Microsoft Office 2021 va fi lansat în acest an

duminică, februarie 21, 2021 7:37
Posted in category IT

Microsoft Office 2021Giganţii Google şi Microsoft continuă cursa pentru spremaţie în domeniul IT. Iar din această cursă sunt mai câştigaţi consumatorii, beneficiarii produselor celor două mari companii, utilizatori care au parte, periodic, de noutăţi absolute.

Într-un material de ieri, 20.02.2021, povesteam despre noutăţile în domeniul educaţiei, ale platformei Google Classroom, ce vor apărea în acest an. În acest material trecem la Microsoft, rivalul Google, în sensul bun al cuvântului, care promite să lanseze în 2021 varianta cea mai proaspătă a grupului de aplicaţii Microsoft Office.

Microsoft a anunţat, pe 18 februarie 2021, lansarea cât de curând a două noi versiuni de Office: o versiune pentru consumatori, Office 2021, şi o versiune pentru clienţii comerciali (pentru firme), Office LTSC. Office 2021 va fi compatibilă cu sistemele de operare Windows (sistem de operare al Microsoft) şi macOS. Similar cu versiunea anterioară, Office 2019, aplicaţia – de fapt, grupul de aplicaţii – este concepută pentru cei care nu doresc să se aboneze la variantele Microsoft 365 bazate pe cloud.

Microsoft nu detaliază pe deplin toate caracteristicile și modificările din Office 2021, dar varianta Office LTSC (Long-Term Servicing Channel) va include îmbunătăţiri precum: suport în modul întunecat, îmbunătățiri de accesibilitate și caracteristici precum Dynamic Arrays și XLOOKUP în Excel. Office 2021 va include caracteristici similare.

Office LTSC este o recunoaștere clară a Microsoft că nu toți clienții săi oameni de afaceri sunt gata să se mute în cloud. „Este doar o chestiune de a încerca să întâlnești clienții acolo unde sunt”, explică Jared Spataro, manager general Microsoft 365, într-un interviu pentru The Verge. „Cu siguranță avem mulți clienți care s-au mutat în cloud în ultimele 10 luni, asta s-a întâmplat cu adevărat în masă. În același timp, avem cu siguranță clienți care au scenarii specifice în care nu simt încă nevoia să se mute în cloud.”

Prețurile pentru Office Professional Plus, Office Standard și aplicațiile individuale sunt în creștere cu 10% pentru clienții comerciali, însă prețurile Office 2021 pentru consumatori obişnuiţi și pentru firmele mici rămân aceleași.

Suportul pentru Office LTSC se aliniază mai strâns cu suportul pentru Windows și, ca urmare, Microsoft își aliniază programele de lansare atât pentru Office, cât și pentru Windows. Ambele versiuni următoare ale Office LTSC și Windows 10 LTSC vor fi lansate în a doua jumătate a anului 2021. „Vor fi sincronizate îndeaproape, deși nu avem încă detalii pentru lansarea Windows”, spune Spataro. „Ideea este de a le apropia, astfel încât firmele să le poată implementa și gestiona în acelaşi timp.”

Microsoft intenționează să lanseze o previzualizare a Office LTSC în aprilie, cu o versiune completă la sfârșitul acestui an. Totuși, varianta Office 2021 pentru consumatori nu va fi disponibilă în previzualizare. Ambele noi variante Office vor fi livrate împreună cu OneNote și vor include versiuni pe 32 și 64 de biți.

Office 2021 și Office LTSC nu se vor bucura de ciclul de asistență de 7 ani, precum versiunile anterioare ale suitei software Office, ci această perioadă va fi scurtată la 5 ani.

Microsoft spune că Office 2021 va costa 250 USD (același preț ca Office 2019), care este același preț plătit pentru trei ani la Microsoft 365, un serviciu care are mereu cele mai recente caracteristici, este accesibil de pe orice dispozitiv şi oricând.

Citeşte şi articolele:

Sigla A7
Dacă ţi-a plăcut articolul, ai ceva de completat sau ai ceva de reproşat (civilizat) la acest text, scrie un comentariu, ori pune un link pe site-ul (blogul) tău, în cazul în care vrei ca şi alţii să citească textul sau (obligatoriu) dacă ai copiat articolul parţial sau integral. După ce ai scris comentariul, acesta trebuie aprobat de administratorul site-ului, apoi va fi publicat.

Adauga un comentariu