Polițiștii, partenerii infractorilor din România

marți, iulie 9, 2013 12:24
Posted in category Justitie, Locale

PolitistiEste o banalitate faptul că în România se fură. Infracțiunile din țărișoara noastră se produc prin complicitatea infractorilor cu cei care, teoretic, sunt plătiți să protejeze cetățenii și bunurile de bolnavii mintal ce sunt înclinați spre infracționalitate. Înainte de a trece la exemple mai cunoscute, am să relatez, pe scurt, de ce mersul la Poliție este inutil în comuna europeană (hă, hă, hă) Havîrna și, probabil, oriunde în Republica Infracțională România. Dacă ți se fură ceva, sau ți se distruge, te duci la Poliție, ca orice cetățean civilizat, să depui plângere (reclamație). Adică investești timp și bani în speranța că oamenii legii (hă, hă, hă) vor face ceva. Timpul însă trece, mai ești chemat periodic să dai niște declarații, adică alt timp și alți bani, și nu se întâmplă nimic. Dacă te adresezi organelor superioare din Poliția Română, tot tu ești luat la întrebări, cum i s-a întâmplat subsemnatului, atunci când un polițist din Bucale, genul țigan din Ferentari, ajuns pe aceste locuri datorită serviciului ‘de căcat’, cum elevat s-a exprimat, mai că m-ar fi luat la omor pentru că nu am încredere în ce fac polițiștii locali. În concluzie, precum în filmele cu acțiunea în tot soiul de republici bananiere, polițistii români, de 23 de ani, au un parteneriat clar cu infractorii, având cel puțin două clauze: (1) linistea polițiștilor în schimbul liniștii infractorilor; (2) prosperitatea polițiștilor în schimbul prosperității infractorilor. Iată încă două exemple, în sprijinul celor afirmate mai sus.

De unde credeți că mai fură infractorii în România? Din Palatul Parlamentului. Și cum este posibil? Cu sprijinul celor care păzesc respectivul loc. Iată povestea, așa cum este relatată în Academia Cațavencu.

La Palatul Parlamentului se fură până și cablurile electrice

S-au furat cablurile electrice de la Sala Unirii a Camerei Deputaților. Poate face cineva ceva în sensul ăsta. Poate ne aude SPP, a cărui misiune de luptă este, printre altele, asigurarea pazei deputaților și a sediului în care își desfășoară aceștia activitatea. Poate ne aude dl. general-locotenent Lucian-Silvian Pahonțu, șeful SPP, care conduce o mare armată de trântori, dacă a fost posibil ca de sub nasul lor să se volatilizeze aproximativ 7 kilometri de cablu a-ntâia, cu condiția ca, Doamne ferește, să nu fie implicat tocmai un sepepist în dispariția aceasta de proporții. O să-i dăm o pistă generalului Pahonțu: domnule general, permiteți să raportez, s-a depus plângere la secția 17 Poliție. A, să nu uit: suspectul principal este Alexandru Tănase, directorul tehnic al Camerei Deputaților, suspectat inclusiv de dispariția freonului din instalația de răcire a Camerei.

Așadar hoții erau în parteneriat cu directorul tehnic Tănase Alexandru. Și un alt exemplu.

Grupare de hackeri și skimmeri bucureșteni sprijinită de un agent de poliție

O anchetă fără precedent a procurorilor DIICOT a dezvăluit că o grupare de hackeri și skimmeri bucureșteni era sprijinită de un agent de poliție. Rețeaua avea conexiuni în străinătate și acționa în mai multe state europene. În acest caz, 25 de persoane au fost trimise în judecată, iar opt dintre suspecți sunt arestati.

Marian-Dănuţ Giura, agent şef în cadrul Poliţiei sectorului 6 Bucureşti, Serviciul de Investigaţii Criminale, este acuzat de procurorii DIICOT pentru că a pus la dispoziţia grupării datele de stare civilă aparţinând unui număr de 55 de cetăţeni români, obţinute prin interogarea bazei de date informatice privind evidenţa persoanelor.

Datele erau folosite de către tineri pentru falsificarea de cărţi de identitate şi deschiderea frauduloasă de conturi bancare/conturi de paypal. Legătura lui Marian-Dănuţ Giura cu gruparea de hackeri era făcută prin intermediul unui bodyguard de la clubul bucureştean Player, Rudolf Costea.

Anchetatorii DIICOT au interceptat convorbirile telefonice dintre cei doi şi au descoperit legăturile. Poliţistul nu a recunoscut săvârşirea faptelor.

Conturile din Ungaria

Procurorii care au anchetat acest caz au arătat că modul de lucru al grupării era unul inedit. Gruparea se ocupa de falsificarea cărţilor de identitatea cu ajutorul cărora deschidea conturi bancare în Ungaria. Banii proveniţi din tranzacţiile ilegale erau viraţi către aceste conturi şi folosiţi la cumpărături online sau retraşi de pe card. Procurorii DIICOT au explicat că unul dintre liderii grupării este George-Octavian Poroineanu, zis Grasu. Ancheta a pornit după ce unul dintre membri grupării a fost prins având asupra sa un dispozitiv de citit banda magnetică a cardurilor bancare, identic cu cele care fac parte din componenta anumitor modele de ATM-uri.

Ţinta: Germania şi Italia

După monitorizarea acestia, procurorii DIICOT au observat că George-Octavian Poroineanu împreună cu alţi doi tovarăşi, Eugen Tănase Eugen şi Corneliu-Dragoş Negru au format un grup infracţional organizat în vederea săvârşirii mai multor infracţiuni, printre care şi confecţionarea de echipamente artizanale de fraudare a cardurilor bancare şi valorificarea acestora pe teritoriul Germaniei şi Italiei. Dispozitivele erau confecţionate pe teritoriul României, transportate prin intermediul unor firme de curierat pe teritoriile Germaniei şi Italiei şi comercializate către alte persoane, în vederea desfăşurării de activităţi de skimming. Datele cardurilor astfel obtinute erau utilizate pentru inscripţionarea de carduri blank şi ulterior pentru efectuarea de retrageri frauduloase de numerar de la ATM-uri sau efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase la POS-uri, în state ale Uniunii Europene.

ATM-uri sparte în Berlin

In urma interceptărilor convorbirilor purtate de membrii grupării a reieşit faptul că trei cetăţeni români au instalat dispozitive de skimming pe ATM-uri din Berlin, în zilele de 28 octombrie 2011, 29 octombrie 2011, 04 noimebrie 2011, 05 noimebrie 2011 şi 06 noimebrie 2011. Cei trei s-au întors în Romania în seara zilei de 07 noimebrie 2011. Semnificative şi elocvente în ceea ce priveşte preocuparea grupării coordonate de Poroineanu în fabricarea şi comercializarea de echipamente artizanale de skiming şi totodată activităţile specific infracţionale în care a fost implicată gruparea cumpărătoare, sunt următorele conversaţii/date interceptate în cauză:

Discuţiile inetrceptate pe Yahoo Messenger

În data de 11 august 2011, Poroineanu George-Octavian, prin intermediul aplicatiei Yahoo Messenger, poartă o discuţie cu Negru Corneliu-Dragoş, zis Gogoaşă, in care acesta îi cere ultimului codul de bare pentru spray-ul folosit în vederea vopsirii baghetei.

7:52:35 PM Poroineanu George-Octavian: BUZZ!!
7:52:37 PM Poroineanu George-Octavian: esti ?
7:52:42 PM Negru Corneliu-Dragoş: da
7:52:53 PM Poroineanu George-Octavian: gogoasa
7:53:10 PM Poroineanu George-Octavian: cat vrei sami faci si mie 1 cont in anglia cu card ?

8:03:04 PM Negru Corneliu-Dragoş: ce dreaq faci acum?
8:03:08 PM Poroineanu George-Octavian: nu sunt stralucit dar din salile de net si restaurant imi acopar cheltuielile
8:03:14 PM Negru Corneliu-Dragoş: n-ai ceva si pt. mine?
8:03:21 PM Poroineanu George-Octavian: pai in p… mea
8:03:24 PM Poroineanu George-Octavian: asta incerc
8:03:46 PM Poroineanu George-Octavian: sa facem in morti mei ceva ca m,am saturat de gloabe si ciuguleli
8:04:01 PM Negru Corneliu-Dragoş: ok sef…..eu ma refreream un serviciu satbil…acolo la bucatarie sa fac sanvisuri….sa-mi asigur pensie….;))
8:04:27 PM Poroineanu George-Octavian: Dăi în morti lor
8:04:20 PM Poroineanu George-Octavian: Ba te omor
8:04:21 PM Negru Corneliu-Dragoş: emigrez cu familie cu tot
8:04:24 PM Negru Corneliu-Dragoş:;))
8:04:45 PM Poroineanu George-Octavian: Daca ajung sa stau in pensie sau salariu ma omor
8:04:55 PM Negru Corneliu-Dragoş: asa ziceam si eu
8:04:57 PM Negru Corneliu-Dragoş:;)
8:05:13 PM Negru Corneliu-Dragoş: bine sef
8:05:19 PM Negru Corneliu-Dragoş: tine-ma la current
8:05:25 PM Poroineanu George-Octavian: ok
8:05:27 PM Poroineanu George-Octavian: Bafta
8:05:30 PM Negru Corneliu-Dragoş: bafta

10:00:15 PM Negru Corneliu-Dragoş: BUZZ!!
10:00:19 PM Negru Corneliu-Dragoş: esti ?
10:00:34 PM Negru Corneliu-Dragoş: gogoaşă
10:00:47 PM Negru Corneliu-Dragoş: uitate pe spreiul ala de la tine si da-mi si mie codul de culoare (n.r. este vorba de un spray de vopsea argintie, destinat vopsirii dispozitivelor de fraudare a cardurilor bancare, spray l-a care am făcut referire anterior şi folosit de către membrii grupării încă din luna martie 2011 , aceştia aflându-se în Germania, Berlin, la domiciliul lui „Gogoasă” în scopul confecţionării de dispozitive destinate fraudării instrumentelor de plată electronică).
10:00:52 PM Poroineanu George-Octavian: ca am nevoie urgent de el
10:02:24 PM Negru Corneliu-Dragoş: aha
10:02:31 PM Negru Corneliu-Dragoş: stai un pic
10:03:52 PM Negru Corneliu-Dragoş: 147/ 02
10:03:55 PM Negru Corneliu-Dragoş: BUZZ!!
10:04:02 PM Poroineanu George-Octavian: merci
10:04:05 PM Poroineanu George-Octavian: asta e codu >?
10:04:28 PM Negru Corneliu-Dragoş: pai asta scrie pe el mare cu carioca
10:04:49 PM Poroineanu George-Octavian: citeste pe el
10:05:04 PM Poroineanu George-Octavian: vezi ca tre sa fie ceva legat de ford
10:05:07 PM Negru Corneliu-Dragoş: pai nu se poate citi ca e invelit in scoci
10:05:26 PM Negru Corneliu-Dragoş: si peste scoci scrie cu marker negru
10:05:32 PM Negru Corneliu-Dragoş: 147/02
10:06:50 PM Poroineanu George-Octavian: gogo
10:07:07 PM Poroineanu George-Octavian: in codul ala tre sa fie ceva cu ford nus cum
10:07:12 PM Poroineanu George-Octavian: incearca sa gasesti asta
10:07:14 PM Poroineanu George-Octavian: pe el
10:07:17 PM Negru Corneliu-Dragoş: ok
10:11:08 PM Negru Corneliu-Dragoş: nu e sef nici un ford nimic
10:11:19 PM Poroineanu George-Octavian: sa moara veta
10:11:27 PM Poroineanu George-Octavian: mai dal in sange de cod ca ma dispera
10:11:34 PM Negru Corneliu-Dragoş: da
10:12:17 PM Negru Corneliu-Dragoş: e unu pe fundul lui imprimat cu negru pe langa data expirarii si codul de bare
10:12:29 PM Negru Corneliu-Dragoş: din 5 numere
10:12:32 PM Poroineanu George-Octavian: dami
10:12:52PM Poroineanu George-Octavian: tre sa fie si litere
10:12:55 PM Poroineanu George-Octavian: dar ma rog
10:12:59 PM Poroineanu George-Octavian: incerc cu asta sa vad
10:13:31 PM Negru Corneliu-Dragoş: uite litere aici
10:14:07 PM Negru Corneliu-Dragoş: p35/10 exsp35/20…..deci prdus si expira….
10:14:15 PM Negru Corneliu-Dragoş: alte litere nu-s
10:14:24 PM Negru Corneliu-Dragoş: si mai are cifrele astea
10:14:38 PM Negru Corneliu-Dragoş: 4 048500
10:14:49 PM Negru Corneliu-Dragoş: 570704
10:14:56 PM Negru Corneliu-Dragoş: da astea-s de la coduu de bare
10:15:51 PM Negru Corneliu-Dragoş: in rest nimic

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Polițiștii, partenerii infractorilor din România”

 1. Ne așteaptă 25 de ani de dictatură USLamistă | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 11th, 2015 at 17:08

  […] Polițiștii, partenerii infractorilor din România […]

 2. Memoria eroilor din 1989 murdărită zilnic | A șaptea dimensiune says:

  aprilie 19th, 2015 at 18:53

  […] Polițiștii, partenerii infractorilor din România […]

 3. Normal în România: un șpăgar în Parlament | A șaptea dimensiune says:

  martie 26th, 2016 at 10:50

  […] Polițiștii, partenerii infractorilor din România […]

 4. România, țara infractorilor liberi (I) | A șaptea dimensiune says:

  iulie 13th, 2016 at 9:49

  […] Polițiștii, partenerii infractorilor din România […]

Adauga un comentariu