România, ţară bananieră

duminică, ianuarie 23, 2022 7:46
Posted in category Mass-media

Viorica Dancila si Mugur IsarescuUn articol din 2004, în care se povesteşte, printre altele, de Mugur Isărescu, cel care a angajat-o pe imbecila mileniului, Viorica Dăncilă, la BNR (Banca Naţională a României), pe un salariu imens, doar e banca lu’ mă-sa, nu a României. Probabil Veorica îl consiliază pe turnătorul la Securitate Mugur Isărescu, numit şef la BNR de criminalul KGB-ist Ion Iliescu şi uitat acolo de 32 de ani, în ce priveşte murăturile din familia Isărescu sau cum să-i faci sex oral banditului Liviu Dragnea, pentru a fi numită premierul României.

Aşadar, un episod sugestiv din biografia lui Mugur Isărescu, guvernatorul roşu al BNR-ului. Plus alte informaţii interesante din perioada dictaturii mafiotului Adrian Năstase, dictatură supervizată de KGB-istul criminal Ion Iliescu.

Căţelus cu părul creţ fură raţa din comerţ.
El se jură că nu fură şi l-am prins cu aţa-n p.
Cu cashflow-u-n buzunar, hai la statul cel ţepar.
O fetiţă cu Versace se ducea şi ea la Space.
Şi mămca o-ntreba: un’ te duci, tu, poama mea?
Ia mă duc şi eu la Space să pun la WC capace.
Avion cu motor ia-mă şi pe mine-n zbor, că sunt delapidator.
Nu te iau, că eşti mic. Nici cercel n-ai în buric.
Treci de fură nişte lei şi intră la pesedei.

În numele tatălui şi-al bunicului

Aflăm că pe bunicul lui Mugur Isărescu l-a chemat Costică, lucru care i s-a întâmplat şi tatălui lui Mugur Isărescu, pe care se asemenea îl cheamă Costică. După o întrerupere de o generaţie, acest nume a tulburat din nou creativitatea neamului Isărescu, aşa că pe fiul guvernatorului îl cheamă, cum credeţi? Ei, nu chiar Costică, ci Costin, ceea ce până la urmă tot aia e. Totuşi, Costin a avut parte de un plus de spontaneitate din partea celor care i-au ales numele – şi, prin urmare, care crezi că-i numele lui întreg? Evident, Costin Mugur Isărescu, ceea ce ne face să ne întrebăm care este numele adevărat al fetei guvernatorului: Lăcrămioara Costică Isărescu sau Lăcrămioara Mugur Isărescu?

Isărescu şi-a găsit nasul

Am găsit o declaraţie ceva mai veche a poetului George Ţărnea, care, deşi n-are în buletin numele “Costică”, este neam cu Mugur Isărescu, mai precis văr. În această declaraţie, Ţărnea povesteşte cum în copilărie guvernatorul era bătut de mama lui pentru că pleca de acasă fără batistă. Suntem curioşi dacă mai are şi acum obiceiul ăsta, şi dacă îl mai are, cum se descurcă când îi vine să-şi sufle nasul. Împrumută o batistă de la Verheugen?

Când va face plopul mere şi răchita micşunele

Vi-l mai amintiţi pe Mişu Negriţoiu? Dacă nu vi-l amintiţi, vă propun următorul exerciţiu de memorie: închideţi ochii şi încercaţi să vi-l amintiţi. Ei, acum vi-l amintiţi? Cum aşa, aţi închis ochii şi n-aţi văzut nimic? Bravo, el este! Fostul ministru de stat a schimbat, de atunci de când l-aţi uitat, foarte multe în viaţa lui. În primul rând, nu se mai ocupă de găurile din privatizare, ci de găurile de pe terenurile de golf. Terenuri pe care este văzut nmai mereu în compania lui Viorel Cataramă, pălind cu o crosă la nişte bile cam cu aceeaşi eleganţă cu care, pe vremuri, pălea cu pixul prin reformă. Adică nu cu foarte mult talent. De asemenea, a mai schimbat ceva şi la îmbrăcăminte, în sensul că acum poartă nişte pantaloni călcaţi la dungă, de-ăia de bancher. Ceea ce te face să crezi că a renunţat la vechii pantaloni cu genunchii tociţi pe pe vrema când umbla pe holurile PDSR-ului (actualul PSD – n.m.) după câte-o funcţie prin stat. Totuşi, auzim că, din când în când, din nostalgie, dar şi din interes, mai îmbracă şi pantalonii cei vechi şi se înfiinţează cu ei pe la diverse întâlniri cu vârfurile PSD-ului, ca să se intereseze dacă, în eventualitatea unui nou câştig electoral, partidul lui Adrian Năstase n-are cumva un post de ministru vacant. Pentru cititorii care au deschis mai târziu portofelele, precizăm că Mişu Negriţoiu este (era în 2004 – n.m.) în prezent director general adjunct la ING Bank – o instituţie solidă şi rentabilă, însă, băgăm de seamă, nu la fel de rentabilă ca un serviciu sănătos, la stat.

Minciuna are picioare şi minte scurte

Mai nou, Biroul de presă al CEC îmi trimite (în septembrie 2004 – n.m.) invitaţii la conferinţele de presă pe care le susţine conducerea instituţiei, reprezentată de noul preşedinte Enache Jiru. Lucru care mă măguleşte profund, având în vedere că-i vorba despre acelaşi birou de presă care, pe vremea lui Constatin Teculescu, adică acum două luni (iulie 2004 – n.m.), a încercat să mă dezinformeze prezentându-mi câteva date contabile mânărite, doar-doar m-o convinge că fostul preşedinte nu era chiar atât de neperformant cum îi umbla vorba prin oraş. M-aş duce la conferinţele astea de presă, dar încă nu-s lămurit dacă să-mi iau cu mine reportofonul sau detectorul de minciuni (minciuna este sufletul nepieritor al neocomuniştilor din PSD = ciuma roşie, grup infracţional organizat care guverna România, şi fura pe rupte, în 2004 – n.m.). (“Academia Caţavencu”, nr. 665/2004)

Citeşte şi articolele:

Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu