Sergiu Nicolaescu: “Vom munci în spiritul expunerii tovarășului Nicolae Ceaușescu”

sâmbătă, mai 17, 2014 16:09

Sergiu Nicolaescu si Ion IliescuCircula un banc în perioada dicataturii comuniste. Cică Dumnezeu îi cheamă la el pe Ștefan cel Mare, Tudor Vladimirescu și Avram Iancu și-i întreabă pe rând despre conaționalii lor. “Ștefane, spune Dumnezeu, unde sunt moldovenii tăi?” “Unde să fie, Doamne, răspunde Ștefan, mor prin Siberia, deportați de ruși.” “Dar ardelenii tăi, Iancule, unde sunt?” “În RDG (Republica Democrată Germană), Doamne, că acolo-i mai bine”. “Dar oltenii tăi, Tudore, unde sunt?” “Păi, Doamne, unde să fie, în CC (Comitetul Central al Partidului Comunist Român).”

Nu știu de ce, dar cred că cei mai mulți pupincuriști bolșevici sunt din Oltenia, ținutul roșu și azi, cel mai sărac și căzut în cap din România. Este și cazul pupincuristului Sergiu Nicolaescu, cel omagiat la greu de Antenele securistului penal Dan “Felix” Voiculescu. Născut în 1930 la Târgu Jiu, Nicolaescu Sergiu este autorul masacrului moral împotriva României, prin odele lui deșănțate la adresa unui regim ce a demolat totul în calea sa, falsificând istoria românilor. Iată și două citate reprezentative pentru “marele regizor”, un gunoi uman ce l-a slujit după 1989 pe criminalul Ilici “KGB” Iliescu, falsificând și de data asta adevărul despre acele momente. Dacă există Raiul și Iadul, dragi tovarăși nostalgici comuniști, acolo este Sergiu Nicolaescu și acolo veți fi și voi dacă îndrăgiți un regim criminal. România, țară creștină iubitoare de atei bolșevici (hăă, hăăăăăăăăă, hăăăăăăăăăăăăăăăă).

“Atât filmul istoric (personal includ aici evocările “de epocă”, rememorarea evenimentelor petrecute înainte de 1900), cât și filmele dedicate epocii moderne, și mă refer îndeosebi la cele inspirate din lupta clasei muncitoare, din istoria Partidului Comunist Român, al cărui glorios semicentenar îl vom sărbători în curând, pot îmbrățișa o arie de teme și de subiecte extrem de vastă.” (“Actualitatea istoriei și istoria actualității, premise ale reușitei în creația cinematografică: interviu cu regizorul Sergiu Nicolaescu”, “Scînteia”, 7 februarie 1971)

„Sunt îndemnuri desprinse din lucrările recentului congres, din litera şi spiritul expunerii tovarăşului Nicolae Ceauşescu. În lumina lor, suntem hotărâţi să dăm un nou curs şi noi valori muncii noastre. Vom face totul ca filmul românesc să devină o oglindă vie a eroismului milenar al poporului nostru în lupta sa pentru independenţă şi unitate naţională, a eroismului omului de astăzi, constructor al socialismului, a unei Românii multilateral dezvoltate, a patosului revoluţionar ce animă întregul popor pentru îndeplinirea Programului partidului, pentru edificarea omului nou, a dragostei cu care acest popor îşi urmează preşedintele tării, tovarăşul Nicolae Ceauşescu. Astfel se va materializa devotamentul nostru faţă de politica internă şi externă a partidului, adeziunea faţă de hotărârile congresului, hotărârea de a transpune în viaţă sarcinile ce ne revin, recunoştinţa pentru îndrumările preţioase care asigură filmului românesc ridicarea pe noi trepte calitative, mândria că putem sluji cu arta noastră idealurile nobile ale unui popor stăpân pe destinul său.“ („Filme cu o mare şi nobilă putere de înrâurire“, Scînteia, 10 iunie 1976)

Precizare: citatele de mai sus sunt extrase din lucrarea “Antologia rușinii după Virgil Ierunca”, ediție îngrijită de Nicolae Merișanu și Dan Taloș.

Citeste si articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

6 Responses to “Sergiu Nicolaescu: “Vom munci în spiritul expunerii tovarășului Nicolae Ceaușescu””

 1. Cum l-a aranjat Securitatea pe „geniul” Carpatilor | A șaptea dimensiune says:

  august 3rd, 2015 at 14:54

  […] Sergiu Nicolaescu: “Vom munci în spiritul expunerii tovarășului Nicolae Ceaușescu” […]

 2. De ce ucigasul de copii Ceausescu Nicolae continua sa fie divinizat? | A șaptea dimensiune says:

  august 4th, 2015 at 15:21

  […] Sergiu Nicolaescu: “Vom munci în spiritul expunerii tovarășului Nicolae Ceaușescu” […]

 3. Pupincuristii lu’ Ceasca, mai rasfirati, dragi tovarasi, mai rasfirati | A șaptea dimensiune says:

  august 8th, 2015 at 13:27

  […] Sergiu Nicolaescu: “Vom munci în spiritul expunerii tovarășului Nicolae Ceaușescu” […]

 4. Ion Mihai Pacepa despre Savanta de renume mondial | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 1st, 2016 at 12:34

  […] Sergiu Nicolaescu: “Vom munci în spiritul expunerii tovarășului Nicolae Ceaușescu” […]

 5. Ion Mihai Pacepa: Ceaușescu nu și-a asumat responsabilitățile unui tată | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 1st, 2016 at 18:10

  […] Sergiu Nicolaescu: “Vom munci în spiritul expunerii tovarășului Nicolae Ceaușescu” […]

 6. De ce foștii nomenclaturiști comuniști au nesimțirea să ne dea lecții de democrație? | A șaptea dimensiune says:

  ianuarie 2nd, 2016 at 18:37

  […] Sergiu Nicolaescu: „Vom munci în spiritul expunerii tovarășului Nicolae Ceaușescu” […]

Adauga un comentariu