Plantum, aplicaţia AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) care identifică orice plantă

marți, iulie 25, 2023 16:29
Posted in category IT

PlantumExistă aproximativ 350.000 de specii de plante pe Terra, conform datelor de la Harvard. Dacă te întrebi adesea care sunt unele dintre plantele pe care le întâlnești, aplicația Plantum este pentru tine. Este o aplicație de identificare a plantelor folosind AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) care depășește simpla recunoaștere, ajutându-vă să aveți grijă de tipul specific de plantă de care sunteţi interesaţi.

Plantum (fostă NatureID) este ușor de utilizat. Pentru a începe, pur și simplu faceți o fotografie a uneia dintre plante folosind aplicația. Având o bază de date cu peste 14.000 de plante diferite, AI își va identifica planta și pentru a vă oferi informațiile relevante. Veți primi recomandări despre cum să alegeți solul, apa și fertilizarea, să stabiliți condițiile de temperatură adecvate și multe altele.

Ai o plantă preferată care nu este înfloreşte? Plantum a fost realizat în colaborare cu experţi în botanică, astfel încât vă poate ajuta să identificați bolile dintr-o plantă bolnavă pentru a o ajuta să redevină înfloritoare.

Plantum acționează și ca un jurnal de plante. Pot fi setate programe de udare, stropire, hrănire și rotație pentru plante chiar în aplicație. Și dacă doriți acces la cunoștințele despre plante oriunde v-ați afla, Plantum oferă articole și videoclipuri pe diverse subiecte legate de plante.

Plantum, acest instrument util pentru oricine este interesat de plante – în interior sau în aer liber -, are peste 20 de milioane de descărcări și o evaluare în App Store de 4,6 stele (din 5).

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu