Cum schimbă Inteligenţa Artificială (AI) căutarea pe Internet cu Bing şi Edge

duminică, februarie 12, 2023 8:55
Posted in category IT

BingMicrosoft Bing și Edge sunt gata să devină mult mai puternice datorită unei injecții de tehnologie de la OpenAI, creatorul ChatGPT. Noul și îmbunătățitul Bing este proiectat să funcționeze mai mult ca o conversație, folosind tehnologia ChatGPT de nouă generație pentru ca motorul de căutare să răspundă la întrebări, într-un limbaj natural.

Chatbot-ul OpenAI precesează o mare cantitate de text, inclusiv documentație software, mostre de cod și zone mari de internet. Compania a lansat public prima versiune a ChatGPT la sfârșitul anului 2022, atunci când a surprins și șocat imediat utilizatorii cu calitatea și claritatea răspunsurilor sale.

Deşi ChatGPT oferă şi răspunsuri nu tocmai corecte, aceasta nu i-a împiedicat pe cei din industria IT-ului să speculeze modul în care această tehnologie va revoluționa diverse afaceri, începând cu căutarea.

OpenAI a încercat deja să-și monetizeze aplicaţia, lansând ChatGPT Plus, iar Google a prezentat Google Bard, un chatbot de la Alphabet care utilizează un model similar de învățare a limbilor străine, pentru a răspunde la interogările de căutare și la alte întrebări, în limbaj natural.

Suntem în zorii unei noi ere în domeniul Tehnologiei Informaţiei (IT). Motoarele de căutare sunt pe cale să înceapă să ne răspundă și, în câțiva ani, acest lucru poate părea la fel de normal precum lucrul cu browser-ul. Nu cu mult timp în urmă la majoritatea browser-elor trebuia introdus URL-ul în bara de adrese a browserului înainte de a putea căuta ceva, în loc să vă permită să introduceți interogarea direct. Acum introducem căutări în bara de adrese în mod natural; am putea vorbi în curând cu roboții pentru a răspunde la întrebările noastre, în același mod?

Cu noua funcționalitate, Bing nu numai că, de exemplu, vă spune ce puteți găti cu ceea ce este în cămară, ci poate oferi link-uri către rețete, poate traduce acele rețete în alte limbi și poate scrie un e-mail tuturor oaspeților.

Noua și îmbunătățită căutare Bing de la Microsoft este disponibilă doar într-o formă de previzualizare foarte limitată la momentul publicării (vedeţi aici). La un moment dat, Microsoft va lansa Bing actualizat pentru toată lumea, moment în care veți începe să vedeți cum va trece căutarea pe web de la întrebări la conversații.

Această căutare Bing nouă și îmbunătățită va fi disponibilă și prin intermediul unui widget în browserul Microsoft Edge și veți putea să faceți clic pe ea pentru a face rapid lucruri precum să puneți întrebări de căutare Bing, să îi solicitați să compună conținut și multe altele.

Ca răspuns la întrebarea mea despre cantitatea de pizza, de exemplu, noul Bing a furnizat un răspuns cu mai multe paragrafe, care m-a ghidat prin mai multe metode de a estima cât de multă pizza ar trebui să comand, în funcție de câți oameni am la masă.

În mod similar, când l-am întrebat care sunt cerințele de sistem pentru a juca Cyberpunk 2077 la 4K, Bing mi-a oferit un răspuns cu mai multe paragrafe, în care a explicat în mod adecvat cum aș putea juca la mai multe niveluri de calitate, în funcție de componentele pe care le am în computerul meu. Mi-a oferit câteva exemple de ceea ce aș avea nevoie pentru a experimenta în mod adecvat jocul la 4K.

Dar noul Bing nu se oprește răspunsuri în privinţa interogărilor de căutare. Poate lua şi decizii proprii, iar asta include remixarea și crearea de lucruri noi bazate pe ceea ce știe.

De exemplu, când i-am cerut sugestii cu privire la ceea ce ar trebui să fac în timpul unei viitoare călătorii la Amsterdam, am putut să urmăresc sugestiile, apoi să le scriu pe un e-mail, pe care l-aș putea trimite prietenilor, pentru a le cere părerea. De asemenea, i-aș putut cere să-mi traduc itinerariul în spaniolă sau să scrie o poezie despre planurile mele de călătorie.

După ce am petrecut o oră folosind cu noul și îmbunătățitul Bing, vă pot spune că doar am zgâriat suprafața a ceea ce poate face această aplicaţie AI. Trebuie să fim pregătiţi pentrui o schimbare rapidă a paradigmei căutării pe Internet. Această schimbare se va produce în momentul în care și mai mulți concurenți încep să intre pe piață, cu propriile instrumente de căutare bazate pe inteligență artificială (AI).

Și, desigur, îmbunătățirea rapidă a calității căutării pentru tine și pentru mine este doar unul dintre multele motive pentru care această știre este o noutate importantă pentru Industria Tehnologiei (IT-ului). Deşi ChatGPT de la OpenAI a fost criticată pentru că este predispusă la erori și plagiat, integrarea acesteia în motoarele de căutare va avea implicații serioase pentru viitorul societății.

Sursa informaţiilor: Tom’s Guide.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu