Microsoft Build 2023: proiectele Microsoft în domeniul AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială)

duminică, mai 28, 2023 13:27
Posted in category IT

MicrosoftLa conferinţa anuală Microsoft Build 2023, s-a confirmat faptul că Microsoft, prin parteneriatul său cu OpenAI (producătorul celebrului ChatGPT), îşi doreşte menţinerea poziţiei de lider în domeniul AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială).

Noi funcţii pentru Bing Chat

Microsoft a anunţat noi funcţii pentru Bing Chat, inclusiv o integrare cu ChatGPT. Noul motor de căutare Bing va accepta ChatGPT ca experiență de căutare implicită.

Prin urmare, ChatGPT nu se va mai limita la informațiile anterioare anului 2021. ChatGPT va putea să acceseze web și să aibă informații despre evenimentele curente, prin utilizarea motorului de căutare Bing.

Mai mult, ChatGPT va putea să includă citări în răspunsurile sale, oferind utilizatorilor răspunsuri mult mai complete şi detaliate la solicitările lor.

Funcția va fi lansată imediat pentru abonații ChatGPT Plus, dar în curând va fi disponibilă gratuit pentru toată lumea prin utilizarea unui plug-in Bing.

În ultima perioadă, OpenAI a lansat peste 70 de plugin-uri pentru abonații săi ChatGPT Plus. Aceste plugin-uri permit utilizatorilor să folosească instrumente terțe pentru a extinde abilitățile chatbot-ului, inclusiv accesarea Internetului.

La Build, Microsoft a anunțat că va adopta același standard de plugin deschis ca OpenAI, care va permite interoperabilitatea între ChatGPT și Microsoft Copilot.

Această actualizare permite dezvoltatorilor să folosească o singură platformă pentru a crea plugin-uri care funcționează pe mai multe platforme, inclusiv ChatGPT, Bing și Copilot.

Noi plugin-uri vor ajunge la Bing Chat, pe lângă OpenTable și Wolfram Alpha anunțate anterior. Vă puteți aștepta ca Instacart, Kayak, Klarna, Redfin și Zillow să ajungă în ecosistemul Bing în curând.

O altă actualizare majoră este că Bing Chat, precum și noile pluginuri de la terțe părți, îşi vor face apariția şi în Windows prin noul Windows Copilot.

Actualizări Microsoft Edge

În martie 2023, Microsoft a dezvăluit că aplicațiile sale populare Microsoft 365 vor primi un upgrade AI prin introducerea Microsoft Copilot.

La Build, Microsoft a anunțat că Microsoft 365 Copilot va fi integrat nativ în Edge, cu scopul de a duce experiența de navigare Edge la un alt nivel.

Combinând datele din Microsoft Graph cu puterea modelelor mari de limbă și a aplicațiilor Microsoft 365, Microsoft 365 Copilot va putea îndeplini mai multe sarcini, de exemplu prezentarea noutăţilor din conturile de e-mail și multe altele.

Microsoft Edge primește, de asemenea, un aspect mai modern și mai elegant, cum ar fi colțuri rotunjite și fundaluri translucide.

Mult așteptatul Microsoft Edge Workspaces va fi mutat din previzualizare și va deveni disponibil pentru toată lumea în următoarele câteva luni.

Integrare AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) în Windows 11 (inclusiv un nou Copilot)

Microsoft a anunţat introducerea Windows Copilot la Build, care va aduce AI în Windows 11.

Prin Windows Copilot, utilizatorii vor putea obține asistență AI de la Bing Chat și plugin-uri, incluisv de la terți, pentru a crește capacităţile sistemului de operare Windows 11.

Accesarea Copilot va fi simplu de făcut și va necesita doar atingerea unui buton din bara de activități (taskbar).

Odată activată, bara laterală (sidebar) Copilot rămâne deschisă în toate aplicațiile, programele și ferestrele pentru a acționa ca asistent personal.

AI în Microsoft Store

Microsoft Store din Windows primește o reînnoire AI cu noi funcții. Microsoft Store va include un AI Hub, care va fi o secțiune organizată care prezintă cele mai bune experiențe AI create de dezvoltatori și Microsoft.

Aceste experiențe vor include aplicații care sporesc productivitatea, inclusiv activități precum construirea unui CV, planificarea călătoriilor și crearea de prezentări.

O altă caracteristică care va apărea în curând înseamnă rezumatele de recenzii generate de AI, care vor prelua recenziile clienților și vor oferi rezumate concise, ajutându-i pe utilizatori să ia decizii mai bune de cumpărare.

Microsoft Fabric

Microsoft a anunțat o platformă nou-nouță la Build, care este orientată către dezvoltatori, numită Microsoft Fabric.

Fabric va servi ca o platformă unificată pentru analiză, care include instrumente pentru toate nevoile de date, inclusiv inginerie de date, integrare, depozitare, știință, analiză în timp real și multe altele.

Dezvoltatorii vor putea accesa mai ușor informații despre datele de care sunt interesaţi prin valorificarea puterii AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială).

Instrumente de dezvoltare (Developer tools)

Microsoft Build este o conferință pentru dezvoltatori, așa că au fost şi anunțuri făcute exclusiv pentru dezvoltatori.

Un exemplu este Dev Home, un instrument conceput pentru a ușura volumul de lucru pentru dezvoltatori atât în Windows 11, cât și în Microsoft Store.

Alte anunțuri au inclus previzualizarea publică a GitHub Advanced Security for Azure DevOps și disponibilitatea generală a Azure Deployment Environments.

Sursa informaţiilor: ZDNET.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu