România infracţională în două filme celebre

duminică, noiembrie 6, 2011 14:08
Posted in category Istorie

Kapitalism, reteta noastra secretaPrimul film este de fapt un filmuleţ în care sunt câteva imagini de la discursul fostului Rege al României în Parlament. Deşi nu sunt un fan al regelui Mihai, gestul său de a refuza mâna întinsă, în cel mai pur stil bolşevic, de Ilici KGB Iliescu mi-a reconfirmat faptul că, dincolo de greşelile făcute de-a lungul timpului, mai ales la începutul rusificării României, regele Mihai rămâne un simbol pentru această ţară. Am mai remarcat densitatea de infractori din jurul regelui, de la pesedistul Cătălin Voicu şi până la cârpa kaghebistă mai sus pomenită. Mai este prezent în film şi mogulul Dan Voiculescu, cel care a fost acuzat de fals în declaraţii, în privinţa colaborării cu Securitatea, dar este în continuare parlamentar, aceşti infractori fiind deasupra legii.

Al doilea film, Kapitalism, reţeta noastră secretă, îi prezintă pe adevăraţii profitori ai Momentului 1989, în averile cărora sunt şi o parte din salariile bugetarilor. Foşti comunişti, precum George Copos, foşti securişti, precum Dan Voiculescu, sau foşti bişniţari, precum George Becali, toţi aceştia au găsit în capitalismul întemeiat de Ilici terenul propice în a fura cât mai mult din avuţia naţională. Ion Iliescu este autorul moral al dezastrului economic de după 1989, atunci când a început marele jaf naţional. Într-o ţară de colhoznici şi pupincurişti, aşa ceva se înţelege mai greu, mult mai comod fiind să fie înjurat altcineva pentru guvernarea de ca…t din primii 15 ani de după 1989. Iată şi cele două filme.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

One Response to “România infracţională în două filme celebre”

  1. Lenea fanariotă continuă în Ţara Românească | A șaptea dimensiune says:

    aprilie 30th, 2019 at 15:56

    […] România infracţională în două filme celebre […]

Adauga un comentariu