Memoria eroilor din 1989 murdărită zilnic

duminică, august 18, 2013 10:01

Cimitirul eroilorProvin dintr-o familie de oameni simpli, care nu au avut nici o legătură cu Partidul Comunist Român (PCR). Tata și mama nu au fost membri ai PCR. Nu am fost membru PCR (și nici al altui partid politic din România, de după 1989), dar am fost membru UTC, așa cum au fost toți elevii de liceu din acea perioadă. Mă amuzau teribil ticăloșii de la Antena 3, și nu numai, atunci când îi tot trăgeau cu ‘utecistul Emil Boc’, deși se știe, dacă nu ești un gunoi, precum slugile lui ‘Felix’, că toți elevii de liceu ajungeau ‘uteciști’, asta fiind doar o formalitate, neînsemnând vreo decizie în care erai implicat. A-l compara pe ‘utecistul’ Emil Boc cu securistul împuțit Dan Voiculescu, cel care a furat banii lui Ceausescu și și-a turnat rudele la Securitate, mi se pare o minciună strigătoare la cer.

Dar, să revenim. Așadar, am experimentat din plin perioada dictaturii comuniste la nivelul cel mai de jos. Țăranii, în opinia mea, erau cei mai loviți de condițiile de atunci.

Bolșevicii, conștient sau inconștient, îi considerau pe aceștia incapabili de vreo reacție (probabil că așa stau lucrurile) și le aplicau măsuri mult mai dure decât celor de la orașe: dacă la oraș curentul electric se mai dădea, la țară erau săptămâni (sau chiar luni) fără curent electric; pâine nu se aducea niciodată; butelii aveau câțiva, adică nomenclatura comunistă locală; rațiile de ulei și zahăr erau la jumătate față de cei de la orașe (tata, ce era muncitor în București la CFR, primea un litru de ulei pe lună, mama, agricultoare, primea 0,5 litri ulei pe lună) etc.

După 1989, s-a întâmplat ce era mai rău pentru evoluția societății românești: așa-zisa ‘opinie publică’ este formată, majoritar, din trepăduși bolșevici, cei care, poate, au fost favorizați, intr-un fel sau altul, de dictatura de atunci.

Peste 90% din ‘elita’ României profunde, profesori, preoți, funcționari publici etc., este formată din indivizi pentru care jertfa tinerilor din 1989 nu înseamnă nimic. Pentru toți aceștia (și-i cunosc bine, doar locuiesc între ei de atâția ani), Ceașcă rămâne personajul pozitiv, tătucul care ne-a dat voie să respirăm în acea perioadă. În orice școală de aici, a vorbi despre crimele comunismului, de exemplu, reprezintă un act de curaj.

Foștii nomenclaturiști comuniști sunt prezenți peste tot, școli, primării, biserici, locuri publice, în general, și-și strigă vocal atașamentul veșnic față de rusificarea României. Nu au timp să citească, nu au timp de adevăr și alte ‘prostii’. Pentru ei nu contează că bolșevicii au dezmembrat România, fiind scoși în afara legii (cei câțiva zeci de rusofoni din perioada interbelică) tocmai pentru că voiau să rupă teritorii din trupul României mari.

În aceste condiții, cultul lui Ceașcă este continuat la tembeliziunile securisto-infracționale. Sâmbătă, 17 august 213, în ‘prime time’ (orele 19 – 23), televiziunile de știri (B1TV, Romania TV, Realitatea TV) aveau emisiuni despre Ceașcă: cum era interesat acesta de OZN-uri și alte porcării de acest gen. Doamne, ateul Ceașcă, și după moarte, este prezent non-stop în viața României! Mi-e și frică să mai folosesc telecomanda. Dar lucrurile nu se opresc aici. Pe un site accesat de persoane inteligente, promovat și de mine, se găsește următoarea întrebare, oarecum pertinentă: În ce a constat, în linii mari, condamnarea comunismului, în versiunea comisiei prezidențiale?. Ce credeți că răspunde un ‘Nelu’, cel care, în buna tradiție bolșevică (se știe că bolșevicii se turnau unul pe altul prin ‘anonime’) nu-și dă localitatea de unde este sau poza? Dar e foarte activ pe respectivul site (o fi vreun securist pensionar, care, nemaiavând de torturat pe nimeni se plictisește?).
„Rîde hîrb de oală spartă” -Cam așă e și cu condamnarea comunismului. Mai exlicit, feudalii și stăînii de sclavi condamnă comunismul. Atunci cînd o persoană, muncește pe moșia, domeniul, fabrica, atelierul sau firma particulară a altei persoane private, or cum ai lua-o, tot sclavie dă! Azi România nu mai e socialistă! Nu! E sclavagistă!!! Revenirea la sistemul capitalist, care nu-i altceva decît un feudalism perfid și ferchezuit precum o fîrfă de pe centură, mîndră pe dinafară dar infectă pe dinăuntru; se cheamă: rinvoluție!

Înseamna ceva, în Republica Securistică România, efortul celor mai luminate minți pentru condamnarea unui regim criminal? Evident că nu. Vrem o țară, ca afară, hă, hă, hă, hă, hă.

Membrii Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România:

Preşedinte: Vladimir Tismăneanu

Membri: Sorin Alexandrescu, Mihnea Berindei, Constantin Ticu Dumitrescu, Radu Filipescu, Virgil Ierunca, Sorin Ilieşiu, Gail Kligman, Monica Lovinescu, Nicolae Manolescu, Marius Oprea, H.-R. Patapievici, Dragoş Petrescu, Andrei Pippidi, Romulus Rusan, Levente Salat, Stelian Tănase, Cristian Vasile, Alexandru Zub.

Experţi : Hannelore Baier, Ioana Boca, Stefano Bottoni, Ruxandra Cesereanu, Radu Chiriţă, Adrian Cioflâncă, Dorin Dobrincu, Robert Fürtos, Armand Goşu, Constantin Iordachi, Maria Mureşan, Germina Nagâţ, Eugen Negrici, Novák CsabaZoltán, Olti Agoston, Cristina Petrescu, Anca Şincan, Virgiliu Ţârău, Cristian Vasile, Smaranda Vultur.
La redactarea Raportului au mai colaborat: Gheorghe Boldur-Lăţescu, Igor Caşu, AdrianaFleancu (corectură), Mihaela Ghimici (traducere), Lázok Klára, Shlomo Leibovici-Laiş, László Márton, Nagy Mihály Zoltán, Cristina Spătărelu (secretariat tehnic), Ioan Stanomir, Cătălin Augustin Stoica, Marian Zăloagă.

https://asapteadimensiune.ro/concluziile-raportului-final-al-comisiei-prezidentiale-pentru-analiza-dictaturii-comuniste-din-romania-i.html

Ceașcă ordonă deschiderea focului la Timișoara, în decembrie 1989

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

8 Responses to “Memoria eroilor din 1989 murdărită zilnic”

 1. Ortodocșii lu’ Pește | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2014 at 20:19

  […] Memoria eroilor din 1989 murdărită zilnic […]

 2. Spovedania unui turnător la Securitate | A șaptea dimensiune says:

  februarie 9th, 2015 at 2:11

  […] Memoria eroilor din 1989 murdărită zilnic […]

 3. PSD-ul vrea căluș în gura presei | A șaptea dimensiune says:

  august 20th, 2015 at 9:01

  […] Memoria eroilor din 1989 murdărită zilnic […]

 4. Barbaria nordului Moldovei (I) | A șaptea dimensiune says:

  august 20th, 2015 at 12:26

  […] Memoria eroilor din 1989 murdărită zilnic […]

 5. Barbaria nordului Moldovei (II) | A șaptea dimensiune says:

  august 20th, 2015 at 17:32

  […] Memoria eroilor din 1989 murdărită zilnic […]

 6. Ion Mihai Pacepa: Securitatea a fost importată din Moscova | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2015 at 16:10

  […] Memoria eroilor din 1989 murdărită zilnic […]

 7. Al patrulea de la coadă | A șaptea dimensiune says:

  februarie 11th, 2016 at 11:46

  […] Memoria eroilor din 1989 murdărită zilnic […]

 8. Deutsche Welle: 11 septembrie 2001, hotarul între lumea de ieri și cea de azi | A șaptea dimensiune says:

  septembrie 20th, 2016 at 20:36

  […] Memoria eroilor din 1989 murdărită zilnic […]

Adauga un comentariu