Sistemul de operare Windows 11 a fost anunţat oficial de Microsoft

duminică, iunie 27, 2021 7:29
Posted in category IT

Windows 11După multe zvonuri şi speculaţii, a venit şi anunţul oficial al celor de la Microsoft: Windows 11 este următoarea variantă a celei mai folosit sistem de operare de pe Terra.

Ce se ştie cu certitudine despre Windows 11?

Actualizările Windows 11 vor avea loc în fundal, în timp ce utilizatorul lucrează, şi vor consuma mai puţine resurse. Aceste acutualizări vor fi mai reduse (cu aproximativ 40% faţă de Windows 10), pentru a evita problemele inerente oricărui proces de actualizare a unui sistem de operare.

De asemenea, se preconizează integrarea Microsoft Teams direct în sistemul de operare, ceea ce poate duce la moartea Skype-ului. Se speră o integrare completă în bara de activităţi, ceea ce permite iniţierea de apeluri video şi chat, în ferestre pop-up.

Va fi lansată o funcţie nouă, Windows Snap Groups, ce are rolul de a grupa aplicaţii, în vederea unei accesări mai rapide a acestora. Aplicaţiile odată grupate, la reluarea activităţii, acestea se vor redeschide în aceeaşi configuraţie şi în aceeaşi locaţie a ecranului.

La capitolul Widget-uri, widget-ul News & Interests va fi menţinut din Windows 10, dar îmbunătăţit. Pe lângă ştiri, hărţi, starea vremii şi alte informaţii, acest widget se poate folosi pentru conectarea şi plata creatorilor de conţinut media direct de pe desktop.

Va fi revizuit de asemenea şi The Microsoft Store. Acesta va fi modernizat, cu meniuri curbate şi glisante, un adevărat magazin de aplicaţii cu care veţi dori să interacţionaţi. O schimbare majoră o constituie şi intenţia de a permite programatorilor şi dezvoltatorilor independenţi să folosească The Microsoft Store pentru a-şi promova aplicaţiile, fără plata vreunui comision către Microsoft.

Aplicații Android care vin odată cu Windows 11

Microsoft a mai dezvăluit că aplicațiile Android vor deveni disponibile în Windows 11, direct prin noul Microsoft Store. Aceasta va permite utilizatorilor Windows 11 să instaleze și să acceseze aplicațiile lor Android, cum ar fi TikTok sau Instagram, direct în sistemul de operare, nu ca o filă de browser. Aplicațiile Android vor ajunge în Windows 11 via Amazon, dar aplicațiile Android vor rula nativ în sistemul de operare. Ca și în cazul altor aplicații, le veți putea fixa pe bara de activități (taskbar), alături de alte ferestre.

Când se va lansa Windows 11?

Windows 11 nu va fi lansat foarte curând. În schimb, vor exista mai multe versiuni de testare, pentru a vedea ce funcţionează şi ce nu.

Ce condiţii hardware minimale ar trebui îndeplinite pentru a putea instala Windows 11?

Aici sunt doar speculaţii, dar se pare că ar trebui să avem RAM-ul de minim 4 GB şi minim 64 GB capacitate de stocare. Iar viteza procesorului minim 1 GHz.

Cât va costa Windows 11?

Dacă avem un computer care îndeplineşte cerinţele sistemului de operare Windows 11, pe partea hardware, şi avem instalat Windows 10 cu licenţă, trecerea la Windows 11 va fi gratuită. Preţul de achiziţionare nu a fost stabilit.

„Este începutul unei noi generații”, a spus președintele și CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, în 24 iunie 2021, la aevenimentul organizat de Microsoft. Actualul lider al Microsoft a încheiat momentul cu această declarație, susținând influența enormă a sistemului de operare și a companiei în sine de-a lungul anilor.

El a exclamat, de asemenea, că „Windows nu este doar un sistem de operare. Este o platformă pentru platforme!”. Ideea Windows 11 este să încurajeze pe toată lumea să se bazeze pe bazele Microsoft.

Pe măsură ce apar, vom reveni cu alte noutăţi.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu