Orbi care călăuzesc alţi orbi

joi, septembrie 10, 2009 11:19
Posted in category Educatie

Romania, 2050Pentru cei care, poate, se mai întreabă de ce România este un loc al hoţiei, demagogiei, corupţiei, poluării, lipsei de educaţie, ineficienţei, dispreţului faţă de muncă, necinstei, incorectitudinii şi multor altor vicii care îngrozesc lumea civilizată, răspunsul trebuie căutat în modul de funcţionare al celor trei piloni importanţi din orice societate: familia, biserica, şcoala.

Familia, de multe ori, este compusă din indivizi fără nici o minimă moralitate, pentru care copilul este un simplu obiect, pe care-l hrăneşti şi îmbraci, de care îţi aduci aminte din când în când, mai ales atunci când te trezeşti că a făcut ceva rău.

Şcoala reprezintă si locul unde copilul capată o educaţie morală. Din păcate multe şcoli sunt populate cu indivizi care mai cred în virtuţile “corecţiei violente”, tot prin şcoli găsim nostalgici ai minciunii bolşevice, plus persoane pe care cultura nu-i prea găseşte pe acasă. Dar pilonul cel mai şubred al societăţii actuale mi se pare biserica.

Biserica Ortodoxă (de ea vorbim, fiind majoritară) este populată cu cultul morţilor şi cu tot soiul de alte “tradiţii”, pierzându-se din vedere Cuvântul lui Dumnezeu pentru cei vii. România este ţara hoţilor şi pentru că Biserica Ortodoxă nu-şi face bine treaba. Creştinismul până la urmă este o religie pentru cei vii. În viziunea (creştin?) ortodoxă aceştia sunt lasaţi de izbelişte, iar morţilor li se acordă întâietate.

Colaborarea unor clerici cu Securitatea comunistă, corupţia din rândul Bisericii Ortodoxe, numeroasele scandaluri în care sunt implicaţi ierarhi ai bisericii, ei bine, toate acestea dovedesc lipsa îndumnezeirii la majoritatea clericilor ortodocşi. Desigur, sunt şi excepţii. Dar cum cu o floare nu se face primăvara, nici cu câţiva teologi şi clerici renumiţi nu se zideşte moral o ţară.

Atâtă vreme cât vor accepta imoralitatea şi tradiţiile păgâne în biserică, ortodoxismul din România este cea mai mare piedică în purificarea morală a societăţii.

Până la urmă, în Occident oamenii nu fură nu de frica poliţiei, ci convinşi fiind că fac ceva rău. Iar această convingere au căpătat-o şi datorită comunităţii religioase din care fac parte. În România, cum să pretinzi să nu fie corupţie, atunci când în interiorul bisericii ortodoxe se cumpără şi se vând dregătorii. Pentru aceasta, vezi cazul Teodosie tomitanul anchetat de DNA pentru abuz, înşelaciune şi trafic de influenţă. Şi este vorba de un înalt prelat al Bisericii Ortodoxe din România, nu de ultimul ţigan din Ferentari.

Din ce ştiu, catolicii şi-au cerut scuze pentru colaborarea cu regimul fascist. Nu am auzit vreun înalt reprezentant al bisericii ortodoxe să-şi ceară scuze pentru colaborarea ortodoxismului cu legionarii şi comuniştii. Legionarii au folosit din plin clerul ortodox în comiterea crimelor ‘verzi’, iar comuniştii erau felicitaţi de patriarhul Teoctist pentru comiterea crimelor ‘roşii’. Restul este gargară ieftină, pentru cei care seara se tâmpesc cu ochii în televizor. Politica este o curvă, dar Biserica Ortodoxă cum e?

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Orbi care călăuzesc alţi orbi”

 1. 1989 – 2009, 20 de ani de faliment moral pentru România | A șaptea dimensiune says:

  martie 8th, 2015 at 21:35

  […] Orbi care călăuzesc alţi orbi […]

 2. Unii români se despart de religia multora dintre noi | A șaptea dimensiune says:

  martie 10th, 2015 at 19:42

  […] Orbi care călăuzesc alţi orbi […]

 3. În România, religia face legea într-un stat aşa-zis laic | A șaptea dimensiune says:

  iulie 23rd, 2016 at 14:45

  […] Orbi care călăuzesc alţi orbi […]

Adauga un comentariu