Pompele de caldura – o alternativa eficienta si de actualitate de incalzire a locuintei

joi, decembrie 19, 2019 16:37
Posted in category Diverse

Pompe de calduraPreturile la incalzire cresc de la un an la altul si din acest motiv s-au conceput diverse alternative ce se bazeaza pe resurse energetice gratuite, cele traditionale fiind din ce in ce mai limitate. Echipamentele si sisetemele ce consuma energie regenerabila prezinta, in primul rand, un mare avantaj economic ce se sesizeaza in costurile pentru facturile lunare la utilitati.

Dintre cheltuieli, costurile pentru incalzire in timpul iernii par sa fie principale. In ultimul timp, o alternativa eficienta din punct de vedere economic este sistemul cu pompe de caldura. In acest sens se valorifica optim caldura geotermala. Este un sistem complex si pentru a obtine rezultate pe masura asteptarilor este abolut necesar sa fie montat de o echipa de profesionisti in domeniu. Echipa de la Ecodrill ofera clientilor, pe langa serviciile de foraje de medie si mare adancime, si servicii de instalare a pompelor de caldura. Serviciile sunt detaliate pe pagina oficiala, www.ecodrillforaje.ro.

Pompele de caldura de la Ecodrill – tipuri si principii de functionare

Energia geotermala se utilizeaza in diverse scopuri practice inca din cele mai vechi timpuri, iar un exemplu recunoscut se regaseste in Roma. In prezent, dezvoltarea tehnologiei a facut posibila dezvoltarea unui nou sistem de incalzire de tipul pompelor de caldura.

Pompele de caldura permit extragerea caldurii prin circularea agentului termic reprezentat de apa provenita de la adancimi mari. Principiul de functionare este asemanator cu cel al aparatelor de aer conditionat. Prin urmare, apa extrasa are o temperatura de aproximativ 12 – 14 grade Celsius, iar freonul modifica temperatura in functie de necesitati.
Echipa de la Ecodrill ofera servicii de instalare a doua tipuri de pompe de caldura si anume APA-APA si SOL-APA. Daca esti interesat sa iti schimbi sistemul de incalzire cu aceste metode eficiente si de actualitate trebuie sa stii ca echipa de la firma mentionata va efectua si forajele necesare pentru instalarea pompelor de caldura, fiind specializata in acest domeniu de activitate, iar experienta pe aceasta nisa isi spune cuvantul.

Cum functioneaza pompele de caldura apa-apa si sol-apa?

In cazul pompelor de caldura APA-APA, apa este extrasa din panza freatica, aceasta avant temperaturi de 12-14 grade. Pentru acest tip de sistem specialistii de la www.ecodrillforaje.ro recomanda efectuarea a cel putin doua foraje – unul pentru extragerea apei si altul pentru deversare.

Pompele de caldura SOL-APA sunt recomandate daca iti doresti sa obtii un confort termic optim, indiferent de anotimp. Sunt utilizate atat pentru incalzirea locuintei pe timpul iernii, cat si pentru racire in sezonul calduros.

Acest tip de pompe functioneaza pe principiul recircularii agentului termic, prin diverse circuite, datorita unui traseu de tevi bine definit din sol.

Chiar daca este frecvent abordat subiectul costurilor ridicate ce vizeaza montarea si echipamentele unui astfel de sistem, trebuie sa stii ca acestea difera foarte mult in functie de complexitatea lucrarii, de numarul forajelor ce sunt stabilite in functie de spatiul ce trebuie incalzit si alte necesitati pe care le urmaresti de la un sistem de incalzire. Pe www.ecodrillforaje.ro gasesti mai multe informatii legate de serviciile oferite de echipa de profesionisti, alaturi de alte sfaturi, recomandari si calcule personalizate ale costurilor impuse de asemenea lucrari.

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu