Despre tribul barbar care populează comuna Havîrna

duminică, iunie 3, 2012 17:06
Posted in category Educatie, Locale

HavirnaDistrus de bolşevici, satul românesc a devenit un sat de colhoznici, mai vechi sau mai noi, dispuşi la distrugere. La ţară rămân, cu mici excepţii, cei mai slabi elevi ai fostelor şcoli generale, indivizi abrutizaţi, dominaţi de instincte primare.

Satul românesc este locul în care moare speranţa, moare credinţa, moare civilizaţia. Aşa este şi această comună, în care am ghinionul să fiu. Cum s-ar putea să fiu acuzat că fac de râs comuna, celor care gândesc mai puţin, le spun de pe acum că cei de aici se fac singuri de râs prin ceea ce fac.

Ambii mei părinţi s-au născut în această comună, adică bunicii mei sunt de pe aceste meleaguri, dar adevărul trebuie să primeze. Cu o biserică ortodoxă de faţadă, fără nici o influenţa asupra moralităţii celor de aici, cu un sistem educaţional plin de false valori, abrutizatul localnic vede în cel de alături, mai ales dacă are alt mod de viaţa şi de gândire, duşmanul lui de moarte. Iar aşa-zisa elită a comunei este formată din indivizi cu gândirea deformată, dovadă că statul între răi distruge.

Am rămas uimit, în vara lui 2011, atunci când numitul Bordeianu Romică, un gură-cască de pe la Primăria Havîrna, având o ură viscerală faţă de subsemnatul, afirmă: “Doar cei care nu au treabă, stau pe net”. Şi ăsta se pretinde cu studii. Adică aici e ca la colhoz: toţi la prăşit. Să nu fi auzit acest gunoi de diviziunea muncii la orele de istorie? Să nu fi auzit că între timp au apărut meserii noi, faţă de acum 3.000 de ani, atunci când toţi făceau agricultură? Cu ce se ocupă acest individ prin Primăria Havîrna? Cu mica bîrfă: „ăsta e nebun” etc. Şi am zeci de exemple.

Cum poate fi ‘omul simplu’ cuprins de măreţia legii, pe care ar trebui s-o respecte, din moment ce Şuhan Valeriu venea beat la cursuri în Şcoala Tătărăşeni (Havîrna), sărea cu bâta la subsemnatul şi este azi onorabil pensionar, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase. Tot acest individ, Şuhan Valeriu, de-o incultură crasă, ştiind o singură istorie, cea plină de minciuni a bolşevicilor, era lansatorul principal de zvonuri false într-un cătun de abrutizaţi, de indivizi incapabili să se ridice cu un centimetru peste zoologie.

Sau, trecând la Şcoala Havîrna, Munteanu Gelu, profesor de limbă română, cel care ani de zile venea beat în ultimul hal la şcoală, nu făcea nimic, notele erau puse după ureche, iar unul din directorii acelei perioade, Baltă Rodica, nu vedea nimic în neregulă referitor la comportamentul acelui profesor. Prietenii ştiu de ce.

În aceste condiţii nu este de mirare că pe aici abrutizatul se ţine de distrugeri. Cum serbează “Înălţarea Domnului” individul fără morală, credinţă, educaţie? Precum se vede în imaginile următoare: prin distrugerea unui gard, aflat la şoseaua principală, într-o comună europeană (?), păzită de gardieni publici.

Gard stricat

Gard stricat

Gard stricat

Gard stricat

Cum serbează ortodoxul ‘sfânta Duminică’? Prin furt, aşa cum se vede în imaginile de mai jos, de la aceeaşi locuinţă, o săptămână mai târziu. Aceasta este România lui Ponta şi Antonescu.

Gard stricat

Gard stricat

Gard stricat

Dacă organismul uman se protejează împotriva microbilor, izolându-i, prin anticorpi, comunitatea celor din comuna Havîrna este vinovată pentru neizolarea celor care fac rău. Pe aici nu contează dacă eşti hoţ sau nu. Infractorii nu sunt izolaţi de restul comunităţii. Iar o comunitate care trăieşte în armonie cu infracţionalitatea nu va avea niciodată respectul meu. Satul din Moldova nefurată de ruşi este bolnav de infracţionalitate: de la traficantul de ţigări la cel care fură recoltele bătrânilor, de la cel care distruge, precum se vede în imaginile de mai sus, şi până la funcţionarul de la primărie care ia şpagă, toţi alcătuiesc un infern în care nu prea ai alternative. Iată masa de vot a USL-ului: 65% din electorat, la nivel de ţară. Cum să vină un medic în aceste zone? Cum să vină un profesor absolvent la stat, nu la Spirtu Haret, în aceste zone? Cum să vină un investitor serios într-o zonă a abrutizaţilor?

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

14 Responses to “Despre tribul barbar care populează comuna Havîrna”

 1. Andi Stan says:

  septembrie 30th, 2012 at 19:40

  se pare ca nu sa publicat comentariul meu……. nu stiu de ce?

 2. Cornel Căruntu says:

  octombrie 1st, 2012 at 19:46

  Motivul este simplu: a fost sters. As mai avea o observatie: chiar si un candidat la functia de primar al comunei ‘europene’ Havirna ar trebui sa stie sa scrie corect in limba romana. Se scrie ‘nu s-a publicat’ in mod corect.

 3. Andi Stan says:

  ianuarie 3rd, 2013 at 4:42

  A șterge un comentariu care nu convine, aduce foarte mult cu cenzura aplicată tocmai de cei pe care îi urâm amândoi. Sincer mă așteptam de la dumneavoastră la a critica fondul ci nu forma mesajului trimis. aveți perfectă dreptate ca am stâlcit limba Română, atât în coment-ul neșters cât și probabil în cel șters. Comentariul pe un site, sau comunicarea pe diverse platforme de socializare nu sunt opere literare și teoretic nu se supun strict gramaticii limbii Române, fiind folosite dealtfel și diferite prescurtări, abrevieri nestandardizate aprobate ad-hoc pentru rapiditatea și eficientizarea comunicării. Asta nu mă scuză ci mă va face mai atent și la formă pe viitor deși am intrat într-un automatism de a nu da atenție gramaticii în astfel de cazuri. Mai mult chiar am fost orbit de un sentiment de revoltă la cele spuse de dumneavoastră în acest articol și nu că prezentarea ar fi eronată total, ci mai de grabă pentru faptul că un formator de opinii, de copii, un om care are competență și poate schimba măcar un grăunte în atitudinea acestor oameni, manifestă o critică absolutistă, totalitară neconstructivă, care mai mult va învrăjbi lucrurile și nu va rezolva nimic pe acele meleaguri care ne sunt dragi. Unde am petrecut totuși și bucurii și dezamăgiri atât alături de părinți, bunici, prieteni, colegi dar și alături de „abrutizaţi”. Lucrul mai grav şi care ma durut cel mai mult este că această critică vine din parte dumneavoastră care v-ați ridicat cu mulți centimetri peste zoologie(apropo. cred ca a-ți dorit să spuneți „cu un centimetru peste zoologie.” dar eu am înţeles „fondul şi nu am dat atenţie la formă ) :) . SPER ÎNAINTE DE A ŞTERGE MESAJUL SĂ-L CITIŢI CU ATENŢIE ŞI SĂ REVENIŢI LA SENTIMENTE MAI BUNE ŞI MAI CONSTRUCTIVE PENTRU COMUNITATE. SĂ REVENIŢI LA OMUL CU LUCIDITATE PE CARE L-AM CUNOSCUT.

 4. Cornel Căruntu says:

  ianuarie 3rd, 2013 at 13:04

  @Andi Stan: Acel „un” mi-a scapat din graba. Mai aveti si aici probleme cu limba romana, domnu’. Se scrie ‘m-a durut’, nu ‘ma durut’, se scrie ‘ati dorit sa spuneti’, nu ‘a-ti dorit sa spuneti’. In rest, ramane cum am stabilit: fiecare vede altceva. Cat priveste luciditatea, poate nu stiti, dar luciditatea este ucisa de sentimente lacrimogene. Hai sa nu ascundem gunoiul sub pres.

 5. Andi Stan says:

  ianuarie 3rd, 2013 at 13:22

  VA UREZ SA VEDEȚI CE VREȚI ……… SUNTEȚI TERMINAT ȘI E PĂCAT…

 6. Cornel Căruntu says:

  ianuarie 6th, 2013 at 16:32

  @Andi Stan: Nu știu cât de terminat sunt, dar mirarea mea e alta: cum de un absolvent de facultate face greșeli elementare de scriere în limba română.

 7. Evaluarea Naţională 2012, un pas spre adevăr şi normalitate (I) | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2014 at 18:32

  […] Despre tribul barbar care populează comuna Havîrna […]

 8. Cine este comuna Havîrna (sau Havârna) și ce vrea ea | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2015 at 10:01

  […] Despre tribul barbar care populează comuna Havîrna […]

 9. România reală în doze mici | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2015 at 10:06

  […] Despre tribul barbar care populează comuna Havîrna […]

 10. Comunismul rusesc a fost întotdeauna o mafie | A șaptea dimensiune says:

  august 16th, 2015 at 10:14

  […] Despre tribul barbar care populează comuna Havîrna […]

 11. Cum sunt măcelăriți câinii în comuna ‘europeană’ Havîrna | A șaptea dimensiune says:

  august 19th, 2015 at 19:30

  […] Despre tribul barbar care populează comuna Havîrna […]

 12. Evaluarea Naţională 2012, un pas spre adevăr şi normalitate (II) | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2015 at 13:56

  […] Despre tribul barbar care populează comuna Havîrna […]

 13. Polițiștii, partenerii infractorilor din România | A șaptea dimensiune says:

  august 23rd, 2015 at 14:00

  […] Despre tribul barbar care populează comuna Havîrna […]

 14. Crucificarea limbii romane (IX) | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 4th, 2019 at 21:38

  […] a fost foarte rabdator si nea iertat de multe ori la nota la purtare’. Este vorba de profesorul Gelu Munteanu, despre care puteţi găsi mai multe la link-ul anterior. Lăsând la o parte că numele proprii se […]

Adauga un comentariu