Pupincuriștii lui Ceausescu ar merita trimiși în paradisul nord-coreean

luni, ianuarie 13, 2014 21:14

Coreea de NordSă vadă cum este în comunismul desăvârșit, acolo unde a ajuns modelul de societate de unde s-a inspirat cizmarul atunci când a confundat România cu o tară din Asia sau Africa. Până vor fi trimiși în Coreea de Nord, pupincuriștii lui Ceausescu au ocazia să vadă în presa românească știri proaspete din paradisul comunist. Iată, mai jos, câteva din ele.

Mărturii din infernul lagărelor nord-coreene: bărbaţii erau puşi să-şi sape groapa, iar femeile „dispăreau” după ce erau violate

Amnesty International a dat publicităţii mai multe fotografii din satelit cu lagăre din Coreea de Nord, dar şi mărturii cutremurătoare ale foştilor deţinuţi sau şefi ai închisorilor, scrie Daily Mail.

“Lee”, un transfug nord-coreean care a făcut parte din conducerea unui astfel de lagăr, îşi aminteşte că deţinuţii erau obligaţi să îşi sape singuri mormântul, după care erau omorâţi cu lovituri de ciocan în ceafă. Alţii erau strangulaţi sau omorâţi în bătaie, iar femeile erau violate, apoi omorâte. “După ce petreceau o noapte cu conducătorii de rang înalt, era obligatoriu ca femeile să moară, pentru ca secretul să nu fie descoperit”, declară Lee.

După ce Amnesty a dat publicităţii zeci de imagini din satelit şi declaraţii ale celor din lagăre, o comisie ONU va prezenta, în martie 2014, un raport privind Drepturile Omului în Coreea de Nord.

Deşi potrivit datelor neoficiale în Coreea de Nord ar fi ţinute în lagăre între 100.000 şi 200.000 de persoane, ţara comunistă neagă vehement şi susţine că cei audiaţi de ONU şi Amnesty sunt mincinoşi. În plus, Coreea de Nord nu a permis crearea comisiei ONU şi nu i-a permis accesul în ţară.

Unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost executat pentru „intrigi” şi „trădare”

Unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost executat joi la scurt timp după ce a fost condamnat la moarte de către un tribunal militar special, a anunţat vineri agenţia oficială de presă KCNA, care îl numeşte „trădător”, relatează AFP.

Coreea de Nord a confirmat oficial luni execuţia, pentru comiterea de „acte criminale” şi conducerea „unei facţiuni contrarevoluţionare”, a lui Jung Song-Thaek, influentul unchi al lui Kim Jong-un considerat până de curând numărul doi al regimului.

KCNA, ale cărei transmisiuni sunt primite la Seul, a adăugat că acesta a fost găsit vinovat de o „crimă atât de hidoasă ca cea de a încerca destabilizarea statului prin tot felul de intrigi şi metode josnice cu o ambiţie frenetică de a profita de puterea supremă a partidului nostru şi a statului nostru”.

Îndepărtarea acestui demnitar, precum şi executarea a doi dintre consilierii săi apropiaţi au fost anunţate săptămâna trecută de serviciul de informaţii sud-coreean.

La aproape doi ani după succesiunea la putere a lui Kim Jong-un, în vârstă de 30 de ani, această epurare la nivel înalt ar trebui să îi permită acestuia să strângă rândurile în jurul său în faţa Coreei de Sud şi occidentalilor care acuză Phenianul că construiesc rachete intercontinentale cu capacitate nucleară, susţin experţii.

Kim Jong-un l-a succedat pe tatăl său Kim Jong-il după moartea celui din urmă în decembrie 2011. Kim Jong-il a fost preşedinte al Coreei comuniste după decesul în 1994 al tatălui său Kim il-Sung, fondatorul Republicii populare democratice Coreea (RPDC) în 1948.

Soţul surorii lui Kim Jong-il, Jang Song-Thaek, în vârstă de 67 de ani, era vicepreşedintele Comisiei de apărare naţională, considerat a fi cel mai puternic organism decizional al ţării.

Coreea de Nord a început să-şi vândă aurul din cauza crizei

Coreea de Nord a început să vândă cantităţi mari din aurul său către China, în încercarea de a depăşi criza economică cu care se confruntă, au indicat miercuri mai multe surse informate în legătură cu situaţia din statul comunist, relatează agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

Potrivit surselor, decizia Phenianului de a-şi vinde aurul reprezintă un indiciu privind un colaps economic iminent. Ea contravine însă preceptelor întemeietorului statului comunist nord-coreean, Kim Ir-Sen, bunicul actualului lider nord-coreean, Kim Jong-Un, de a nu vinde aurul ţării.

„De câteva luni, Coreea de Nord a început să-şi vândă chiar şi aurul”, a afirmat o sursă sub rezerva anonimatului. „Vânzarea în afară a aurului reprezintă un barometru că economia nord-coreeană este sau nu în criză”, a adăugat sursa.

Yonhap precizează că este pentru prima dată când Phenianul îşi vinde aurul de la preluarea puterii de către Kim Jong-Un în 2011, după moartea tatălui său, Kim Jong-Il.

Conform datelor guvernului sud-coreean, Phenianul are circa 2.000 de tone de aur, în valoare de cel puţin opt miliarde de dolari.

Situaţia economică din Coreea de Nord se aşteaptă să se înrăutăţească după demiterea recentă a lui Jang Sonk-Thaek, unchiul – cândva puternic – al lui Kim Jong-Un care gestiona toate proiectele economice ale Phenianului cu ţările străine, estima o altă sursă.

Experţii sunt de părere că un eventual colaps al Coreii de Nord ar putea duce la o mai mare cooperare economică cu Coreea de Sud, dar şi la creşterea riscului unei provocări militare împotriva Sudului.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

4 Responses to “Pupincuriștii lui Ceausescu ar merita trimiși în paradisul nord-coreean”

 1. In Coreea comunista nu au mai ramas nici sobolani, serpi sau plante de mancat | A șaptea dimensiune says:

  august 1st, 2015 at 15:41

  […] Pupincuriștii lui Ceașcă ar merita trimiși în paradisul nord-coreean […]

 2. Pupincuriștii lui Ceausescu populează în procent majoritar învățământul românesc | A șaptea dimensiune says:

  decembrie 31st, 2015 at 19:45

  […] Pupincuriștii lui Ceausescu ar merita trimiși în paradisul nord-coreean […]

 3. Economia de astazi a Romaniei este de trei ori mai dezvoltatata dacat cea comunista din 1989 | A șaptea dimensiune says:

  februarie 3rd, 2016 at 21:45

  […] Pupincuriștii lui Ceausescu ar merita trimiși în paradisul nord-coreean […]

 4. In Coreea de Nord, s-a produs, in sfarsit, o schimbare de regim: alimentar | A șaptea dimensiune says:

  mai 25th, 2019 at 12:17

  […] Pupincuriștii lui Ceausescu ar merita trimiși în paradisul nord-coreean […]

Adauga un comentariu