expertiză independentă şi trebuia să se prezinte cu ea la termenul stabilit pentru judecată. S-au prezentat şi au aflat o chestie pesedistă rău de tot: completul se întrunise în alte zile, anterior, şi cazul le fusese judecat, bineînţeles, cu o soluţie nefavorabilă. Ce scandal, ce ear să moară preşedintele Tribunalului Buzău cu domnul Efrem de gât! Dar, miracol: în urma scandalului s-a hotărât să se mai judece o dată cazul. Ura! S-a judecat, acel complet a stabilit că subprefectul nu poate cere 250 de milioane despăgubiri dacă nu aduce acte.

A venit rândul lui Necula să facă recurs. Iar Curtea de Apel Ploieşti a fost de părerea lui şi a obligat iar familia Efrem să plătească 180 de milioane despăgubiri. Iar pe noi, ziariştii de la “Academia Caţavencu”, în lipsa puterilor absolute de la Dumnezeu sau a sabiei lui Vader, cu care să facem dreptate, nu face să propunem încă un caz beton Curţii de la Strasbourg. (“Academia Caţavencu”, nr. 601/2003)

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “Drepturile omului – mai mici decât drepturile PeSeDistului”

  1. România, ţara morţilor care votează şi a pensionarilor care lucrează, mulţi ani după vârsta legală de pensionare | A șaptea dimensiune says:

    iunie 15th, 2019 at 14:06

    […] Drepturile omului – mai mici decât drepturile PeSeDistului […]

Adauga un comentariu