7 aplicații AI (Artificial Intelligence – Inteligenţă Artificială) impresionante

duminică, februarie 19, 2023 17:16
Posted in category IT

Aplicatii AI

Având în vedere popularitatea instrumentelor precum ChatGPT și DALL-E 2, nu există nicio îndoială că apariția AI pare să schimbe radical domeniul IT (Information Technology- Tehnologia Informaţiei). Inteligența artificială va deveni rapid o parte din viața noastră de zi cu zi. Multe instrumente AI pot acum genera imagini, crea muzică și chiar pot rezolva problemele de codare.

Rata cu care evoluează aceste instrumente este impresionantă, dar terifiantă în același timp. Cu tehnologia atât de impresionantă deja, ar trebui să încercați să vedeți ceea ce AI are de oferit chiar acum. Așadar, iată şapte aplicații AI impresionante de încercat chiar acum.

InteriorAI.

Dacă intenționați să vă redecorați sau să renovați casa, InteriorAI vă poate ajuta. Este un instrument simplu care vă poate oferi idei de design interior bazat pe diferite stiluri. Aceste stiluri includ modern, minimalist, industrialist, tropical, scandinav și multe altele. Este ușor de utilizat și funcționează mai repede decât v-ați aștepta.

Înainte de a începe să-l utilizați, va trebui să vă faceţi un cont, folosind o adresă de e-mail. După aceea, încărcați o imagine a camerei dvs., alegeți dintre stiluri, iar instrumentul va genera idei de design pe baza acesteia. Problema este că poți genera doar cinci modele gratuite. Odată ce vă folosiți toate creditele, va trebui să așteptați o săptămână pentru ca acestea să se reînnoiască sau să vă abonați la versiunea pro.

ChatGPT

ChatGPT de la OpenAI este una dintre aplicațiile cu cea mai rapidă creștere din toate timpurile. Singurul motiv pentru care nu este pe primul loc pe lista noastră este acela că, probabil, cei mai mulți dintre voi l-ați încercat deja. La suprafață, este un simplu chatbot AI care poate răspunde la solicitările dvs. Cu toate acestea, modul în care răspunde la aceste solicitări este ceea ce îl face atât de impresionant.

Puteți folosi ChatGPT pentru a vă ajuta să scrieți o prezentare, să generați idei de conținut, să obțineți răspunsuri la problemele de codificare și multe altele. Spre deosebire de alte aplicații web din această listă, ChatGPT nu se limitează la un singur lucru. Este extrem de versatil și nu se sfiește să răspundă la majoritatea întrebărilor. Este, fără îndoială, cea mai bună implementare a AI în acest moment și chiar reprezintă un concurent serios pentru Google.

DALL-E 2

ChatGPT nu a fost prima aplicație care a ajutat OpenAI să explodeze în privinţa popularităţii. Inițial, totul a început cu DALL-E. Acesta este un instrument AI care poate genera imagini realiste dintr-o singură descriere text. Rezultatele sunt destul de impresionante. Puteți combina diferite stiluri de artă, concepte și teme de design.

De exemplu, cereți lui DALL-E 2 să recreeze Starry Night într-un cadru post-apocaliptic și va genera câteva rezultate diferite care se potrivesc acestor cerințe. DALL-E 2 folosește un sistem de creditare și, odată ce creditele dvs. expiră, va trebui să cumpărați mai multe. Alternativ, puteți utiliza Craiyon, care este complet gratuit și nu necesită înregistrarea.

Grammarly

Sigur, Grammarly nu este tocmai cel mai interesant instrument de pe această listă, dar este cu siguranță util. Este o aplicație profesională de verificare a ortografiei și a gramaticii limbii engleze. Acest asistent de tastare bazat pe cloud vă poate ajuta să identificați erorile gramaticale și greșelile de scriere, permițându-vă să editați mai eficient scrisul. Gramatical sugerează, de asemenea, să reformulezi anumite propoziții pentru a îmbunătăți formularea.

Aplicația este alimentată de tehnici AI, cum ar fi procesarea limbajului natural (NLP) și învățarea automată. Există o versiune premium a aplicației care are funcții suplimentare, cum ar fi detectarea plagiatului. Este disponibil ca extensie și aplicație web. Puteți chiar să utilizați Grammarly pe iPhone.

Murf AI

Acesta este un generator de voce AI pe care îl puteți utiliza în primul rând ca instrument versatil de transformare a textului în vorbire. Murf AI folosește o combinație de voci ale oamenilor reali și AI pentru a genera voci realiste pentru videoclipuri, prezentări sau chiar podcasturi. Puteți alege între voci masculine și feminine, diferite șabloane de proiect și chiar să adăugați conținut media, cum ar fi imagini și muzică.

Când începeți un nou proiect, tot ce trebuie să faceți este să introduceți textul, să alegeți dintre diferitele voci și să faceți click pe butonul de redare. De asemenea, puteți importa un script dacă îl aveți deja scris. În plus, puteți sorta vocile în funcție de grupe de vârstă, sex, naționalitate și multe altele.

Tome

Dacă v-ați săturat să creați prezentări plictisitoare pentru serviciu sau școală, luați în considerare să încercați Tome. Aplicația este un instrument de povestire generativă care poate crea prezentări întregi dintr-un singur prompt. Pur și simplu introduceți o solicitare și lăsați aplicația să creeze mai multe diapozitive pe baza informațiilor pe care le furnizați.

Acesta generează schița de bază de la zero, dar puteți modifica textul dvs. sau îi puteți oferi instrucțiuni suplimentare pentru a-l îmbunătăți. Aplicația adaugă imagini generate de DALL-E ce conferă o notă unică prezentărilor. În plus, este foarte modular, permițându-vă să adăugați imagini și să încorporați conținut din propriile surse.

Adobe Podcast’s Enhance Speech

Înregistrarea audio curată și profesională poate fi puțin frustrantă dacă nu aveți acces la mediul sau echipamentul potrivit. Dacă v-ați săturat să aveți de-a face cu înregistrări audio groaznice, noul instrument AI al Adobe vă poate ajuta. Tot ce trebuie să faceți este să vă faceţi un cont și să încărcați fișierul audio, iar software-ul se va ocupa de restul.

Este la fel de simplu pe cât pare. Instrumentul poate elimina zgomotul de fundal, poate îmbunătăți calitatea microfonului, poate reduce sibilanța și multe altele. Din păcate, nu există o reglare fină disponibilă, așa că nu puteți schimba tonul general al vocii. Așadar, este ușor de utilizat, fiind un instrument simplu care poate îmbunătăți calitatea audio a microfoanelor ieftine.

Începeți să vă obișnuiți cu instrumentele AI

După cum puteți vedea, AI devine rapid o parte din viața noastră de zi cu zi. De la designul interior până la asistența la scriere, aceste instrumente au un impact uriaș asupra activităţii noastre digitale. Cu companii precum OpenAI și Google concurând între ele, evoluțiile sunt atât incitante, dar și intimidante.

Numai timpul va spune unde se îndreaptă viitorul în ceea ce va fi în curând o lume centrată pe inteligență artificială. Deocamdată, cel puțin, puteți folosi aceste instrumente AI pentru a ajuta la îmbunătățirea performanţelor, ceea ce nu este deloc rău.

Sursa informaţiilor: Make Use Of (MUO).

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu