Să-i urâm pe atei ca-n Evul Mediu

sâmbătă, ianuarie 5, 2013 20:25
Posted in category Educatie, Mass-media

Sugrumarea libertatiiPresa de rahat din România o mai comite odată. De data aceasta este vorba de Evenimentul zilei, la care scrie Cristina Lica. Pentru doamna sau domnișoara sus-amintită, Evul Mediu nu s-a încheiat, ca să nu mai vorbim de deontologia profesională, cea cu prezentarea versiunilor părților implicate în material. Adică este prezentat numai punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe, după cum vom vedea mai la vale.

Tot mai mulți români “s-au lepădat” de Dumnezeu este titlul materialului, în care mă mir că a pus ghilimele. Un titlu numai bun pentru Iran. Și totuși suntem în România anului 2013. Și câți sunt cei mulți români care s-au lepădat de Dumnezeu? În total 21.196 de rătăciți. Cât înseamnă ei din numărul total de locuitori? “Imensul” procent de, atenție, aproximativ 0,1%. Wau! Ceea ce nu spune Cristina Lica, din rea-voință sau ignoranță, este procentul ateilor din alte țări europene mult mai civilizate decât România. De exemplu, în Cehia procentul ateilor este de 79,4%, iar în Germania este de peste 20%.

“Oamenii care trăiesc în bunăstare se îndepărtează de Dumnezeu” declară preotul Iulian Negru în cuprinsul aceluiași material. Ce se poate înțelege de aici? Este mai bine ca românii să fie săraci, după gândirea creață a Bisericii Ortodoxe, pentru a nu se îndepărta de Dumnezeu. De aceea și efortul clericilor ortodocși de a susține forțe politice care țin România în sărăcie. Aceeași regulă, însă, nu se aplică și preoților ortodocși? Adică dacă aceștia trăiesc în cel mai ‘creștinesc’ huzur nu se îndepărtează de Dumnezeu?

“Valorile creștine s-au conservat cel mai bine la sat, unde oamenii au mai mult echilibru având preotul ca reper moral”, afirmă același preot citat anterior. Curat-murdar, coane Fănică. Și ce echilibru, nu-i așa? Este suficient să privim știrile Pro TV de la ora 17. Din zona cu preotul ca reper moral, iată mai jos un citat dintr-o test la matematică al unui elev dintr-o familie care nu s-a lepădat de Dumnezeu.
“Dublul lui 16 este 4, triplul lui 16 este 2, sfertul lui 16 este 4*4 = 16.”

“Curentul răcirii față de Biserică suflă dinspre Apus spre Răsărit” se mai spune în material. Păi, ca să nu răcim față de Biserică, ne putem muta în Iran sau în orice țară musulmană, iar acolo dacă nu acordăm atenție religiei majoritare, avem o mare problemă. Oare Cristina Lica a omis să scrie că ateii din România trebuie arși pe rug ca în Evul Mediu? Este singura omisiune dintr-un material de rahat.

Update

Haideti sa vedem, pe un exemplu recent, „cum s-au conservat valorile crestine cel mai bine la sat”.

Minoră violată în grup într-o comună din Giurgiu

Iubitul şi-a chemat prietenii s-o „iniţieze”
Un caz şocant s-a petrecut într-o comună din Giurgiu, unde o fetiţă în vârstă de 14 ani a fost violată de şapte indivizi. Cel care a pus la cale fapta a fost chiar prietenul fetei, iar un complice a filmat scenele dezgustătoare cu telefonul mobil. Agresorii au fost reţinuţi de poliţişti după ce cameramanul de ocazie s-a lăudat cu violul, arătându-le imaginile altor persoane din sat.

Tragedia a avut loc pe 3 ianuarie în comuna Roata din judeţul Giurgiu, iar victima, o fetiţă de 14 ani, nu a vrut iniţial să depună plângere, de frică şi de ruşine, dar a sesizat sâmbătă poliţia la insistenţele mamei sale.
Copila a povestit că a plecat seara acasă la prietenul ei, în vârstă de 17 ani, el a chemat mai mulţi prieteni, iar ei i-a cerut să facă sex şi cu aceştia. Pentru că a refuzat, fata a fost bătută, legată şi apoi violată de trei dintre cei şase agresori. O a şaptea persoană a filmat întrega scenă. Poliţiştii bănuiesc că înregistrarea urma să fie folosită ca material de şantaj pentru ca victima să nu depună plângere, şi, mai mult, că fata urma să fie scoasă la produs în folosul „prietenului” de 17 ani, iar violul ar fi fost de fapt „iniţierea”. Cei care au siluit-o pe fată sunt trei minori, doi în vârstă de 17 ani şi unul de 14 ani. Doar acesta din urmă nu a primit ordonanţă de reţinere, poliţiştii prezentându-i la tribunal pentru obţinerea mandatului de arestare pe cinci dintre suspecţi, acuzaţi de viol, lipsire de libertate în mod ilegal şi proxenetism. Al şaselea bărbat a reuşit să fugă înainte de descinderea poliţiştilor, şi a fost dat în urmărire.
„În cursul zilei de ieri, la postul de poliţie s-a prezentat o minoră de 14 ani care le-a spus poliţiştilor ca în data de 3 ianuarie a fost obligată să întreţină raporturi sexuale cu mai multe persoane. Minora s-a opus. Trei dintre bărbaţi au legat-o, au lovit-o şi au întreţinut relaţii sexuale. Şase dintre suspecţi sunt reţinuţi, urmând ca în cursul acestei zile să fie conduşi la Tribunalul Giurgiu cu propunere de arestare preventivă. Din cei 7 tineri implicaţi, unul este dintre cei trei minori, care are doar 14 ani, este singurul care nu a fost reţinut”, a declarat Cristian Șuță , reprezentantul Inspectoratului de Poliţie Giurgiu.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Să-i urâm pe atei ca-n Evul Mediu”

 1. În România, Evul Mediu întunecat se manifestă prin BOR | A șaptea dimensiune says:

  martie 19th, 2015 at 20:00

  […] Să-i urâm pe atei ca-n Evul Mediu […]

 2. Ateii din USL vor obscurantism religios în școlile din România | A șaptea dimensiune says:

  martie 19th, 2015 at 20:09

  […] Să-i urâm pe atei ca-n Evul Mediu […]

 3. Cretin în sutană | A șaptea dimensiune says:

  martie 19th, 2015 at 20:15

  […] Să-i urâm pe atei ca-n Evul Mediu […]

 4. Aziyade Matei says:

  iulie 15th, 2015 at 15:05

  Cretina. Este singurul comnetariu posibil,asta daca nu are cumva scuza unei afectiuni psihice.

 5. Cum a distrus Teodosie Tomitanul vestigii ale neamului romanesc | A șaptea dimensiune says:

  iulie 10th, 2016 at 20:31

  […] Să-i urâm pe atei ca-n Evul Mediu […]

Adauga un comentariu